Hemma

2011-12-31 @ 07:34:25
Kategori: Bilder

Det blir öronproppar inatt om jag ska få nån sömn imorrn.
Familjen är redan hemma... Tur att jag inte gått o lagt mig då jag hade lämnat disk i köket. Ibland vore det kul med en "heads up"...
Nyårsafton då. Jag har en tajt svart klänning, höga glittriga skor o naglar som matchar ;) Köpte lite dricka förut, bara lite lemonade, om inte annat måste man ju ha lite när man fixar sig.
Jag hoppas jag får sova...
Skype imorrn farsan?!!!


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Gillar inte - Gillar

2011-12-30 @ 22:56:19
Kategori: Bilder

Idag gillar vi inte att postgubben hade ett grönt paket i sin bil men inget lämnades hos mig. Självklart behöver ju inte det paketet va till mig men hur många på hans runda får ett grönt paket precis som ett sånt jag brukar få från Sverige???
Vad vi gillar istället är det på bilden. Jag behöver inte kliva ur sängen för att kolla om mitt paket från amazon ligger på trappen eller inte. Jobbigt att gå i onödan lixom...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Washington D.C 25:e-27:e Nov

2011-12-29 @ 00:02:24
Kategori: USA

Här kommer några av alla bilderna jag tog när jag va i huvudstaden :)



Här är makarna Kennedys gravar. Och den eviga lågan ovanför. John till vänster och Jackie till höger.


För att få bli begravd här måste du ha tjänat landet på något sätt. Men vi såg såklart även gravar där fru/man va begravd med dom. Såg oxå gravstenar där det enligt datumen låg ett spädbarn begravt, ett barn som tillhört en person som tjänat landet.


Den okände soldatens grav. Här i låg från början 4 kroppar, tillhörande okända män som stupat i krig. En kropp från varje krig, 1:a världskriget, 2:a världskriget, Koreakriget och Vietnamkriget. I dagsläget ligger det bara 3 kroppar där, då man 1998 fick en identitet på Vietnamsoldaten och han fördes hem till sin familj och begravdes av dom.


The Capitol

Monument för 2:a världskriget

Washington monument
Jefferson memorial


Vita Huset



Den där granen skulle tydligen va årets gran. Granen med stort G och runt om den 50 små granar som alla representerar en stat.




Monument för 2:a världskriget. Det här är inte alla stjärnor, totalt är det 4000 stjärnor och varje stjärna representerar 100 stupade män och kvinnor i kriget.



Koreanska krigets minnesplats

Minnesväggen för Vietnamkriget ser lite speciell ut. Försökte länka direkt men det gick inte, men om ni går in på den här länken http://thewall-usa.com/ Sen klickar ni på Photo gallery i vänsterkanten, rullar ner till slutet på sidan och klickar på "The Wall" så får ni fram en bild på väggen som ni även kan snurra runt, ungefär som att ni skulle stå där och snurra på eran egen kropp.
På väggen står tusentals namn på män och kvinnor som tjänade i kriget. Det som är speciellt är att dom är satta efter årtal, vilket år dom stupade eller försvann. Man börjar läsa i mitten (väggen ser ut lite som ett vikt papper) och läser åt höger. Sen när man kommer till änden så går man bort till änden åt vänter (från mitten sett) och läser inåt mitten igen. Framför varje namn är en liten symbol.


Den här symbolen betyder att dom är MIA, Missing In Action. Man har alltså inte hittat personen.

Den här symbolen betyder att dom stupat i kriget.

När det ser ut såhär betyder det att dom varit MIA men att man lyckats hitta dom.


Washington memorial och The Reflectionpool under ombyggnad. Ni får tänka er vatten här... Ni som sett Forest Gump, det va här han va när han hitta sin tjej :) Och hon sprang i vatten, det vattnet va det.


"Honest Abe" Abraham Lincoln monument


Washington memorial och Capitol i bakgrunden


Sen gick vi på Air and Space museum. Detta är en sten dom hämtat på månen


Rymddräkt alá

Aldrin ;)


Hittade även lite svenska pengar där


Sen titta vi på gamla skelett



Washington memorial i en väldigt fin solnedgång


Nemo ;)


Hopediamanten som anses vara den mest kända diamanten i världen. Det ryktas oxå om att den är fördömd. Det är den mest besökta museumartikeln efter Mona-Lisa. Den donerades till Smithsonian i D.C av juveleraren Harry Winston 1958 och skickades från NY till D.C som en vanlig postförsändelse.


Pentagon


Air Force monument


Det va alla bilder, eller ja. Jag ca 700 till men känner inte för att lägga upp precis ALLA...


