1 månad o 1 dag

2010-01-31 @ 10:48:04
Kategori: USA

Det börjar närma sig, än är det ju 1 månad kvar. Men det är oxå BARA en månad kvar. Sen försvinner jag för ett helt år :S Och jag har lite grejer att fixa fortfarande.
Vi tar allt som jag kan komma på nu.

  • Ansöka om visum (väntar på papper från CC)
  • Packa (måste köpa resväska)
  • Växla pengar (måste ha pengar att växla först)
  • Läkarundersökning (klar)
  • Internationellt körkort (skicka in papper)
  • Presenter till familjen
  • Betala fakturan på x antal tusen
  • Betälla lite bilder (ev)
  • Köpa dator (fixas idag)
  • Ha en förjävla suparhelg (vilka är med)
  • Skriva ut flygbiljetten

Nu har det oxå kommit upp på min sida när jag och vart ifrån jag flyger. Arlanda 1 mars 11.55 till München, sen från München 15.15 till Newark 18.40. Och det är ju då amerikansk tid. För vi satt här igår och studerade den och enligt tiderna skulle det ta 3,5 h från Tyskland till Usa, det stämde lixom inte. Speciellt inte när det stod tiden 9 h 25 min heller. Så svensk tid blir det väl runt 00.40 så landar jag. Sen ska jag vara på skolan och sen den 5 mars kommer jag till familjen.


"Your au pair can be picked up at 77 Central Ave, Clark, NJ 07066 in front of the Clark Circle Liquor Store.

Pickup is at approximately 12:00 PM; though during winter the arrivals tend to be early."


Såhär står det även på hemsidan, info till familjen. Jag känner mig lite som ett paket...

Igår hade vi släkten hemma på tacos, fick pengar och böcker. För min moster hade räknat ut att det va klart att jag skulle åka, även om ingen skulle veta... Jag fråga om morsan hade skvallrat men det hade hon inte, inte rakt ut iaf. Moster hade frågat hur det gick för mig och då hade morsan svarat att jag skulle berätta själv, inte alls genomskinligt.  Och böcker ska jag ha med mig, läsa på planet och även där borta såklart :)
I fredags hade jag kompisarna hemma på smörgåstårta, lite lotter o en barrunda blev det där :D Det kommer sitta fint sen när den där suparhelgen blir av, vilket måste hända ganska snart. Eller sista helgen kanske... ;)

Men nu ska jag göra ig iordning lite och sen kommer mamma och pappa, så bär det av till Örebro :D


Daggny is out

Kommentara! 0 st


USA baby ;)

2010-01-23 @ 21:51:58
Kategori: Mina tankar

Ja, nu är det väl ute till de flesta, iaf de närmsta.

Jag ska till USA. USA!!!! Det är helt otroligt. Jag har skickat sms till folk med orden USA baby ;) och några har inte fattat ett skit, nån har inte trott på mig. Men det är sant, även om jag själv knappt fattat det än.
Och det har absolut inte sjunkit in att jag ska va där ett helt år, och det kommer nog inte hända förns jag är där heller. Bara hoppas att allt går bra och att ingenting krånglar nu innan jag kommer iväg.
Men mycket att fixa innan jag sticker oxå.
  • Ringa au pair kontoret i Stockholm och höra vad jag nu ska göra
  • Åka till ambassaden och få visum
  • Fixa resväska så jag kan packa
  • Fixa presenter till familjen och göra kort till dom
  • Ev fixa en almanacka med bilder på allt härligt folk som man lämnar här hemma
  • Fixa vanliga bilder på alla hemma
  • Köpa bärbar dator (som morsan lovat betala)
  • Gå till banken och se till att jag kan betala med mitt kort utomlands
  • Leta på passet (:S!!!!)
  • Fixa lexikon (ev)
  • Skriva ut flygbiljetten
  • Komma iväg!!!!
Som sagt, j*vligt mycket att göra. Och lite tid, jag åker den 1 mars, det är en måndag för den som är intresserad.
Men först ska jag fira min födelsedag som är på onsdag. Den firas ju bäst med underbart folk och så ska det självklart bli oxå. Närmare bestämt på fredag med kompisarna och på lördag med släkten, som btw inte vet om att det är klart med usa än ;) Fredag har jag ju inte sagt en tid än men jag tänkte mig 19, jobbar på dan oxå så måste fixa när jag slutar. Men 19.00 blir perfekt, då serveras smörgåstårta á la Frida ;P Kommer ni får ni gärna sända iväg ett litet sms så jag vet hur många jag ska duka för :)

Jag kommer självklart att fortsätta blogga när jag är i usa, och vem vet, jag kanske rent av blir bättre på det. Blogga mer frekvent, för där kommer det finnas saker att blogga om. Iaf bilder att visa då jag ska vara i New Jersey, i nåt som heter Oradell tror jag. Det roligaste är att det ligger 30 minuter med tåg utanför New York City. Så, here I come...

