smores

2011-08-20 @ 21:11:57
Kategori: USA

Här i USA är det ju väldigt populärt att grilla marsmallows och att göra smores. Nu tänkte jag visa hur man gör en smores.


Först grillar man en marsmallow


Sen tar man en cracker som man delar i två bitar


Sen lägger man på en bit choklad


Sen marsmallowen och nästa bit med cracker och klämmer till Klart

Igår fick vi världens regnoväder här. På baksidan, mot kanalen, så är det en balkong som det är nät runt hela så man kan sitta där på kvällen utan alla knott o mygg. Det regna så mycket att det såg ut som det va glasfönster och inte nät, när vattnet rann nerför. Så efteråt gick jag ut med kameran och hade close-up filtret på.











I like them :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


key lime

2011-08-18 @ 19:25:28
Kategori: USA

Torsdag, bara 5 dagar kvar tills jag får semester. Jag kan inte uttrycka hur skönt det kommer bli. Det kommer tom bli skönt att sätta mig på ett bullrigt plan, lyfta, landa, vänta 2h 40min o sen lyfta o landa igen. Just nu är jag så trött på ungar att jag funderar på sterlisering så jag själv inte kan få några små jävlar. Dock är det inte mina ungar som är jobbiga, det är dom 2 extra som jag fått här nere. Kusinerna till mina ungar. Morbrors son som inte vet hur man lyssnar o inte kan vara lugn eller lite tystare. Och fasters dotter som inte vet vad tystlåten är och hela tiden ska ha nåt att äta... tur att hon inte är mitt problem, för att ta hand om hennes tvätt hela tiden vill inte jag göra då hon inte kan hålla tätt heller.

Igår bakade jag kakor, Key lime cookies.


Ja, jag fuskade o körde med en mix


Ägg och smör


Sen i med mjölmixen.


Sen hade jag lite extra ingrediens i, riktig Key lime. Den mindre av dom är knappt större än en tumnagel, trodde det va ett skämt först.


Sen blanda.


Sen skulle man rulla dom men det orka jag inte så jag tog en tesked o skopa upp lite.


Sen när dom kom ut ur ugnen så skulle man stoppa dom i en påse med powdersugar med smak av lime.

Mig föll dom inte i smaken, fast alla andra tyckte om dom. Eller ja, kusinens kommentar, "dom va väl okej, fast inte supergoda" Sen skulle han ha en till, fast utan det vita på för det tyckte han inte om.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


bilder...

2011-08-17 @ 20:39:53
Kategori: USA

Nu är det nästan 1 vecka sen jag senast uppdaterade. Men det är inte så lätt när man jobbar hela dagarna, för även om jag inte är själv att se efter ungarna o jag kan se på film så jobbar jag fortfarande från det att jag går upp till dess att ungarna går o lägger sig.
Och nu tror dom att morfar fått en liten stroke när han hjälpte sin son med att bygga ett staket. Han mår sämre än vanligt, svimmar o glömmer allt. Men doktor vägrar han gå till, jävla envisa gubbar...
Jag tänkte att jag lägger upp bilder istället för att skriva massa. En del för att det är roligare att se på bilder och en annan för att jag inte orkar skriva.


Jag måste säga att jag är bra på att ta kort, så jävla nöjd med bilder som jag tagit dom senaste dagarna... o skryta måste man ju få göra ibland när man är bra ;)






Dessa 3 är från Hollywood Beach Florida där vi va i torsdagskväll o fredag.




Fredagkväll spenderades hos min vp's syster eftersom hon fyllde år. Hon hade fått rosor av sin man och det är klart att jag va framme o fota. Tänk vad man kan få till med lite hjälpmedel.


Oxå den här bilden är från systerns hus, på takterassen.




Igår tog morfar med mig o ungarna till ett ställe 9 miles härifrån. Dom hade en stor fiskaffär men jag blev mest intresserad av utsikten som va otroligt fin.


Här är inne i affären. Båten är 13,3 meter lång...