Daggny is out


Kommentara! 0 st


Thanksgiving parade

2011-12-28 @ 22:29:35
Kategori: USA

Vet inte om länkarna funkar, om dom funkat, hur många dom funkat för. Men jag tror jag löst problemet med att ladda upp bilder så här kommer ett stort gäng. Jag kör från början, även om jag lagt upp hälften av bilderna från paraden så kommer dom igen.
Inte säker på om han hade ont i foten eller inte...













Avslutar med våran mat. 5 tjejer och 1 9 kilos kalkon... Moset va gott, kalkonen va god (lite torr), gravy va gott, tranbärssåsen va god men stuffingen klarar jag mig utan.

Washington D.C bilder is up next, ett eget inlägg för dom dock. Fast först ska jag skölja ur färgen jag har i håret, sen flytta sängkläder till tummmlaren o slänga in en laddning kläder.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Update #2

2011-12-28 @ 17:03:09
Kategori: Bilder

Till dom 2 bilderna i inlägget under så skulle det finnas text oxå såklart. Men tydligen hade ipoden lust att ta bort texten istället för att publicera. Iaf, att mitt rum är stökigt beror på att jag städar så lite som möjligt nu, eftersom jag måste gör det varje dag. Men jag diskade iaf igårkväll, innan igår gjorde jag det i söndags...
Den andra bilden är mitt ben...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Update

2011-12-28 @ 06:20:02
Kategori: Bilder

Kommentara! 0 st


julafton 2011

2011-12-24 @ 15:53:57
Kategori: USA

Så va det julafton då. Men jag har faktiskt minusgrader utanför fönstret o det får man väl se som nåt bra. Men inte en tillstymmelse till snö dock.

Igår va jag inte till city och träffade Emelie, en tjej som kom ner från Boston för att se NY i jul :) När hon va tvungen att ta bussen hem gick jag och köpte en ring, inte till mig själv dock. Och se mötte jag upp Ida.
Idag ska jag försöka o vänta så länge som möjligt på posten, eller ja det är ju inte så svårt då posten kommer ungefär vid samma tid varje dag och det är relativt tidigt. Om det nu kommer post dagen före julafton som det är här. Om det gör det så hoppas jag väldigt mycket på att mitt paket med julklappar kommer, annars får jag väl vänta till måndag...
Just nu sitter jag tittar på Kalle Ankas Jul genom skype. Det är lite väl ljust på tvn så jag lyssnar mest men det funkar det med. Roligt är att man kan saker utantill, inte vilken ordning (det har jag inte fått ordning på än) men jag vet ju vad dom ska säga :)

Så måste jag till posten för att posta ett brev och ett paket. Helst skulle jag vilja ta med mitt paket oxå o kolla hur mycket det skulle kosta att skicka. Jag har lixom lyckat med att packa ner massa papper och 2 vacuumpåsar med sommarkläder i en låda som jag ska skicka hem. Jag ska försöka att inte behöva köpa för många väskor när jag ska hem. Hur nu det ska gå till...??
Emelie och jag drog till Svenska kyrkan och käkade kanelbulle och delade på en julmust :) Tyvärr serverade dom inte lussebullar, det gör dom idag.


O så granen såklart :)





Daggny is out

Kommentara! 0 st


Onsdag

2011-12-22 @ 05:51:56
Kategori: Bilder

I eftermiddags åkte familjen till Florida så nu har jag huset för mig själv. O det är ju alltid kul när man inte kan ta hit ens 1 person för en filmkväll...
Iaf imorrn blir det städning av mitt rum, tvätta kläder och sängkläder, städa badrummen som jag inte gjorde idag. Sen ska jag väl hitta på nåt att äta oxå. Kommer väl halvt svälta dock då laga mat till endast sig själv är något av det tråkiska som finns.
Fredag blir det city :)


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Martin 22 år den 14 dec

2011-12-20 @ 19:18:50
Kategori: Bilder

Lagom tills Martin fyllde så gjorde jag en fotogrej. Så jag tänkte att jag lägger upp dom bilderna här så alla får se dom :)















































Daggny is out

Kommentara! 0 st


Mitt hus

2011-12-20 @ 05:44:05
Kategori: Bilder

Får väl bjuda på en bild på mitt hus oxå. Men dagtid är det ganska tråkigt så det gäller att få en kvällsbild.
Vilket jag nu fick när jag kom tebax från Cool Beans, mötte Alice för sista gången och den nya tjejen i den familjen. Alice åker nu hem, efter 3 månader, 3 familjer och endast 3 veckor här i Oradell. STOR saknad redan :( Men jag åker till götet när jag kommer hem :)

Kommentara! 0 st


Julstämning

2011-12-18 @ 21:04:56
Kategori: Bilder

Bjuder på lite bilder från min timslånga promenad jag just kommit tillbaka från.
Där snackar vi pyntat hus, förnstrena ser ut som paket och det är gröna girlanger o ljus överallt.
Varje år, helgen före julafton, så åker brandmännen runt med tomten på taket.
Grannens hus, den i mitten är grinchen som åker upp o ner.

