a la movie

2010-10-29 @ 20:25:18
Kategori: USA

Just nu önskar jag att jag fick lägga ut en bild på mina ungar alltså. Och tyvärr kan jag inte klippa bort huvudena heller Rebeccas bästa sitter på huvudet :( Deppigt!!


Så det får istället bli en bild på ett halloweendekorerat hur a la america-movie.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


blaffor

2010-10-27 @ 15:40:07
Kategori: USA

Precis när killen stänger dörren på bilen och han går mot skolan så infinner sig känslan av hunger. Det är ju då jag kan åka hem och äta frukost i lugn och ro. Ibland tar det 5 min för mig att ta mig hem, ibland tar 15 min, så ibland är jag döende hungrig ibland lagomt. Idag har inte den känslan infunnit sig än och det kommer nog ta ett tag. För jag visste ju vad som väntade mig när jag kom hem, torka spya... Mumma!! Killen la 2 stora blaffor på köksbordet och köksgolvet innan vi skulle gå upp och fixa hans hår. Varför? Jo för att jag sa åt honom att äta en sked till med flingor. Han ville ju inte ha flingor från början men våfflorna va slut så va inte så mycket jag kunde göra. Så flingor kommer jag inte kunna äta på ett tag, för vet ni hur äckligt blöta flingor i mjölk med chokladsås i är??
Men när han hade satt på sig skorna så kommer han upp och så tittar på mig och säger, But I almost forgot what happend already.
Va kul för honom då, det hade inte jag...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


creepy and old? never!!

2010-10-26 @ 04:58:45
Kategori: USA

Borde egentligen sova, men är inte trött. Är väldigt nummer 1-nödig men orkar inte gå på toa (i-landsproblem) Borde läsa bok, så jag blir klar imorrn tänkte jag. För då måste jag lämna tillbax den eller förnya vilket jag inte orkar göra känner jag. Varför vet jag inte, jag bara känner mig extremt lat just nu. Och läser jag itne ut den dör jag inte, jag vet ju vad som händer, rättvisan vinner.
Har laddat ner en kaloriräknare till ipoden... Enligt den så ligger jag strax över 900 kalorier fel. Nu tror alla att jag äter för mycket för att jag bara äter skräp. Men nej ser ni, jag ska äta 900 kalorier till innan den där j*veln är nöjd. Och då har jag fyllt i att jag vill tappa ca 1 kg i veckan, när jag provade att tappa 0.5 kg i veckan så ligger jag just nu back med ca 1400 kalorier. Vad ska jag göra, äta äta äta och...eh just det äta kanske? Nej, jag får försöka ändå, tänker inte tvinga i mig mat bara för att komma upp i rätt kalorinivå, då får det va.

Idag hade jag min dator i köket av nån anledning, påslagen. Som skrivbordsunderlägg så har jag ett bildspel med lite olika bilder från semester och festande och så. Även en rolig bild på min mysiga pappa över hur lycklig han blev när han fick en alldeles egen påse Skittles på posten när han fyllt år. Ibland är det lätt att va dotter ;)
Då kläcker Rebecca en kommentar om den bilden

R: OMG!! Who was that? (bilden försvann precis)
Jag: What do you mean?
R: Who was that creepy older man in the picture with Skittles?
Jag: My dad
R: Ooh......



Min mysiga pappa, han är väl inte creepy.
Pappa, jag hoppas att du bjuder på den här annars får jag veta att jag lever när du kommer antar jag. Men jag är ju din favoritdotter :D


Daggny is out

Kommentara! 1 st


hmm

2010-10-23 @ 05:11:06
Kategori: USA

Fredagkväll
Ska snart sova
Skola imorgon
Får se vad som händer efter den
Shoppade idag... Vinterskor och jeans

Funderar över lite saker när det gäller familjen, familjen här alltså. Man börjar undra...


Daggny is out

Kommentara! 1 st


.

2010-10-21 @ 20:08:04
Kategori: USA

Nu är det klart
Jag blir kvar efter mina 365 dagar här
I ett år till
:D

Så nån som är sugen på att komma o hälsa på, nu har ni lite mer tid :P


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Ikeas Tindra

2010-10-21 @ 15:05:29
Kategori: USA

Angelique...

Det är Ikeas Tindra 36 pack :) Dom luktar inte så mycket när dom är tända dock, luktar mer när dom inte är tända.


