tvätt

2011-01-31 @ 15:23:18
Kategori: USA

Idag skulle jag egentligen börjat med mitt nya nyttiga liv (igen) men eftersom dagen börjat så unnderbart förjävligt så skiter jag i det. Utan jag sätter mig i sängen framför datorn med film och godis istället.


Såhär ska jag se ut igen...nångång. Det är ju bara drygt 3,5 år sedan ;P


BTW ska det behöva se ut såhär när man tvättar? Man måste ha handdukar framför maskinen för att den läcker... Kanske dags att investera i sin allra första tvättmaskin i sitt drygt 40 åriga liv eller?? Jag bara tänker högt...


Daggny is out

Kommentara! 3 st


cityhelg

2011-01-29 @ 05:44:46
Kategori: USA

Okej, jag fick en kommentar (inte här) om att jag inte va bra på att uppdatera så jag får väl försöka, som alltid...;)

Tack Annette :)
Min värdpappa resonera ju så att vi är ju inte så många människor i Sverige och därför blir det inte kaos. O det kan väl stämma till viss del kanske... Mer människor så blir det ju svårare att ta sig fram när det blir snö men jag tycker fortfarande att det är löjligt.
Jag fick iaf present av min fam igår, min värdfam alltså. Ett par byxor, en tröja och 50 dollar :) Det tackar vi för, pengarna är redan borta ;) Jag köpte bh...

Imorrn är det city som gäller, en utgång och sen sova där. Men jag har bara bokat en natt så det blir att checka ut senast 11 och sen äta nåt o åka hem o slöa resten av dagen. Kommer va ganska trött om det blir som jag vill ;) Menn jag lovar Lisa, jag ska ta det lugnt. Eftersom du inte känner New York så bra än :) Det löser sig alltid :)

Just det, måste kolla upp hur mna letar bed bugs oxå innan jag sticker imorrn... På uppdrag av min vm, annars ska jag inte bo på hotellet.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


27 januari 2011

2011-01-27 @ 17:40:21
Kategori: USA

Idag är det min dag, min alldeles egna dag. Visst jag är väl inte själv att vara född på detta datum men för mig så är det min dag.
Och vad gör jag denna dag, jo jag jobbar... Eftersom det har kommit så mycket snö så är skolan stängd, plus att vföräldrarna är hemma för att dom inte kan ta sig till jobbet. Eller ja, min vp skulle jobba hemifrån idag så ingen skillnad där. Vad ungarna gör just nu vet jag inte, visst är jag en bra au pair? Att inte jag får pris för världens bästa snart alltså ;)
Sen att min vm kom ner och hitta R drickandes coca cola mitt på blanka dan och frågor vem hon ska skylla på, mig eller R kan vi räkna bort tycker jag, känns bättre då. Men jag sa som det va, hon hade inte ens frågat mig, jag trodde hon frågat mamma. Och om jag då säger nånting så får jag en uppkäftig kommentar tillbaka om att hon faktiskt får för mamma. Den här gången hade hon alltså inte frågat...

Va ju tänkt att jag skulle göra lite svenskt idag, så jag hade tänkt köttbullar, mos, sås o lingonsylt och sen en gräddtårta till efterrätt. Men i det här landet finns det inte grädde om man är allergisk mot mjölk. Det kanske finns låglaktos men det går inte i det här huset. Eller ja det är det ju ingen som vet eftersom dom aldrig provat då doktorn sa mjölkallergi så då blir det rismjölk. Jag väntar på leverans från Sverige, får se om det kommer idag eller inte. Men iaf så har min vm bakat en tårta, två bottnar och frosting... Det är knappt tårta för mig men det är så dom gör och jag är glad för att jag inte behöver göra min egen tårta på min födelsedag. Plus att jag får fler firanden, för då ska vi fira när jag kan göra min gräddtårta plus att jag ska ut på lördag :D Hoppas det blir hur kul som helst, inte varje dag man får fira sin födelsedag i NYC lixom... Men nästa år ska jag nog ta det lungt, fan va jag planerar allstå. Men då ska jag nog spara pengarna för att kunna resa runt min sista månad :)


Det här är för ganska precis 11 månader sen. 24 feb 2010


Det här är nu...


