midsommar, mat+bio, pride o bussar från helvetet

2011-06-28 @ 22:36:26
Kategori: USA

Ojojoj vilken helg. Underbar!! ;) Jag har tuggummi på skorna, som jag inte har den blekaste aning om hur det kom dit. Men jag gissar att det va på soffan, så när jag stod i soffan o dansa så fastna det. Men hellre på skorna än på klänningen.


Såhär såg jag ut i fredags när det va midsommar, vilket firades inne i NYC. Fast det mest svenska på festen va väl dom små svenska flaggorna jag tog med mig ;P Kycklingsallad till mat och sen jordgubbar och blåbär med glass till efterrätt, glad att jag käkat en subway innan jag drog härifrån. Annars hade jag nog rullat ut innan jag ens fått i mig en lemonade ;) Men det blev en lemonade på vägen dit, jag gick nämligen in på Starbucks o beställde en lemonade sen gick jag in på toa o hällde ut den och hällde i min barnförbjudna istället, man får ju inte va dum. Röd som röd eller hur ;) Det roligaste va när jag stod o prata med David o han fråga om jag hade druckit innan jag kom för det luktade så på andedräkten... HAHA!!
Sen drog vi ut, gick in med en promoter så det va ju gratis dricka ;) Jag drack inte sådär jättemycket dock, då jag fått i mig 5 lemonade och 3 shotar innan vi lämnade lägenheten. Sen runt 3 tror jag så tyckte Lisa, Elin och jag att det räckte så vi drog oss hemåt till Lisa i Hoboken. Vi va hungriga och trötta, Lisa va inne på sin 22:a vakna timme... Så vi 4 tog jag denna bild



Detta är alltså det kända Carlos Bakery. Tv-program o grejer, otroliga tårtor gör dom :) Jag vet inte riktigt va som hände dock, jag stod ju inte still utan gick men så mycket vingla jag inte...
Sen drog vi till donken, fick med oss en kille som nog va lite sällskapsjuk. O antingen va han lagomt full, för han raggla eller svamla inte, eller så hade han VÄRLDENS sämsta minne. Han fråga nog 5 6 gånger vart vi bodde nånstans, o när Elin sa Chatham så upprepade han varje gång, där är jag uppväxt. Vårat svar; vi vet typ... Sen hem o sova, 3 st i en queensize säng, ca 140 tror jag. Med duntäcke... jag trodde jag skulle dö!! Men det gick ändå.
Sen upp på lördagen, hängde med Lisa på hennes möte med sin LCC och några familjer (2 tror jag). Sen drog jag hem, eller ja lättare sagt än gjort, först PATHen över till NY igen och sen bussen, som kom 45 min(!!!!) försent. O just denna helg så gick det inga tåg hem till mig pga arbete på rälsen, annars hade jag tagit tåget hem, direkt från Hoboken. Hem o duscha, sen ut igen, tillbaka på bussen som återigen va 45 min sen, för att ta mig tillbaka in o käka middag. Det blev mexikanskt och sen bio på det, Bad Teacher. Skulle egentligen se Super 8 oxå, men jag kände att om jag sitter med en koffeindrink o ändå håller på att somna så ska jag nog åka hem... Vilket va lättare sagt än gjort, återigen. När jag kom ut från bion så va kl 10.20, bussen går 10.15 så jag gick till Starbucks o köpte mig en lemonad, sen gick jag till gaten. Så kom dit vid 10.45, så skulle få vänta 30 min på bussen. Bussen kom 11.55... Så istället för att va hemma 12.05 kom jag hem 1. Sen ringde alarmet kl 8, upp vid 9 och gick ner till 10.15 bussen och in till city för att se Pride paraden. Kände bara att jag va tvungen att se det.
När jag sen stått o tittat i 2,5 timmar kände min fötter o knän att det va nog. Så tog mig tillbaka uppåt, gåendes faktiskt. Starbucks, bussen o hem. Att gå från bussen va väldigt segt kan jag säga.