Kommentara! 1 st


Sön morgon

2011-12-18 @ 17:41:28
Kategori: Bilder

Tack till anonym för den kommentaren/frågan.
Tröjan på headern är ju en pippitröja och den har min mamma stickat.
Vill du veta mer får du gärna höra av dig :)

Vaknade just btw. Eller ja, vaknade så att jag öppnat ögonen iaf. Kl va då 11.15, underbart att sova länge. Men nu är ungarna hemma och första tvätten klar, vilket betyder att det är dags att starta torktummlaren...



Daggny is out

Kommentara! 0 st


Lör-Sön

2011-12-18 @ 07:17:52
Kategori: Bilder

Dags att sova nu kanske...
Fast jag har ju faktiskt jobbat idag. O jag brukar inte säga nåt om att jobba på helgerna, för det handlar om 6 timmar som mest.
Men idag har jag jobbat 10 timmar, vilket är dubbelt så mycket jag får jobba på en helg. I måndags blev det heldag 7.30-8.30 eftersom R va hemma från skolan, vilket är mer än dom 10 tim jag får jobba per dag, ca 30 min extra varje dag eftersom dom inte är hemma till 8.
Som sagt har jag aldrig riktigt brytt mig men den här veckan plus den senaste tiden gör att jag tänker på det mer.
Det fula är att min vm kommer ju undan med det eftersom jag får mer än dom 2 veckors semester CC säger att jag ska ha, hon använder sällan alla 45 timmar i veckan och jag jobbar ju nästan aldrig helg.
Lite snabb räkning visar att jag jobbat 10 timmar mer än jag får den här veckan, ska bli så skönt att få huset för mig själv till veckan. Intressant å se om dom handlar hem mat så det finns åt mig. Tror jag inte faktiskt då dom handlade idag och det va ingen som frågade mig om något speciellt. Så antingen får jag leva på pizza eller ta bussen (!!!!) till mataffären.
Här är min julklapp till mig själv btw, ipodfodral :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


jul i vå.. min blogg

2011-12-16 @ 21:28:19
Kategori: USA

Nu är det lite julstämning på bloggen.
I år skickar inte jag julkort. Jag har kommit in på 2010-talet och kör då med ett elektroniskt "julkort".
Jag hoppas att ni ser kortet, det är nämligen min nya header.
Om inte får ni väl försöka senare.
Nu vet ni varför jag skulle va framför kameran :)



Daggny is out

Kommentara! 1 st


Ordning

2011-12-16 @ 05:47:29
Kategori: Bilder

Alltså när ja står o fixar ögonbrynen halv tolv en torsdagkväll känner jag att det är dags att få lite ordning i mitt liv.
Varför gör jag då detta halv tolv. Jag ska nämligen bli fotad imorrn, o jag kan ju inte fixa dom imorrnbitti för då är det väl lagomt rött o svullet till fotograferingen.
Jag ska alltså överlämna mig själv (typ) och ställa mig FRAMFÖR kameran. Inte min favoritsida på maskinen direkt. Varför jag gör detta får ni se sent lördag eller på söndag helt enkelt, vilket väljer ni själva.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Tav.. Handduk

2011-12-12 @ 13:54:07
Kategori: Bilder

Förra året fick mina värdföräldrar handdukar i julklapp. Kökshanddukar från Svergie med gulliga motiv på, bl a en tomte.
Nu har dom tagit fram tomteduken, vilket jag tolkar som att dom tyckte den va fin, inte att dom hänger fram den bara för att jag är kvar. Vilket av dom som är rätt tänker jag inte ta reda på, jag tolkar saker på mitt sätt.
Men så till det roliga, jag vet inte om jag ska skratta eller tycka det är löjligt att dom hängt den på väggen. Dom har alltså plockat ner en Cubatavla och hängt upp en handduk på väggen. Egentligen tycker jag väl inte att det är nåt fel men det som är lite roligt är ju att allt ska va så perfekt och man kan inte ha en gulgran vid fönstret om den inte är minst 2 meter hög, o så hänger dom en kökshandduk på väggen.

Kommentara! 1 st


kära tomten (eller människor med medkänsla)

2011-12-09 @ 22:34:24
Kategori: USA

Min önskelista för i år är ganska kort.