Daggny is out

Kommentara! 1 st


.

2011-01-21 @ 03:49:23
Kategori: USA

Trött

Utskälld av en 11-åring

Tillsägelse av mamman för att man försöker få ungen att äta

Nu lägger jag ner

Kommentara! 0 st


tubing :D!!!!

2011-01-18 @ 03:33:01
Kategori: USA

Nu är min lediga helg över, såhär på måndagskvällen :) Det är väl en bra helg? ;)

Va har jag gjort i helgen då? Jo jag har åkt tubing, fotat på R's födelsedagskalas och idag har jag varit i NYC med den nya svenska tjejen i min grupp. Hon skulle köpa datorn, en mac så då tänkte jag att vi slår 2 flugor i en smäll och åker till NY och köper datorn på Apple store på 5th ave. Så det gjorde vi och hon va jättetacksam. Så när vi gick därinne i city så fråga jag om hon pratat med sina föräldrar än, jodå, på facebook. Så när vi kom in på Apple store så försökte vi ringa till hennes hemtelefon, utan resultat. Nekat stod det, jag testade att först ringa morsan på skype, det funka, sen hem och det funka. Vi prova igen och det blev nekat. Så prova hon med sin farmor och farfar och det funka :D!! Prova hennes föräldrar igen, nekat. Så hon ringde in till grannen och bad henne kolla om det va nån som va hemma så grannen sprang över med telefonen i högsta hugg. Självklart blev alla jätteglada, dom hade ju inte pratat med henne på 1 vecka. Då kändes det bra för mig med, när man kan göra nån så glad och inte bara en person i det här fallet :)
Sen va vi till Starbucks :) Alltid lika kul... Hon tyckte det va kul att dom va så gulliga mot mig ;P Hehe är man stammis så är man ;D Det blir nog hon oxå inom en snar framtid och det lönar sig ju ;)
Nu blir det bilder...


Karol och Karen hade catfight. Karen är alltid lika laddad :P








R's Oreotårta för hennes födelsedag. Jag fick tom en kram :O



Daggny is out

Kommentara! 1 st


mat

2011-01-16 @ 18:09:06
Kategori: USA

Söndag, vi ska ha födelsedagskalas. Åker iväg strax efter 1... Jag berättar om gårdagen när jag kommer hem, jag lovar.
Men för att ni ska ha nåt att läsa så ger jag er min önskelista för födelsedagspresent :P

- Mat!!!
Jag är trött på att inte ens kunna göra chokladbollar för att ungarna inte kan äta det. Visst jag kan ju göra till mig själv men hur taskigt är det på en skala? Så margarin alltså.
Sen vill jag ha grädde som ungarna kan äta, o det räcker inte med laktosfri... Jag vill ju ha en normal tårta på min födelsedag, inte 2 torra sockerkaksbottnar med frosting imellan och utanpå!! Så med det oxå marsansås, sylt kan jag fixa själv.
Snabbmakaroner har jag så det klarar jag mig utan denna gång ;)
Som jag läst mig till på amerikanska ambassadens hemsida så får man skicka allt utom kött ungefär, så det ska inte va några problem med mjölkprodukter alltså. Eller ja, mjölkprodukter är det ju inte, det är ju det vi ska undvika...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