Nu ska jag byta till bikini, dra med mig en noodle o hoppa i kanalen.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


torsdag 110811 Florida

2011-08-11 @ 22:06:38
Kategori: USA

Ville bara meddela alla om att jag lever. Kom ner till Florida igår eftermiddag, direkt till min vp syster o så käka vi där. Sen åkte vi hem till farmor o farfar.
Idag har vi varit på ett badland, eller ja det va det dom sa iaf... En pool precis som hemma, 2 rutchkanor precis bredvid varandra och nån klätterställning, som det spruta vatten ur hela tiden, för småbarn. Vet inte om jag kan kalla det vattenland men det va ju nåt att göra ett par timmar iaf.
Mindre kul att jag gjorde illa foten 3 åket i kanan. Kom ner o satte fötterna i botten men glömde att böja på knäna så det blev lite väl hårt för fotleden. Ont gör det, speciellt om jag råkar vrida eller vika den...

Nu dör min dator snart...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Min helg 110807

2011-08-07 @ 17:23:25
Kategori: USA

Söndag... En ganska vanlig söndag för mig, sovit lagom länge o känner mig utvilad. Annat var det igår ;)

Jag va typ klar att åka när min vm kom hem i fredags, så när hon ser att jag ska gå så frågar hon varför jag inte hintat om jag skulle åka in till city för då kunde jag fått åka för flera timmar sen, eftersom farmor o farfar är här. Dubbelmoral? På hög nivå. Fast farmor o farfar stod ju bredvid så jag kunde ju inte fråga om det hon sagt förut... Att dom inte kan ta hand om sina barnbarn, då farmor tydligen är så clueless att hon kan sticka fram en chokladkaka till R o fråga om hon vill ha. Eller ge kusinen jordnötter mitt framför ögonen på henne.
Men drog iaf in till city med 8.15 bussen, som kom i tid o va typ tom. Det satt 3 människor på den när jag klev på o då har den åkt i ca 1 timme redan... Inte riktigt som jag är van vid alltså.
Kom in och skulle gå o möta Ida vid Bryant Park men jag va tvungen att ha nåt att först, så jag gick till Starbucks o köpte en yoghurt. Blev att jag smsa Ida o fråga om hon inte hade lust att komma dit istället o hänga lite ;P Sen fråga vi killarna vart vi kunde gå o dricka där vi inte skulle behöva köpa det själva då vi inte hade några pengar. Då blir vi erbjudna pengar av en (eeh vi säger äldre) herre. Han drog fram en sedelbunt o börja räkna 20 lappar o fråga om det räckte med 200... Jag bara skratta o sa åt honom att jag skämta, sen fick jag höra att jag är beautiful and not just a pretty girl, but a beautiful young woman. Sen sa han att om David inte va snäll mot mig så skulle jag säga till honom så skulle han lära honom ett o annat... Innan han gick sa han att jag skulle höra av mig när jag kom tillbaka från Florida så skulle han ta hand om mig... Jag skulle se till så David ger mig hans nummer. Eeh jag hoppar det tror jag.
Sen drog vi till en bar. Satte oss o drack lite o pratade o hade trevligt. Ida fixa bra musik på jukeboxen, sen slog sig 2 killar ner bredvid oss. Fråga vart vi va ifrån, tydligen hade en av dom gissat på sverige (vi prata ju senska såklart) Själva va dom från England, så Ida slog ju på sin brittisk-engelska ;) (hon har bott i england som au apir i 10 månader) Sen kom det en stammis som bjöd på shots, sen fick man en shot till av englandkillarna (den skulle jag inte tagit...) Sen gick en av dom o Ida ut o rökte så jag blev kvar med den söte ;) Men han hade ring på fingret :/ Den andra sa att han va förlovad med hans syster o själv sa han gift så jag vet inte. Jag fråga inte mer o efter han sa "kiss me" så sa vi inte så mycket mer. När jag fråga va han sa så låtsas han om ingenting... Bra grabb, lite för mycket full bara...
Resten av kvällen spenderades med Starbuckskillarna... Ida fick ragg så nu är det bara jag som längtar ;) När jag skulle gå till bussen fick jag inte gå själv, som dom utsåg en som skulle hålla mig sällskap typ. Man får inte gå själv kl 5 på morgonen om man är tjej tydligen...