Pengar (till biljetter till amerikansk fotboll, basket)

Ny dator (eftersom min har gett upp i att agera laptop)

Ny kudde (den jag har börjar bli äcklig)

Sen vill jag även ha en tidig julklapp, tidig as in NU!!
Pengar så jag kan hyra bil då jag inte har pengar på mitt svenska kort. Dom tar inte kontanter och för att kunna betala med mitt amerikanska kort så måste jag ha adressbevis och det måste vara telefonräkning och nån annan sorts räkning. Kul när jag inte har räkningar att betala.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Film

2011-12-06 @ 18:21:21
Kategori: Bilder

Idag är en filmdag för mig. Har tittat på A Christmas Carol och nu är det Polarexpressen som gäller. Som förövrigt är en av dom bästa julfilmer jag sett, den är så mysig. Har ni inte sett den så borde ni göra det.

Kommentara! 0 st


Regler är till för brytas right?

2011-12-06 @ 00:49:54
Kategori: Bilder

Ville bara meddela att jag nu brutit mot en regel i det här huset. Min vm vet inte om det och chansen att hon får reda på det är väldigt liten.
En kille har nämligen kommit in i mitt rum, och han ska stanna tills jag åker.
Jag får ju inte ha pojkar på rummet, men det skiter jag i. Den här killen är så speciell att han förtjänar regelbrytning :)

Snart är jag hemma så jag får nypa honom oxå.

Kommentara! 1 st


att det kan gå så fort...

2011-12-05 @ 01:41:07
Kategori: USA

Tänk att det kan ta 2 sek från det att jag kommer in i huset tills dess att jag vill lämna det igen.
Kom precis hem efter mitt möte med min lcc, ett möte som vi skulle ta med oss en maträtt från vårt land till. Så jag gjorde ju naturligtvis svenska köttbullar, vilket mina ungar ÄLSKAR (tackar) Så blev det hälften kvar ungefär, så när jag klev in så hoppa R nästan på mig och skulle ha. Så hon fick 1 o så sa jag att det räcker och att jag ska va självisk om dom här köttbullarna. Då tittar min vm argt på mig o säger jaha...!! Då svarar jag att när jag gör köttbullar så hinner jag ju aldrig få några, då fråga hon varför, då sa jag att ungarna äter dom för fort. Och upprepar igen att jag ska va självisk med dom här köttbullarna. Och det va inte populärt hos min vm.
Men om hon tycker att ungarna ska få äta av köttbullarna som blev över efter mitt möte då kan hon fan betala för ingredienserna oxå. Ja, jag tog 2 ägg, lite ströbröd, vatten, salt o peppar från henne, men det är ju inte det som kostar. Köttbullarna har jag betalat själv, iaf det dyra. Vill hon att ungarna ska äta dom så är det bara att hon visar pengarna. Det är inte jag som ska betala maten som hennes ungar äter, jag bjuder dom på tillräckligt.
I början tex när vi va Rite Aid tex så fick dom tuggummi eller så, men det räcker ju aldrig med ett eller en, måste alltid ha mer. Så nu kör jag istället med nåt annat. Härom veckan tex så skulle vi till Rite Aid för att köpa ett filter, jag hade med mig R. Så frågar hon om hon får köpa nåt, då ställer jag motfrågan som hon bara måste älska vid det här laget "Har du pengar?" Svaret är alltid nej. O då är mitt svar alltid "Då antar jag att du inte kan köpa nåt" Varför ska jag betala hennes grejer för?? Det är ju inte riktigt så att min vm kommer hem på kvällen o frågar hur mycket pengar hon är skyldig mig för diverse tuggummi eller godisbitar inhandlade under dagen.

Nu ska jag se på tv/film och äta svenskt godis :) Verkar som min favoritserie inte gick i måndags då det fortfarande inte kommit upp ett nytt avsnitt, och jag hinner ju aldrig se det när det går på tv.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Fredag

2011-12-02 @ 22:24:47
Kategori: Bilder

Varit o shoppat lite idag. Fick mig ett par jeans och ett par skor ;)

Igår va vi på bio, jag och ungarna. Mupparna... Den va väl söt och rolig men jag behöver inte se den igen.
Sen kom vi hem o då blev dom otacksamma små djävlar...igen

I det här huset heter det ju så fint att jag inte behöver städa undan efter värdföräldrarna. Men jag får plocka disk varje morgon och imorse fanns det mer att göra. Hur fan ska jag kunna tvätta normalt?? Jag gjorde det enda rätta o sköt det åt sidan bara.

Ikväll blir det öl-(läs irländsk cider)chill med Ida i city. Får se när jag tar mig in

Kommentara! 0 st