patetiskt

2011-01-13 @ 15:50:13
Kategori: USA

Torsdag.. Känns lite fel, eftersom att igår så va alla hemma hela dagen. Mina värdföräldrar tog sig inte till jobbet pga snön, min vm kunde ha åkt tåg men hon va lite lat så hon tog sig inte iväg... Och skolan va ju naturligtvis stängd, gud förbjude att lärarna ska behöva försöka ta sig till jobbet när det är snö. Visst, varken min vp eller vm va på jobbet. Men som i fredags så hade ungarna halvdag för att det skulle komma mycket snö på eftermiddagen. Så frågade jag min vm om det alltid har varit så..
Y: Ja men du vet vi har ju lärare som kommer långt bort ifårn, som har en bit att åka och dom måste ju oxå få komma hem.
J: Ja men vi har oxå lärare som bor en bit bort i Sverige och skolan stänger inte för det.
Y: Ja men här kan man ju bli stämd för vad som helst.
Så med det svaret drar jag alltså slutsatsen att en lärare kan stämma skolan/kommunen om den skulle råka ut för en olycka på vägen hem om olyckan är pga dåligt väglag och att den inte fick sluta tidigare. Fattar ni hur jag menar? Alltså, KÖR FÖRSIKTIGARE DÅ!!!!!! Det är klart att man vill komma hem, det finns väl knappt nåt skönare än att äntligen på få komma hem efter en dags jobb, men om det är dåligt väglag så tar man det ju försiktigt och det får ta den tid det tar att ta sig dit man ska. Nej då stängs skolan tidigare istället... Patetiskt om jag får säga det själv.

Imorrn är det födelsedag i huset, Rebecca blir 11... På söndag ska hon ha sitt födelsedagskalas, då har dom beställt en tårta tills dess. Så fråga jag vad hon ville ha för tårta imorrn, så hon tog fram papper och penna och började rita. (svara normalt är inte hennes grej direkt) Hon vill ha en exakt likadan tårta som dom har beställt till på söndag, en cookies and cream, med krossade Oreos på sidorna. Så länge det va Oreos så funka det... Va hon inte vet att jag har redan diskuterat med min vm om tårtan och jag har redan bestämt vad det blir för nån. Vilken elak au pair va, som bestämmer bara sådär utan att fråga ungen först. Jag ska göra 2 runda tårtbottnar, sen lägga vit frosting imellan, ev krossa oreos och ligga i oxå. Så det kommer likna en STOR Oreo... Hoppas det duger åt petiga damen...





Daggny is out

Kommentara! 1 st


#2

2011-01-09 @ 06:50:50
Kategori: USA

Här kommer bilderna, men jag rekomenderar att ni läser inlägget under först, om ni orkar :P


Hej/Hejdå-middagen på lördagkväll för mig och Amy. Jag lärde mig fort att älska Cheesecake Factory ;)


Första stora shoppingen för mig tillsammans med Isa och Kshanti. Jag storhandlade baskläder, för strax över $100 och då va dollarn dyrare än nu, på H&M.

APRIL

Drog till Niagarafallen med skolan

Påskparad

New York International Autoshow med min värdfamilj :D

Detta va utsikten på den efterföljande middagen :)

Spenderade natten med Brianna och Karen i NY, vakna.

Från Top of the Rock

MAJ

Va på en boozecruise med Brianna som cultural care anordnade. Booze va det ja...

JUNI

Va med Karen till det mall som är på 10 plats ytmässigt i hela USA. Ungefär 30 40 min härifrån :) New Jerseys största ligger 10 15 min från mig :)

AUGUSTI

Gick Brooklyn Bridge för första gången :)

Blev nerskickad med ungarna till Florida :)

Fick ett par timmar själv på/i Miami Beach :)

Drog till Las Vegas

Grand Canyon

San Fransisco

Sea World San Diego

Hollywood Walk of fame LA

SEPTEMBER

Universal Studios LA

Disneyland LA

Tillbaka i NJ. Drog till Hoboken med dessa underbara tjejer :D

Såg 9/11 tribute

Började fotokurs för att få mina sista timmar/credits.

NOVEMBER

Pappa, mamma och Martin va här o hälsa på

DECEMBER

Granen vid Rockefeller Center

Jul i Florida, vilket betyder helgrillad gris

Julmorgonen :)

Nyår, vilket betydde limmo (det kan göras om...)

Dans... En sjuhelvetes huvudvärk och fyrverkerier över frihetsgudinnan. Sen en taxi hem... 700 fattigare men fick sova den natten :)

Jag har ju naturligtvis tusentals andra bilder som jag skulle vilja visa, men jag får ju inte lägga ut bilder på fam så det blir såhär.
Nu, 1,5 timme efter jag började med första inlägget, ska jag lägga mig o försöka sova.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


#1

2011-01-09 @ 06:09:38
Kategori: USA

Nu har jag ork och inspiration till att skriva min så kallade årsresumé, såhär kvart över 11 på kvällen...