Dom kanske inte finns i Sverige :P Haha det tror jag inte


Daggny is out

Kommentara! 2 st


pepparkakor

2010-10-20 @ 16:12:00
Kategori: USA

Onsdag. Och idag, imorrn och på fredag behöver jag bara hämta och lämna en unge på skolan. Tjejen är på klassresa, Sharpe heter det tydligen. Dom ska studera träd. Så hon ska va borta i 2 nätter, just nu känner jag att det inte gör nånting pga lite diskussioner igår.
En dag förra veckan när jag hämta henne så fråga hon om jag ville höra en sång som dom ahde fått lärt sig som dom skulle sjunga på resan, visst sa jag överdrivet positiv, inte. Så börjar hon sjunga på Brevet från Kolonin fast med eng text naturligtvis. Så när vi kommer till bilen så avbryter jag henne med att sjunga originalet, snacka om att jag hade 2 fina fågelholkar i baksätet. Sen vart hon sur för att jag avbröt henne och killen ville att jag skulle sjunga igen ;P Men efter en hel eftermiddag med samma sång så va det lite tjatigt, bl a för att hon inte lärt sig hela sången så hon kunde typ dom 3 första raderna, sen sjunger hon i sån hög ton så det är nästan öronproppar som gäller :S

Igår när dom kom tillbaka från karate så skulle vi äta, jag hade dukat fram och förberett så mycket som möjligt innan jag åkte och hämta dom för att göra det lättare och för att det skulle gå fort. Jag hade även lagt undan tvdosan, som jag hade gjort på morgonen oxå. Så hon gick runt och letade efter den och svarade inte först när jag fråga va hon leta efter, men jag visste ju. Så när jag säger att jag lagt undan den så frågar hon va det är för nya regler jag har kommit med. Förklarade att det inte är en regel, det va ett beslut jag tog för jag vill ha lite lugn och ro när jag äter. Jag är inte van med tv i köket och sen sitter dom 2 bara och bråkar om vad dom ska se för dom vill ju se olika såklart. Så när jag säger att jag att jag vill ha lugn och ro så tittar hon på mig och säger, "then why don't you go downstairs" Så det gjorde jag... Jag plockade fram det sista inklusive dosan och gick ner till mitt rum och plockade. Hade jag inte gjort det är jag säker på att jag hade kunnat klappa till henne och det vill jag inte och får inte heller. Man gör inte så, det är inte så man uppfostrar. Men hon kom ner och bad om ursäkt (WOW) och jag gick upp men jag kan inte påstå att jag sa mycket till henne efter det.

Nu om dagarna så luktar mitt rum pepparkakor :D Underbart ;)
Nu är det promenad som gäller.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


root beer

2010-10-18 @ 20:03:53
Kategori: USA

Nu är jag lycklig. Varför? Jag har varit på IKEA :D Och jag hittade ett par billiga jeans :D

Jag har gått och våndat över att jag egentligen behöver ett par jeans eller iaf byxor. Dom jag har är för stora elelr så är det legging som gäller. Men har dragit mig för det pga olika orsaker, jag vill och ska gå ner mer i vikt, därav kommer jag ha ett par byxor i varje storlek sen och det känns som bortkastade pengar. Men idag kunde jag motstå, det är ett par stuprör som är supertajta i vaderna men annars satt dom perfekt och för 8 dollar tyckte jag att jag kunde köpa dom. Sen köpte jag ett par långa mjukbyxor, som jag kan ha att gå ut och gå i och även gå omkring i här hemma då dom jag har tappar jag hela tiden... Och ut o gå-byxorna jag har är halvlånga (en ursäkt för att inte gå ut sen när det blir kallt) och 2 långärmade t-shirts.
Sen åkte jag till IKEA och fick en ram, ett skohorn (mest till min lille kille) pepparkaksdoftande värmeljus och massa gott :D Jag köpte 3 påsar bilar, 4 flaskor julmust, en daim-chokladkaka och en plåtburk pepparkakor :D
Enligt skylten vid julmusten så köpte jag Spendrups Nygårda root beer... Jaja man kan ju inte alltid va bäst.

Nu ska jag ta bilen och åka o sätta mig vid skolan. Jippi!!


Daggny is out

Kommentara! 0 st


hej

2010-10-17 @ 22:19:09
Kategori: USA

Jag har spenderat min dag i min säng, sagt typ endast hej till min värdfamilj och ändå är jag trött på folk.

FY FAN!!