BTW
Min vm brukar klaga på att jag inte stänger dörren när jag lämnar huset, dörren till mitt rum alltså. Eftersom när den är öppen så ser ju hon hur stökigt jag har det o så får ju hon spel. O det känns som att jag stänger dörren o sen när jag kommer hem så säger hon att jag lämnat den öppen. I söndags så säger hon att hon ropat på mig o jag inte svarade, hon trodde att jag sov (detta på lördagen, för dom åkte när jag stod i duschen sen drog ju jag igen) så hon va ju tvungen att öppna dörren. Det är väl fan inte konstigt att hon ser att mitt rum är stökigt om hon öppnar dörren!!!! Funderar på om hon gjort det förut o skyller på att jag glömt stänga. Om man ropar på nån precis utanför dennes dörr o den personen inte svarar är dom ju uppenbarligen inte hemma.

På torsdag ska jag klippa mig btw. Jag säger inte hur, men jag kan säga att det är billigt för det är på en skola :) Det är då jag förhoppningsvis kommer få frisyren som jag vill ha den, eftersom dom just nu håller på att utbilda sig ;P


Daggny is out

Kommentara! 1 st


you should stop eating

2011-06-24 @ 23:19:40
Kategori: USA

Idag är det midsommar :) Hos er i Sverige är den nästan slut men här har den inte börjat än.

Har suttit på skype med mamma, pappa, Monica, Krister, Håkan m fl i ett par timmar nu. Hoppade in i duschen och sen föna jag håret så hjälpte Monica mig med håret, genom datorn ;) Underbart :P

Nu ska jag hämta R på tutoring, sen köpa mat o sen hem o lägga på ansiktet o sen på med klänningen. Bild på klänningen kommer :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


tisdag 110621

2011-06-21 @ 16:01:12
Kategori: USA

Igår va det farmors födelsedag, och jag fick kort från henne :P GRATTIS farmor!!


Sitter o kollar på tv, det är Ripleys believe it or not. I en stad i Alabama så får man inte ha heels på sig, det är olagligt. Anledningen till lagen va att en kvinna fastna i ett galler när hon gick på en gata och stämde stan, så då gjorde dom det olagligt om du inte har ett speciellt tillstånd.
Alla vet väl att man inte kan gå på ett galler när man har smala klackar...

Igår fick jag åka o köpa mjölk och idag ska jag åka o lämna tillbaka kläderna som min vp hade hyrt till bröllopet dom va på i söndags. Sen skulle jag hämta nåt annat oxå, enligt lappen min vm lämna. Det stod "Rx pickup", min vp gissa att det va ett recept, men jag vet inte. Så jag får väl ringa min vm om inte hon ringer mig.

På fredag är det midsommar, hoppas jag kan ta mig in så jag åtminstone får se lite av firandet i Bryant Park. Sen ska jag på lite firande på kvällen med andra svenskar, jag hoppas jag hittar nånstans att sova bara. Annars får jag gå hem tidigare eller vänta på första bussen tillbaka...
Men först ska jag få sluta... Ungarna slutar skolan på fredag och min vm har bokklubbsmöte. När jag sa att det va midsommar så säger hon att ja, mötet börjar ju 8 (när jag slutar) och Albert skulle försöka va hemma tills dess. Det är väl bara att säga till ungarna att dom får titta på tv i tvrummet, en trappa ner. Dom är ju faktiskt 11 och 9 ÅR gamla, alltså gamla nog att kunna sitta o titta på tv själva en trappa från alla andra männsikor.

Imorse sa R föresten nåt roligt. "Du måste ju berätta saker för mig, jag vet inte allt jag är bara 11 år" Detta när jag plockade min väska, A tog sin väska och sen gick jag o öppnade dörren, men ajg sa inte att vi skulle äta. Jag trodde det va underförstått. Men samtidigt så säger hon att jag behöver inte säga allt som att hon skulle va en bebis för hon är ju faktiskt 11. Så hur ska jag behandla henne? Som en 11 årig bebis eller som en 11 åring?