Januari är ju första månaden, den flöt väl på som vanligt, jag jobbade. Den va vanlig enda till i mitten ungefär.
Den 20 jan kom jag hem från att ha jobbat hela dagen. Kvällen före hade jag kollat min mail och jag va matchad med en familj, men när jag loggade in på morgonen innan jobbet så va dom borta. Jag hade ju då gett upp hoppet lite, sökt och kommit in på en kurs jag vill gå. Sökt jobb, planerade helt enkelt för att inte åka. Eftersom jag inte kände mig så pigg på att gå in och kolla mailen och få ett tråkigt besked så gjorde jag lite annat innan jag satt mig vid datorn. Så när jag sätter mig vid datorn så går det ungefär 20 min tror jag så ringer min mobil, ser ett väldigt långt och konstigt nummer, jag brukar inte svara på okända nummer. Visar jimmy och han säger, det kan ju va från USA, så jag svarar. Och hör i andra änden en tjej som presenterar sig, kommer inte ihåg namnet för mitt liv, och att hon ringde från Boston och hon hade en familj som skulle vilja prata med mig.
Så vi pratade ca 1 timme och jag tyckte att det gick skit, tyckte jag bara stamma och svamla och inte fick fram nåt. Fick förklara att jag inte ens visste att jag va matchad så dom fatta att dom tagit mig på sängen så att säga, dom va förstående. När vi pratat klart så bestämde vi att vi skulle prata igen nästa dag, den hade jag hört förut en månad tidigare så jag la inte så mycket hopp på det. Men dom ringde faktiskt och vi pratade yttligare en timme. Sen när jag gått och lagt mig på torsdagkväll, den 20:e va en ons btw, så kunde jag inte somna direkt utan låg och titta i taket en stund. Så ser hur nåt lyser upp, min mobil, hänger över Jimmy och kollar. Ser ett långt nummer som börjar med 1 (USAs landsnummer) så jag gjorde det enda rätta. Lätt det ringa och sa till Jimmy att dom får faktiskt tänka på tidsskillnaden, kl va ändå halv tolv. Tänkte att är det viktigt som ringer dom imorgon. Va jag inte visste då va att dom även ringt hem, och väckte mamma och pappa, och sen provade min mobil igen. Så när jag gick upp på fredag morgon och kollade mailen så hade jag ett congratulation från Cultural Care och ett mail från min värdmamma där hon skrev;
Frida,

The agency will also be contacting you, but I wanted to go ahead and reach out to you directly. We like you very much as an au pair for our children. We would like to match with you and have you join our home the first week of March.

Regards,
Yolanda

I samma veva ringde Carro på Skype så hon va den första som fick reda på detta. Jag kunde ju lixom inte sluta le så kunde inte direkt dölja att det va nåt pågång. Sen åkte jag till Jimmys jobb påväg till mitt tillfälliga och berättade att jag skulle till USA. Hade han inte stått i blästern och sett ut som en gruvarbetare så hade jag nog hoppat på honom, så glad va jag.
Sen till jobbet och berätta för ALLA!! Jag kunde inte va lyckligare, att lilla jag från fjuttiga Degerfors skulle få åka till USA och dessutom bo så nära New York som jag gör. Bussen tar lika lång tid som det tar att åka till Örebro från Degerfors lixom...

En vecka senare va min födelsedag så helgen efter hade vi släkten över på tacos och då släppte jag bomben. Tror jag prata med mormor mest just då och nämnde nåt om jul och att jag inte skulle va med på jul det året :P
Sen flöt det på kan man säga. Fick papper och tid till ambassaden, pappa följde med upp :D