Daggny is out

Kommentara! 0 st


lön imorrn

2010-10-15 @ 04:19:59
Kategori: USA

Torsdag idag, fredag imorrn vilket betyder lön :D Hade jag varit i Sverige hade jag gått och köpt lösgodis men nu går ju inte det. Om det är nån som tycker att jag tjatar så kan ju ni ta och prova hur det är att åka bort från det bästa ätbara som finns. Prova att göra det i 5 månader, för jag har ju faktiskt fått en leverans med lösgodis, så ska vi se vad ni säger sen. Och skulle ni ändå inte känna nåt sug efter det så håll klaffen!! Då är ni inte normala.
Men så är det här det värsta jag någonsin varit med om i godissug, antagligen för att jag inte kan stilla det genom att gå till affären och handla. Och jag vet att många säger, om jag hade råd så skulle jag. Men säg inget isf istället :/ Jag blir ju bara mer deprimerad...
Jag kom på lite mer grejer jag skulle vilja ha i påsen oxå ;P Dom där små färgglada sakerna som alltid va i tablettask i Palle Kuling-påsarna. Och sura tungor!! Finns mycket jag vill ha.























Daggny is out

Kommentara! 0 st


laddar

2010-10-14 @ 17:22:19
Kategori: USA

Torsdag, redan... Känns som att det nyss va torsdag och jag satt o svor för att internet va så långsamt. Inte så konstigt eftersom huvudroutern va trasig men det är utbytt sen i fredags eller lördags så nu funkar det som det ska igen :)
Just nu sitter jag o väntar på att batteriet ska laddas på ipoden så jag kan ta den och gå ut och gå, kan ju försöka göra det lite roligare genom att ha musik iaf. Även om det är väldigt svårt att göra promenad kul... Skulle va en hund då, men det blir svårt.
Jag har just tittat på film på den, bra ljud och bild. Kanon! Killers såg jag, kan se den tills kl 9 imorrnbitti om jag vill, sen försvinner den eftersom jag bara hyrde den. Men jag kunde ha den i ipoden i 30 dagar, men såfort jag börja titta på filmen så skulle den försvinna efter 24 timmar.
Men filmen kan jag absolut se igen, en såndär slösöndag-film som man kan se många gånger utan att man tittar sönder den.

Va jag älskar snabba laddningar. Jag har laddat den i snart hela 10 min och den är nästan full :D
Men måste skaffa såntdär uttag till väggen, just nu måste jag aldda den i datorn. Jag trodde ju att sånt va med men det va det inte, en usbkabel endast. Så jag frågade fam vart dom köpt sin, så nästa gång dom storhandlar på en lör ska dom köpa en. Jag skrev tom upp det på listan, bara dom inte tar för lång tid på sig. Annars fick jag mail från amazon.com där jag köpte ipoden, jag kunde få 3 olika laddare för 59 cent, vi får väl se hur jag gör.

Nu ska jag gå o käka en NutriGrain och sen röra på dököttet.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


julmust

2010-10-13 @ 03:37:45
Kategori: USA

Idag fick jag min iPod, min belöning för 7 månader här :) Va blir det då när jag varit här i 1 år?

Så jag drog till köpcentret lite snabbt och köpte mig ett skin till den. Sen hoppa jag in på ikea oxå... Hur lycklig tror ni itne jag blir när jag kommer till svenska maten och ser att dom fått in julmust, och Nygårda är det oxå. Inget annat än det bästa :)


Underbart :D Men detta betyder INTE att suget efter lösgodis är över om nån räkna med det.


Daggny is out

Kommentara! 3 st


gå för att bara gå

2010-10-12 @ 00:00:47
Kategori: USA

Idag är jag ledig, det är väl en bra start på veckan. Det dåliga är att det kommer ingen post idag för att det är Columbus day, vilket betyder helgdag. Så ingen post men vill man shoppa så är det igna prblem, alla affärer är öppna. Men eftersom det inte kommer nån post så får jag inte min iPod förns imorrn :( Förhoppningsvis får jag min telefon samtidigt, skickade den för snart 2 veckor sen så den borde komma den här veckan.

Va ute och gick igår, i en timme ungefär. Gjorde det idag oxå och jag kan bara konstatera samma sak igen, fy f*n va tråkigt det är att va ute o gå bara för att gå. Finns verkligen inge roligt med det men gott gör det så jag ska väl fortsätta antar jag.
Annars har dagen spenderats inomhus i mitt rum. Klev upp halv 11, då va huset redan tomt och dom har inte kommit tillbaka än. Gick ut och gick, kom tillbaka, duscha och satte/la mig till rätta i sängen och där har jag inte kommit ifrån än. Tittade på 3:e filmen i Stieg Larssons milleniumtriologi, för 3:e gången i ordningen tror jag det blev. Har inget annat att titta på, och biblioteket samkör med posten tror jag, det är stängt idag.