Avslutar med en bild jag tog igår i trädgården, efter lite experimenterande




Daggny is out

Kommentara! 0 st


ny lcc

2011-06-17 @ 17:12:10
Kategori: USA

Nu har jag fått en ny LCC. Fick bild på henne i mailet o allt, 3 barn och har bott i NJ i 22 år. Får se hur det blir men det låter bra :)
Hon skulle ha au pairer från Oradell, Demarest och Rivervale, men jag vet inte vart hon bor för det stod inte. Ska bli intressant att träffa o lära känna henne. Av bilden att döma så verkar det va lite fart i henne, jämfört med Karla, som ju va lite äldre.

Idag vet jag inte vad jag ska göra, det är ju fredag. Får se om jag tar mig in till city och hittar på nåt kul. Nån som har nån idé?


Daggny is out

Kommentara! 0 st


spooky natt

2011-06-16 @ 19:53:30
Kategori: USA

Drog iväg en sväng till mallet för att shoppa lite, inte åt mig själv. Eller ja, det va så det va meningen att det skulle va iaf. Skulle köpa tvål till Erika, men kom även hem med en klänning till morsan, en klänning till mig, en lång t-shirt och 2 par flip-flops till mig... ;)
Så en vit långklänning rikare är jag nu, ett par ljusblå och ett par gröna flip-flops och en gul lång t-shirt som är mer urringad i ryggen än i fram.

Btw så lyssnade jag precis på inspelningen från inatt. Jag har ju en app på ipoden som man sätter igång när man går o lägger sig o så spelar den in när den hör ljud. Så nu lyssnade jag av den från inatt och 3.18 inatt hörs en röst, det är inte min röst för den är alldeles för mörk för det. Jag kan inte urskilja vad den säger men lite spooky känns det.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


svänga mot höger

2011-06-14 @ 03:21:45
Kategori: Allmänt

Nu är det en politiker som tycker att det ska va tillåtet att svänga höger mot rött.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13166372.ab

Stockholm. Både bilister och cyklister bör får köra mot rött i högersväng, anser infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Polisen är kritisk till förslagen.

För att få bukt med den kaotiska trafiken i Stockholm vill flera Stadshuspolitiker att cyklister ska få köra mot rött, vilket ministern håller med om. Hon öppnar också för att bilisterna ska få göra det samma och hänvisar till att det är tillåtet i andra länder, skriver Dagens Nyheter.



Det är ju tillåtet här, inte i alla korsningar och inte på alla tider. Som runt skolan tex så är det inte tillåtet under skoldagen. Fast det funkar fortfarande som en stoppskylt, som om det är rött så måste man stanna fullt innan man får köra. För att detta ska funka så ska alla kunna köra bil, vilket inte är möjligt i vilket land man än kommer till. Det funkar inte här heller. Står det "No turn on red" så kör inte folk, men när det däremot står "No turn on red mon-fri 7-16 tex så kör folk ändå. Vilket sen resulterar i att det är livsfarligt att va trafikant, för det har faktiskt hänt att folk kör ut framför mig. 



Daggny is out
 

Kommentara! 0 st


RING!!

2011-06-13 @ 01:57:20
Kategori: USA

Morsan Farsan: Jag har hittat hotell i Miami btw. Ring mig. Och lyssna på mig den här gången, mamma.

Så imorgon såfort ni kan. Fast först ska jag ut o gå innan det blir för varmt.

Ja, headern känns ny. Som att jag är ny på plats. Jag vet inte riktigt vad känslan är.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


#2

2011-06-12 @ 20:28:03
Kategori: USA

Ny header igen. För jag ångra mig, inte för att jag va missnöjd. Jag bara kände för nåt annat.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


header

2011-06-11 @ 22:06:30
Kategori: USA

Nu fick jag till den nya headern :)

Nöjd är jag.

Så lite feedback tack.