Såg en annan rolig grej när vi gick från baren. 2 tjejer som prata med varann, sen prata en av dom med en gubbe. När han går så ropar hon "hey, wait a minute, come back" Då vänder han sig om o visar upp sin polisbricka, fort som fan försvinner hon från honom o säger "never mind" Det va en av killarna i gänget som faktiskt inte fatta att hon va prostituerad, tom jag fatta det...

Gårdagen spenderas i sängen. Va hemma vid 8 ungefär, sov till 2 ungefär, sen vaken typ 2 timmar o sova 1 timme o sen fortsatte det så hela dagen. Vakna sista gången vid 8 på kvällen, ville egentligen somna om men tvinga mig upp o gick o åt nåt. Sen somna jag runt midnatt, o vakna nu halv 11. Skönt!!

Dagen idag ska bestå av tvättning o städning. Jag måste tvätta för imorrn måste jag packa för Florida :D O så ska jag städa så att min dörr kan stå öppen när inte är hemma. Bäst så så att det inte luktar instängt  när jag kommer tillbaka om ca 3 veckor :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


fredag 110805

2011-08-05 @ 23:42:30
Kategori: USA

Fredag, helg, löning o fritid :)

Idag har jag typ varit ledig. Fick upp A som vanligt o han blev hämtad 7.30. Gick o la mig igen men somna inte första, visste inte riktigt vad farmor o farfar tycker om att jag går o lägger mig igen, spec inte när R redan va uppe eftersom hon vakna när hennes kusin vakna för att dom skulle åka till flygplatsen. Så somna väl runt 8, vakna vid 9 men orka inte hålla ögonen öppna. Sen runt 9.30 kommer R ner o säger att dom åker till farfarns syster o kommer hem nångång efter lunch, så jag drar lakanet över huvudet igen o slumrar en halvtimme till ;)
Sen ringde min vm o sa väl typ att jag va ledig för jag hade ju gjort alla sysslor innan, så det va inget att göra idag. Sen drog jag en sväng till mallet, utan att handla (till mig själv) Jag hade lovat R en "Angry Bird" då jag köpte en till A o hon blev lite avundsjuk vilket jag inte trodde skulle hända. Sen köpte jag iof mat till mig själv men man måste ju äta. 
Sen hade jag varit hemma en stund så kom R o co hem. Hon fick sin gris, som då inte funkade så vi drog o bytte den. Gick in i en affär som säljer massagestolar o grejer, o även saker till ipod o sånt. Där slank det visst ner nåt till mig själv...


Har tittat på en ihome ganska länge men dom är typ dubbelt så dyra som den här va. Plus att jag gillar utseendet :) Det fanns röd o svart, men han i affären tyckte jag gjorde helt rätt val med röd. Det tycker jag med :)

När min vm kommer hem så sticker jag in till city för att hänga med Ida lite. Får se hur det blir med sova, antingen sover jag inte o tar första bussen hem eller så tar jag sista bussen hem o faktiskt sover i min egen säng. Men det skulle ju va trevligt med en helnatt igen, fast den här gången utan regnat tack... 
Har väldigt svårt att tro att jag kan sticka innan min vm kommer hem, så farföräldrarna inte kan ta hand om sina barnbarn...
Just nu sitter som uppe i vardagsrummet (som vanligtvis inte används) o stirrar in i väggen typ. Är det det som händer när man blir gammal?


Daggny is out

Kommentara! 0 st


min kille

2011-08-04 @ 03:56:31
Kategori: USA

Onsdag idag. Någon gång under morgondagen kommer farmorn o farfarn hit, tillsammans med kusinen som är ungen från helvetet.
Nja, kanske lite att ta i. Men det är inte långt ifrån, eftersom hon får allt hon vill...