Ska kolla om jag kan komma iväg till affärn sen eller imorrn. Köpa müsli så ska jag göra frukostmuffins, nu ska det bli nyttigt...igen.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


kratta löv, punishment

2010-10-10 @ 17:53:48
Kategori: USA

I fredags fixade vi lite på gården på eftermiddagen, jag och ungarna, vi krattade och blåste löv. Så när vi har fått ihop en hög så skulle vi lägga det i tunnorna för att sen ta ut till gatan och lägga i en stor hög där, man gör tydligen så här. Man tar inte reda på sin egen skit fullt ut så att säga.
Men iaf, när vi skulle till att plocka upp löven så skulle inte killen hjälpa till, jag ropade och ropade men han sprang bara runt runt och gjorde ingenting. Så när jag är påväg mot honom så springer han mot dörren och ska gå in samtidigt som han skriker.

"I didn't do anything, I didn't do anything"
"It's not a punishment, you're suppose to help"
"Oh, fine..."

Ungar


Daggny is out

Kommentara! 0 st


all kritik är bra kritik

2010-10-10 @ 17:22:37
Kategori: USA

Söndag igen...
Suget efter lösgodis är om möjligt ännu större och än är det ingen som skickat nåt... Nej jag ska vänta till jul Hmm... Jaja.

Igår va det skola som gällde, presentera mina 14 bilder som jag tagit. Jag fick beröm för dom, av både lärarn och dom andra i klassen. Så nu tänkte jag lägga ut några här så får ni säga vad ni tycker.



Lång slutartid, 1 sek eller mer. (1,3 sek) Som min värdmamma uttryckte det, "Det ser ut som att du är påväg till himlen."


Blur motion


Marknivåbild


Inget fokus


Panning


Shallow depth of field

Själv är jag nöjd med bilderna faktiskt. Nu får ni gärna säga vad ni tycker. All kritik är bra kritik.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


:S

2010-10-05 @ 01:55:09
Kategori: USA

Ska jag behöva vänta ända till jul??!!!!!!!!!!!!!! Aahh!!!!!!!!!!!!!

Kommentara! 0 st


det suger

2010-10-04 @ 19:40:58
Kategori: USA

Usch jag tycker inte om att va sjuk, vem gör det egentligen? Men det är extra jobbigt nu känner jag, för jag har världens största godissug. Och när man är sjuk så vill man ju gärna äta massa gott och onyttigt, iaf jag. Men jag har inte pengar och även om jag haft det så är det svenskt lösgodis jag är sugen på. Dom senaste dagarna har jag haft ett otroligt STORT sug efter svenskt LÖSgodis.
Tänk er en jättepåse fylld med ferraribilar, original och cola, hallon/lakrits döskallarna, dumle/smörkola, salmiakbalkar, djungelvrål, dom där ovalformade skumsakerna som är svart/bruna som smakar lakrits, daimbitar, bumlingar, lakrits/cola/fruktnappar, winegum (spec vita och svarta), dom där vita hårda karamellerna där pappret liknar Mariannekaramellerna, löständer. Lite påsgodis skulle sitta fint oxå, bara att slänga i lite. TuttiFrutti i olika former, Ahlgrens bilar och tillbehör. Det som är bra med lösgodis det är att jag skulle få ha det ifred, eftersom allt godis då vidrört det andra så kan ungarna inte äta det :D
Så...
Frida Walgren
720 Sherwood Ct
Oradell NJ 07649
USA
är min adress... Nån som känner att dom vill göra mig lycklig?? Jag skickar naturligtvis över godis till Sverige till den som gör det. Har hört att Skittles passar alla som smakat det än så länge :)


Daggny is out

Kommentara! 1 st


pooped

2010-10-04 @ 03:15:52
Kategori: USA

Kl är bara 9.10pm här men jag är pooped. Jag måste sova snart alltså.
Är förkyld så jag kan knappt andas, nässprayen hjälper i typ en halvtimme, hela huvudet är sådär jobbigt tungt och jag ska ju upp imorrn. Så nu är det kudden som får besök och förhoppningsvis kan jag andas under natten.
Förhoppningsvis somnar jag oxå, så jag inte ligger och blir pigg. Finns nåt värre när man vet att man måste sova.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