Daggny is out

Kommentara! 3 st


lite bilder

2011-06-11 @ 18:37:27
Kategori: Bilder

Ungarna käka upp dom mogna jordgubbarnar häromdagen, men fler är pågång. Så idag fick jag mig en och innan dess tog jag lite bilder. Och den påminde faktiskt väldigt mycket om svenska jordgubbar, mer än dom man köper i affären.




Sen fortsatte jag till rosorna, innan dom dör. Jag gillar dom små vattendropparna i mitten.


Det har ju faktiskt regnat inatt. Tyvärr så fortsätter det dåliga vädret hela helgen.


Vissnade rosor kan oxå va fina.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


fredag 110610

2011-06-11 @ 03:56:26
Kategori: USA

Så va det fredag igen, and here we go again.
Sitter i sängen, redo för att sova. O kl är inte ens 10...
Men så är det när folk inte bryr sig och jag slutar senare på kvällarna.

Att det ska va så svårt

Btw tror det är exakt 4 år sen jag tog studenten idag. Har för mig att det va den 10:e juni det va.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


gratis är gott

2011-06-07 @ 19:49:12
Kategori: USA

Nu ska jag snart hoppa in i en kall dusch, behöver det känner jag. Just nu är det 31 grader här...
Precis tillbaka efter ett besök i en park för lite solning med Lina, sen ringde Karen och jag pratade med henne. Det va först när jag la på som jag upptäckte att jag pratat med henne i 17 min... Förlåt Lina :S
Sen drog vi till Burger King, Lina upptäckte i bilen att hon inte hade plånboken men jag hade pengar, trodde jag ja... Hade tydligen inte det vilket vi upptäckte när vi redan beställt, så tog han bort Linas mat, sen när vi satt oss för att äta så kommer han fram med burgaren och säger att dom redan hunnit gjort den och dom skulle bli tuvngna att slänga den om 10 min så hon fick den ändå, men han hade lagt på en mugg och ett packe pommes oxå... Sen satte vi oss i bilen, så fråga Lina va mycket han hade dragit från kortet, för han sa nåt om 1 dollar nånting cent.. Vi försökte nämligen oxå betala en del med kortet och en del med cash men det funka inte heller. Så jag vet inte om han egentligen skulle haft mina 5 dollar som jag hade i kontanter ssamtidigt som han drog 1 dollar från kortet, men han fråga inte efter kontanterna. Så jag betala lite drygt 1 dollar och fick, 2 burgare, 1 mellandricka, 1 mellan pommes, 1 liten dricka och 1 liten pommes... Kändes ju ekonomiskt o bra ;) Och då lyckades jag även skänka 1 dollar till nån barncancerfond oxå...


Upptäckte detta när jag tittade på No strings attached häromdagen. Ja, jag vet att min humör är torr ibland men sånt är livet.


Igår bjöd jag på dessa cupcakes eftersom det va Sveriges Nationaldag :)


Kollade vädret för dom kommande dagarna oxå...ser ju lovande varmt ut. 97-98F är ungefär 36.5C Härliga tider :) Gillar att när det är så varmt så kommer kaktusen fram oxå, är det strax under 90F så är det bara en sol.

Nu dusch, sen hämta en softballhandske o sen hämta ungarna.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


mormor, jag är blond igen

2011-06-05 @ 01:30:50
Kategori: USA

Ja, som rubriken lyder så har jag ny hårfärg.


Såhär såg det ut före


Och såhär ser det ut nu. Kan inte säga att det är efter för jag har inte haft i nån ny färg än, jag körde bara på "Color Oops" för att få bort den gamla färgen. Skulle slänga en blond nyans men jag har inga problem med att gå runt såhär så jag väntar med det tänkte jag. Och blond är jag ju...
Men är det sommar så är det. Jag har inte lust att färga håret varje vecka eller att lägga pengarna på all den färg som skulle gå åt. Enda problemet nu är att håret faktiskt stinker!! Det påminner om doften av permanentvätska, inte gott.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


ont

2011-06-04 @ 21:45:25
Kategori: USA

Lördag idag och kl är halv 4 här och vad jag gjort idag är att ligga i sängen.