Nu ska jag läsa lite, eller ganska mycket faktiskt. Sen sova.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Ujujuj

2010-01-12 @ 11:17:17
Kategori: Mina tankar

Helt otroligt. Nu händer det grejer alltså!! Det rör på sig. Tänk om... HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!
Men tänk om det sen händer grejer på andra håll oxå?? I the big over there... :S

Nu börjar det bli för mycket känner jag. En lugnande dusch blir bra.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Önskelista

2010-01-09 @ 23:42:12
Kategori: Mina tankar

Lördag och jag har väl inte gjort nåt speciellt idag. Va in en sväng till Örebro, mest för att ha nåt att göra. In på Lagerhaus och tittade efter det te som jag hittade före jul, men inte köpte. Såklart va det slut, chokladte ;)
Men jag har nog nästan bestämt mig för att därifrån kommer presenter vara i fortsättningen, finns ju det mesta. Som passar alla, hoppas jag iaf :) Underlättar ju när nån fyller år ;)

Och så börjar det närma sig min födelsedag oxå. Känns väl inget konstigt över det, även om man fick höra senast idag att man är gammal. Jag är fortfarande bara 21 år...!!!! Det är 18 dagar kvar för att vara exakt. Vet inte riktigt hur jag ska fira det, tacos med familjen/släkten blir det iaf. Även om jag har slutat fylla, man gör det i vår familj när man fyller 20, sen blir man inte äldre. Men alla vill ha tacos...
Hade skrivit en "önskelista", tom skrivit vart grejerna fanns som jag önskade mig, så det skulle vara lätt (för morsan). Men dom hade redan bestämt vad jag skulle få i present sa hon, så jag antar att jag får nåt liknande om inte samma som min bror. Han fick en 23 tums dataskärm och sen ska dom köpa tv-kort till datorn så kan han använda den som tv oxå. Missförstå mig inte, det är säkert en jättebra present men om jag önskar mig och verkligen vill ha andra grejer då. Och om dom köper allt på min lista så kommer det inte upp i samma pris som en skärm, låter väl bra.
Men firande var det ja, med kompisar alltså. Funderade på att bjuda på nåt att äta. Sen kanske ta en utekväll om man vill och har lust. Men nödvändigtvis inte samma kväll eller helg. Vad sägs om smörgåstårta? Tacos vore ju lätt men det ska jag ju äta med släkten, man får inte ha för mycket av det goda. Då blir man bortskämd.

När det gäller presenter önskar jag mig egentligen en sak till men den kan jag egentligen inte skriva ut, till nån. För det gäller en grej som än så länge är hemlig. Vill ju öka mina egna chanser först. Det finns några som vet det, Jimmy bl a och lite utomlandsfolk och andra oxå. Men jag tänkte överraska min mor oxå, bara hoppas man får några roliga ord och inte bara att jag kanske inte kan jobba hela tiden. Men så fort det är helt klart så kommer alla få veta, jag lovar.
Tänk att man kan och orkar lägga ner så mycket tid och känslor för att nångång få bekräftelse från en person. En person som borde va den som det är lättast att få bekräftelse från...

Nu har jag svamlat klart för idag, ska lägga mig och läsa lite känner jag. Är inne i en sån period nu :)


Daggny is out

Kommentara! 4 st


Senaste dagarna

2010-01-02 @ 15:24:51
Kategori: Bilder

Nu va det ett tag sen igen. Men jag har helt enkelt ingenting att skriva, det har jag nog egentligen inte idag heller. Ville bara tala om (läska er med) att jag har bakat bullar. Jimmy fick syn på en förpackning till vetebröd igår, en sån man bara tillsätter vatten. Så det har jag gjort idag, tar ju sin lilla tid.




Japp, jag använder muffinsform när jag gör bullar. Faktiskt första gången jag testade idag men så har jag bara gjort bullar en gång förut. Helt perfekt, alla bullar blir lika stora, lagomt stora alltså. Dom flyter inte ut som dom annars har en förmåga att göra. Detta blir det igen :)

I mellandagarna var jag ner till Jessika och hälsade på, det va mycket trevligt. Måste jag göra om :)



Lillbuddha (Vidar) är ju för skön alltså.


Kärlek <3


Tänk att det kan va så kul att va påbylsad som en michelingubbe och åka pulka :)
Fast påklädningen är ju jobbig... ;)



Konstapel Andreen :P

Kan ju bjuda på lite bilder från nyår oxå, för det har det ju blivit. Nytt år...



Det gamla vanliga gänget, inga fel i det. Jag trivs.


Självklart nyårsraketer, dock hade vi inte lika fina som några andra som kom sen.






Det är sånt här man blir glad av att fota. Gillar verkligen "gubben" längst till vänster ;)


Det va en liten uppdatering det, kommer väl tebax nån annan dag när det hänt nåt roligt. Så sitt inte o vänta, lär ta en stund.


Daggny is out

Kommentara! 3 st