just the way you are

2010-10-01 @ 15:42:31
Kategori: USA

Så va det 1 oktober, höst... och jag ser fram emot det. Höst som kan spenderas i NYC, i Central Park, se färgerna och få dom på bild.
1 oktober och jag har varit här i 7 månader... Helt otroligt egentligen. Jag trodde inte att jag skulle va kvar såhär länge om jag ska va ärlig. Det är klart att jag ville stanna 1 år men trodde inte jag skulle fixa det, Au pair är inget för mig eller jag saknar alla där hemma för mycket. Men det har inte hänt än. Det är klart att man inte vill vara kvar här alla dagar, säger jag det så ljuger jag. Men det finns så mycket som gör det bra samtidigt.
Om en au pair säger "Men mina barn är så snälla, jag vill aldrig åka ifrån dom." så är det nåt som inte stämmer. Antingen drar hon till med en liten vit lögn eller så är ungarna i koma 23 timmar om dygnet... Att vara au pair är inte en dans på rosor och kommer aldrig att vara. Alla har sina stunder där man känner att man bara vill lägga sig ner och dö ungefär, jag har oxå haft dom stunderna. (Mitt jobbgaste men oxå roligaste va när släkten va här i början av maj. Att dom hade sin familj här och inte jag va inte svåraste, det va att det nästan endast pratades spanska. Ett språk jag inte behärskar men lär mig mer och mer, bl a tack vare 2 veckor i Florida. Så när jag varit här i 2 månader så ville jag hem faktiskt, men jag tog mig igenom det och är fortfarande här.) Men allt det andra, det som man får utan att tänka på det. Erfarenhet, kunskap, kärlek, vänner och en till familj. Förutsatt att man kommer till en bra familj vill säga, alla familjer passar ju inte alla.

Jag vet inte riktigt vad det är jag har svamlat om nu i ovanstående men jag ångrar inte för en sekund att jag åkte hit. Att jag tog mod till mig och lämnade allt och alla, satte mig på ett plan utan nån annan och skulle vara borta 1 år. Nu har 7 månader gått och jag gillar det, nästan jämt. Det gäller "bara" tro på dig själv och stå med föttern på jorden och är sig själv så går allt, bara man vill.







Daggny is out

Kommentara! 0 st


foton

2010-10-01 @ 02:50:54
Kategori: USA

Det är alltid så kul när man kommer in på bloggen och den bara svämmar över av kommentarer :) (ironi) Förutom till min mor som alltid kommenterar, ja nästan alltid iaf.
Nej jag hade bara lust att säga.

Idag är det torsdag, vilket betyder att imorrn är det löning :D Och av dom pengarna ska det sparas nästan allt, för då behöver jag bara vänta 2 veckor med att beställa min nya leksak. Vad det är får ni se när jag har fått den, ska bara komma på vad jag ska gravera den med. Någon som har nåt förslag på vad jag kan skriva? Jag fundera på låtnamnet "Just the way you are" som btw är världens finaste låt enligt mig. Den och endast den går på repeat i spotify just nu och har gjort ett par dagar. Tänk den tjejen som fått den skriven till sig :) Jag vet inte om jag kan ha svenska bokstäver i mina ord, men det borde ju gå, dator som dator eller hur...?
Torsdag betyder oxå att det bara är 2 dagar, eller nu är det bara 1,5 dag kvar, till nästa lektion :) Jag vet att jag tjatar men när man hittar nåt som man verkligen trivs med så är det svårt att sluta säga det ;P

Idag va jag och hämtade bilderna som jag beställde igår, älska USA. I Sverige hade det väl tagit ungefär 1 vecka att få hem 60 kort, iaf där jag beställer ifrån. Och jag la beställningen vid 10.30 11 igårkväll, så det va väl nån stackare som satt och tittade på en dataskärm hela natten och såg till att mina bilder fanns i affären kl 9. Haha nej så illa är det nog inte ;)
Så nu har jag gjort ett par sidor i albumet, ska nog fortsätta imorrn tror jag. Förhoppningsvis har dom något extra kort från fotografen som jag kan använda till första sidan.
Dom andra bilderna som jag beställde sitter nu, med lite hjälp av tejp, på min dörr. Lite finare tills jag får tag på en ram och får upp på väggen. Finns det nåt fulare än vita väggar och trädörrar i ett litet (nästan) fönsterlöst rum? Enda gången det är nåt snyggt på väggen är när jag går förbi spegeln eller står framför den.

Nu har jag min lille kille här, vi har haft en dust ikväll över maten. Tänk att barn inte kan lyssna på exakta orden jag säger, utan dom hör hälften fel... Men nu går det bra, när han får va i mitt rum och sitta i min säng. Nu frågar han om svenska bokstäver, det är bra att ungen får lära sig nåt riktigt ;P


Daggny is out

Kommentara! 1 st