Jag har bestämt mig för att jag ska fan inte fjäska, jag tänker inte köra upp huvudet i arslet på nån. Jag har 9 månader kvar här och om jag ska spendera dom i mitt rum, eller nån annanstans helt själv so be it. Jag är bara trött på allt skitsnack. Det går att det nåt positivt i det oxå. Jag kommer ju kunna spara pengar till mina 3 veckor på Hawaii, DOM SKA BLI AV!! Jag bara måste det.

Har ont i ryggen idag oxå, på vänster sida i nedre ryggen. Jag vet inte varför jag har ont, om jag legat på nåt konstigt sätt inatt kanske, eller så är det nåt av organen som det gör ont i. Vad är det som sitter på det stället? Vänster om ryggraden, lite längre ner än mitten mot sidan av kroppen. Kan inte gå normalt i en trappa för att det gör ont när jag lyfter vänster ben för att gå upp ett steg... undra hur bra det är. Vid den svarta ringen har jag ont.



Ska väl ta mig en Ipren och sen gå ut på en promenad, se om det hjälper.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


kärringar

2011-06-03 @ 23:14:45
Kategori: USA

Vissa människor borde inte få ha körkort alltså.
Idag när jag skulle åka från mallet så höll jag på att krocka. Det kom en liten tant, o jag överdriver inte när jag säger att hon va liten, hon såg verkligen inte över ratten. Så ska hon svänga ut höger så hon tittar hon ju naturligtvis endast åt höger, det lilla hon ser alltså, samtidigt som jag kommer från hennes vänster. Hinner precis förbi samtidigt som jag hänger på tutan, men inte ens en reaktion på den blev det så jag misstänker starkt att hörseln inte va dom den borde på tanten.
Sen åkte jag o ställde mig vid skolan, hitta en skuggplats så jag tog den. Så hör jag hur nån tutar, ser att det står 2 bilar vid korsningen och den längst fram kör inte så den bakom blir ju förbannad o hänger sig på tutan såklart. Till slut så kör bil nr 2 om nr 1, sne går det ett par sekunder så kör bil nr 1 ut, mot mitt håll. Åter igen en gammal tant som knappt ser över ratten, det tar en stor sväng för henne att bilen runt hörnet. Sen kör hon lite närmare kanten, sen helt plötsligt börjar hon backa, det kommer upp bilar bakom henne men hon stannar inte förns en bil bakom tutar för att visa att han är där. Bakom den bilen va en polisbil (som tur va) som då körde upp bredvid bilen o körde ner rutan för att fråga vad problemet va, då vinkar tanten att han ska kommer ur bilen. Så han kör o ställer sig framför henne och kliver ur, hon öppnar bildörren, pratar med polisen sen börjar han sig ner in i bilen. Ställer sig upp o ger en flaska till tanten, då har hon tappat en flaska på govlet i bilen och fick inte upp den igen. När hon tappade flaskan tappa hon körförmågan oxå.

Min slutsat; Tanter över 80 som knappt når 1 meter över marken ska fan inte ha körkort!!

Som tur va så överlevde jag och nu jobbar jag. Med att sitta framför datorn, alltså man kan inte klaga för mycket jämt.

Skypear med pappa o mamma och chattar med pappas föredetta arbetskamrat på facebook.
Nu ska jag skura en dörr lite lätt, se om det blir bättre, eller ja bättre kan det ju bara bli.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


klänningar

2011-06-03 @ 19:05:48
Kategori: USA

Jaha vad händer här då...
Ja det är varmt, 21 grader o lite blåsigt. Men det är bara skönt, för det är ju faktiskt möjligt att ligga ute o sola utan att smälta bort totalt. Annars då? Nej men jag köper klänningar hit o dit... Och idag hitta jag äntligen cykelbyxor så jag kan använda under klänningarna för att kunna gå barbent. Så chansen iaf finns att få lite färg på benen, man kan ju alltid hoppas lixom.