Den 18:e februari hade jag tid till ambassaden kl 10, klev in i säkerhetskontrollen kl 10. Efter att först blivit bortföst. Jag min lilla lantlolla pratade med pappa i telefon som släppt av mig, parkerat bilen och sen följt efter samma väg (vilket va helt fel väg btw) och därför inte tänkte mig för utan tänkte bara hänga med en annan tant när hon blev insläppt genom den låsta dörren. HAHA va sur vakten blev då... Sen va han jättegrinig och ryckte papprena ur händerna på mig för att kolla dom, när jag blev insläppt that is ;) Kom in och satte mig ner och väntade, såg att det satt massa yngre människor där tänkte inte så mycket på det, vi va ju sen på skolan samtidigt... Bra Frida!!
Feb fortsatte med att jag planerade, köpte presenter, flyttade tillbaka mitt skrivbord som jag just flyttat över till Jimmy (typ dec nångång)
Jag åkte mån 1:a mars, sön 28:e feb packade jag ALLT!! Hade endast gjort en lista innan på vad jag skulle ha med mig så jag kunde bocka av. Sen hade jag lite pauser och träffade o sa hej då till lite folk, men annars spenderade jag dagen med att packa och sen få tillbaka allt till mitt rum. Mitt rum som enligt mamma och pappa ser ut som en soptipp fortfarande. Kan ni skicka bild??

1:a mars blev jag uppskjutsad till Arlanda, jag åkte med Jimmy och hans mamma, Eva. (Mina värdföräldrar tyckte det va jättehäftigt att Eva faktiskt va med upp, och det tycker jag med :D) Sen åkte mamma och pappa i en andra bil upp. Kom fram till Arlanda, checkade in och gick och tog en fika. Sen fick dom släppa mig vid säkerhetskontrollen, mamma hade tårar i ögonen, pappa krama jättehårt, Eva gav mig några uppmuntrande ord och Jimmy, ja han är ju kille :P Nej men det va nog inte så lätt att släppa mig. Ska inte säga att det va lätt för mig heller, men va fan jag gav mig den på att det här skulle jag klara. Kom igenom kontrollen och sen fick jag igenom HELA j*vla taxfreen innan jag kunde göra en u-sväng eftersom min gate låg typ i den änden där säkerhetskontrollen va, jättekul när jag va lite stressad.
Kommer till gaten och träffar på 2 andra tjejer :) Sen på planet till München och sen där va vi sist av planet, vi hade ju inte bråttom :P Sen en "snabbis" i taxfreeshopen. Sen sprang vi till nästa gate, komemr dit och killen kollar på våra biljetter och säger "Jaha, det där planet som taxar ut där" och pekar ut genom fönstret... Jag dog!! Men han hade bara dålig humor... Och vi va faktiskt inte sist på planet :D
Kommer till Newark, New Jersey, den flygplats som är längst bort från skolan då den ligger på Long Island, New York. Resan med en skumpig buss, på håliga vägar och utan sömn på ca 20 timmar tog 2 timmar, äntligen framme. Ett snabbt möte, fick min rumsnyckel, tog in väskorna, hämtade sängkläder, bäddade och stöp i säng. Skickade ett litet sms till pappa att jag va framme och att jag nu skulle sova, efter 25 timmar med en sammanlagd sömn på cirkus 1,5 timme.
Veckan flöt på och helt plötsligt va det fredag, dags att sätta sig i bussen för 2 timmarsresa till upphämtningsplatsen. Släppte av några personer på flygplatsen och sen fortsatte mot NJ, min värdmamma var bland dom sista som kom har jag för mig. Något jag nu förstår varför, tidsoptimist... Jag fick en kram och sen öppna hon käften och fort går det när det pratas... Prata kan människan!!

Händelser och datum smälter lixom ihop lite så nu bjuder jag på bilder från resten av året. Skriver iaf vilken månad bilderna är ifrån.
Men det får bli i nästa inlägg för bloggen vill inte lägga upp alla denna text tillsammans med alla bilder. Jag vet att det blev långt men sånt är livet ibland.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


crash boom bang

2011-01-06 @ 03:04:16
Kategori: USA

Jag har inte haft igång datorn sen nyårsdagen typ. För den krasha... nästan iaf.
Helt plötsligt när jag sitter på facebook så kom det upp massa varningar, tydligen va antiviruspogrammet jag hade väldigt dåligt. När jag då gjorde en genomkoll så hade jag 25 trojaner som det va HÖG riskfaktor på, plus ett par stycken som inte va riktigt lika farliga.
Så jag stängde av den och gick o la mig, kl va ändå halv 2 på natten. Sen har jag försökt o få liv i den och den levde men jag kunde inte göra nåt. Idag gjorde jag en startreparation och sen köpte jag nytt anitvirusprogram... KÖPTE, betalade för det faktiskt. Inget sånt där som går ut om 30 dagar, det går ut om 365 dagar, några fler alltså.