Imorgon har dom nån familjegrillkväll på A's camp oxå. Men eftersom farmor o farfar kommer imorrn, morbror med kusin kommer tillbaka o R har slagträning så skulle vi inte kunna åka. A blev JÄTTEupprörd, vilket han (enligt min vm) inte blir speciellt ofta. Hon har ju lite rätt, fast ändå inte. Han blir inte upprörd över såna här saker så han ville verkligen gå, så jag ska följa med honom... Han blev ju överlycklig när han fick vet att jag skulle med så att han kunde gå, så då är det värt det :)

Alldeles nyss satt jag i min säng o kan springer in, utan att knacka. Så han får gå ut o göra om o göra rätt, vilekt han gjorde. Så kommer han in en andra gång, alldeles röd om läpparna som läppstift och se helt förstörd ut. Så säger han, "Jag måste krama dig" Så när han gör det frågar jag vad som hänt, då berättar han att han hade tappat sin glass på mattan o sen ramlat på den så det va en fläck på mattan. Så han ville ha hjälp med att ta bort den, utan att mamma o pappa fick veta eftersom dom blir så arga då. Så jag hämta sprayen o en trasa och fick bort fläcken som blivit. Så den fick jag ett väldigt glatt tack o ett leende :)
Ibland gör den killen min dag o ibland är han orsaken till att min dag är extra jobbig.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


min helg

2011-08-02 @ 05:13:52
Kategori: USA

Jag ska alldeles strax släcka lampan o sova. Den här veckan har A boyscouts camp som han åker buss till. Idag lämna jag honom vid platsen och hämta honom. Resten av veckan blir han hämtad på morgonen av en annan mamma som inte har några andra barn än sin son, sen samsas jag o en annan mamma med att hämta ungarna på eftermiddagarna. Men grejen är att han måste va klar 7.30 på morgonen, för det är så hon hämtar honom. Det är ju då han brukar gå upp, jag börjar i vanliga fall, så det va lite segt imorse kan jag säga.
Sen kommer han med bussen ungefär vid 5 på eftermiddagen.
R körde jag till tutoring kl 10 idag sen hämta hennes morbror henne o drog till Frihetsgudinnan, vilket gjorde att jag va ledig från 10.15-4.50 när jag hämta A. Ganska skönt att sova kan jag säga ;)

Men jag täntke att jag lägger upp lite bilder från helgen så vet ni vad jag haft för mig :)


I fredags blev jag ju bjuden på baseball :D


New York Yankees mot Baltimore Orioles


Den lilla gula ringen upp till höger va våra platser. Det här va första synen när vi kom in ;)


Alla platser hade mugghållare, även våra. Som egentligen bara va lösa fällstolar

Innan matchen gick vi ner o kolla på nån minnesgrej, så då stod vi på ungefär samma höjd som spelarna när dom värmde upp


Sen kom regnet... 1,5 timmes försenat blev det

O det får ju inte bli blött så då msåte man täcka


Jag kan säga att det jublades när dom här gubbarna äntligen kom ut o tog bort den duken ;P


Kolla va vatten som va på duken som dom sen fick ta bort...


Sen så...


Det blev ju typ bara såna här bilder. Ganska tråkig sport att titta på ändå (min vm's pappa hade rätt när han sa att jag inte skulle slösa pengarna på en biljett, fast det gjorde jag ju inte) men nu har jag sett det :)



I söndags mötte jag upp Ida på Times Square o vi drog till klassiska Coney Island. Som tydligen ska försvinna för att dom ska bygga lägenheter, sista sommaren det är öppet enligt min vp.
Vi chillade runt lite, badade i havet :) Som jag kom på sen att jag ljög för Ida (FÖRLÅT MIG!!) Jag sa nämligen att jag inte hade badat i havet på typ 10 år... men det är ju inte sant då jag guppade runt i endast saltvatten 2 veckor förra året i Florida... :S Bra med minne ibland.


Detta var va jag förtärde till maten. Lite sur blev jag efter att jag druckit halva coronan upptäcker att dom hade Mike's hard lemonade på det stället. Men det hette "Beer Island" så jag trodde dom bara hade öl o man va tvungen att köpa nånting för att sitta där. Öl drickes endast i väldigt onyktert tillstånd...


Coney Island boardwalk




Rangligheten står fortfarande kvar oxå...




Japp den med... Används gör dom såklart oxå


Jag diggar ungen :)


Svenska ett av dom ;) Men med över 9 milj invånare o turister så är väl den siffran inte så konstigt.

BTW i lördags drog jag in till city o kolla på bio. Smurfarna ;)



Daggny is out

Kommentara! 0 st