Den första är en H&M ($10) och den andra är en Marshalls ($15). Den första går till knäna och den andra går inte riktigt ner till marken men nästan ;)
Här är det ju så varmt så man vill inte gå runt i leggings, inte ens dom som bara går till knät...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


bidragsansökning ;)

2011-06-02 @ 19:26:43
Kategori: USA

BTW mamma o pappa. Istället för att ni skickar ett paket lite då o då så tänkte jag om ni inte kan bidra till mitt medlemsskap på gymmet :) Visst låter det bra ;)

Jag som är eran avsoluta favoritdotter eller hur!! :D




Daggny is out

Kommentara! 1 st


torsdag 110602

2011-06-02 @ 19:22:24
Kategori: USA

Torsdag idag, min vp jobbar hemifrån men jag gick ut o sola ändå. Tog aldrig av mig shortsen, dom är ju lite känsliga amerikanerna. Men eftersom det tyvärr inte blev nåt gym så sov jag lite först och sen solen :) Det blåser idag så det va faktiskt riktigt skönt att ligga ute, inte jobbigt som dom andra dagarna eftersom det då rinner på benen av att bara ligga ner o sova typ.

Men gymmet på lördag Lina? Bodyattack kl 8?

Eftersom jag inte hört nåt mer så står jag utan LCC från o med imorgon. Karla slutar den 3:e och hon har inte mejlat mig om nån ny så då står jag där utan kontaktperson. Visst det finns ju nåt som heter program director oxå, nästa steg lixom, men henne har jag pratat med en gång. När jag hade varit här 1 månad så ringde hon o fråga hur det gick. Det är en stund sen det. Men jag såg henne på cruisen jag va på för nån vecka sen (hon hade namnskylt) så det är väl henne jag får kontakta om jag behöver hjälp med nåt antar jag.

I måndags när vi va o hade picknick så prata jag med Sandra, vi prata om att alla flyttar till Karlstad (från Kil tex). Då sa jag, inte om man är min kusin. Så förklara jag varför hon flyttat från Karlstad. Och då kom vi fram till att Robins ena syster (Jennifer?) är en gammal klasskamrat till Sandra. Då fick jag flashback till förra årets cruise, när jag blev presenterad för en svensk tjej och frågade vart hon kom ifrån och hon säger Kristinehamn, och att en av hennes bästa kompisar bor granne med mormor och morfar. Världen är väldigt liten ändå.

Nu ska väl jag försöka leta på kläder att ta på mig, fast helst av allt skulle jag vilja gå ut i bikini men tror inte det är godkända kläder att hämta ungarna i. Mitt nya problem är att mina "cykelbyx"leggings gått sönder och jag hittar inga nya. Jag kommer inte ihåg vart jag köpte dom, och hittar ingen annan butik som har dom. Det är jättekskönt att ha under en klänning, för då kan man gå barbent och ändå inte behöva låren som klibbar ihop eller gnider mot varandra så man får brännskador. Vad ska jag göra??!! Shorts går INTE att ha på sig, alldeles för varmt.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


1 juni 2011 15 månader

2011-06-01 @ 16:30:01
Kategori: USA

HAHA ja jag älskar dig det vet du ;P

Igår va jag med Lina till gymmet, fick mig ett 7 dagarspass gratis så jag ska prova på nu. Gymmet har zumba men inte på tider som passar mig så vi får helt enkelt se hur det blir. Får se vad det kostar oxå, tydligen har alla medlemmar ett eget pris beroende på vad man vill göra, vad man har för mål osv. Så om vi säger att jag bara ska gå på klasser kanske jag får ett riktigt bra erbjudande. Eller så räcker det med att jag är svenska ;)
Så idag ska vi dit igen, vid lunch.
Innan det ska jag åka och se om det går att laga R's glasögon, dom har gått sönder, igen...

Idag har jag förövrigt varit i staterna i 15 månader.

Daggny is out

Kommentara! 0 st