Så det är anledningen till att det varit noll uppdatering, jag som sa att det skulle komma bilder. Men nu håller programmet på att söka igenom datorn. Det har hållt på i ca 1,5 timme och är inte klar..
Jag kanske är lite nojjig men jag har inte lust att sätta i min externa hårddisk riktigt än, så bilder och årsresumé får vänta.
Kul oxå att var 5:e minut så kommer det upp en liten skylt i högra hörnet att min dator just utsattes för ett sabotageförsök. Jag är populär :P

Nu ska jag bara bli av med det extrema sötsuget oxå. Ja ALLT godis är redan borta. Har iof en liten flaska julmust i gottis-/sverigelådan.

TACK Marie-Louise för det jättefina kortet. Det värmer :D


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Nyår

2011-01-02 @ 04:58:08
Kategori: USA

Första dagen på det nya året. Den har spenderats i sängen ;D Jätteskönt!! Sov till 13 ungefär...

Gårdagen då. Ja den börja bra och sluta bra, mindre bra mitt i. Jag åkte in till city och tog tunnelbanan till 23:e gatan, klev upp och gick runt ett hus där och vänta på tjejerna som jag skulle möta. Så när jag gick runt huset så såg jag att det stod Flatiron Buildning på glasdörrarna, jaha tänkte jag. Då får jag se det oxå, undra vart det är. För det har jag lärt mig att bara för att står på en dörr på ett hus betyder inte det att det är där det är. Men när jag hade gått runt huset en gång till så titta jag lite extra på huset och här stämde det, det va Flatiron Building. kände mig ganska bortgjord då, tur att jag va själv.
Sen efter lite letande så hitta jag Sophie och vi gick mot lägenheten dit vi skulle först. Kommer in där (jag kan gärna bo där om det skulle va så) och får reda på massa nya namn, kommer knappt ihåg hälften tror jag. Vet inte ens namnen på dom som jag spenderade resten av kvällen med, bra va?? Iaf, det är bra att man firar nyår i New York och firar det med svenskar... Alla va svenskar igår, när vi skulle på båten kom det 2 italienska tjejer oxå. Annars va det bara svenskar, några som bor här och några som bara va på besök :) Om det va nån som sa mitt namn för att få min uppmärksamhet sa jag "yeah?" Känns ju bra...
Fick sovplats om jag behövde.. 2 sovplatser, 1 hade jag tackat ja till om jag inte fått tag på taxi. Den andra skratta jag lite och sa "vi kanske syns sen" Vilket vi inte gjorde men det gör inget... Så det va ju den bra början.
Sen va jag VÄLDIGT hungrig, så när vi äntligen fick mat på båten så fick jag ont i huvudet istället. Sen hade jag JORDENS huvudvärk hela kvällen vilket inte gjordes bättre av att jag satt på en båt. Det gunga nästan inte alls men minsta lilla va ju som en storm på öppet hav.
Sen avslutades den på ett bra sätt, jag fick tag på en taxi som va villig att köra mig till New Jersey :D Han fick lite extra dricks så han va nog nöjd. Det kosta totalt $74 så han fick 100 med en generös dricks vilket just nu är 673 kr och det är väl överkomligt, taxi i Sverige för den sträckan hade inte varit så billigt, det tar ju ändå 40 45 min att åka. Sen fick jag berätta för honom hur han skulle ta sig tillbaka till routen men det gjorde inget. Tur bara att han sa det när vi svängde av routen för annars hade jag inte kunna titta ut exakt hur han skulle köra :P

Det va väl mitt nyår :) Bilder kommer när jag har ork, det kanske dröjer... Men jag ska väl försöka få upp nån sorts årsresumé tänkte jag oxå.
En bild måste jag ju bjuda på...




BTW Jag åkte i den här ;) Men så är det ju nyår bara en gång om året :P
 




Daggny is out

Kommentara! 2 st