Varmt

2009-06-30 @ 19:39:36
Kategori: Allmänt

Ja varmt är det verkligen nu om dagarna. Därav den dåliga uppdateringen, jag orkar helt enkelt inte på kvällarna eftersom man blir så äckligt trött av värmen. Plus att det är ju först på kvällarna som man orkar göra nåt eftersom det då är normal temperatur.

Och Jimmy har fått mig att göra nåt så otroligt idiotiskt att gå ut och gå i den här värmen. Och eftersom det är varmt så sväller mina fötter upp och med det blir skorna aningens för små. Vilket betyder att det skaver på lilltån och mina fötter brinner redan efter 100 meter. Men jag ska inte bara klaga, det kommer ju bra saker av att röra på mig.
Jag slipper käka ViktVäktarmat till hösten. Morsan ska börja med det, spec sen hon fick veta att jag inte får äta p-piller längre för att jag enligt bmitabellen väger för mycket. Och den maten är verkligen inte god!!
Sen slipper jag ju minipillrena ockxå, vilket jag skulle älska. Jag klagar inte på avsaknaden av mens och ännu mindre värk men jag fixar ju inte det där med att ta dom på samma tid varje dag. Plus att sexlusten försvunnit helt, den finns verkligen inte längre :@!!!!
Och sen sover jag bättre på nätterna, hur bra man nu kan sova dom här nätterna när det är 26 grader när man behöver gå och lägga sig eftersom man ska upp dagen därpå och jobba (i värmen)

Nu ska vi åka och handla, Jimmy saknar lite grejer. Och jag ska väl köpa nåt att äta. Jag är extremt sugen på lax, och då endast lax, inget annat som förstör den utsökt goda smaken :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Egoist?

2009-06-21 @ 13:24:52
Kategori: Mina tankar

Så har jag precis läst klart den sista boken i Millennium-triologin :) SKITBRA!! rent ut sagt.
Men det där har jag ju redan tagit ett antal gånger så det struntar jag i idag.

Söndag, på riktigt, idag. Och jag sitter här alldeles själv hos Jimmy, eftersom han är och kör enduro dag. Jag skulle ju kunna följt med och suttit och läst där kanske ni tycker. Men så extremt kul är det inte så att jag går upp kl 7 en söndag för att följa med. Fick höra på midsommarafton att det är en dag då man ska umgås. Jaha, med vem då?? Då den personen som sa det inte ens bjöd med mig på nåt. Och sen sitter dagen efter och tycker Jimmy och jag är konstiga som sitter hemma och inte gör ett skit på midsommar. Och om den här personen frågar om jag vill göra nåt och jag tackar ja, så blir det aldrig som jag tänkt mig iaf. Jag skulle vilja träffa henne och prata som vi gjorde förr, va gammal jag låter. Men det känns som att det va flera år sen vi gjorde nåt sånt. Men jag kan inte träffa henne så, ens 5 min för att hon har med sig kga jobbigaste person HELA tiden. Hur kul är det då. Och spec när dom sen sitter och diskuterar saker, "ovanför" mitt huvud. Saker som dom har gjort, som inte jag varit med på och saker som inte jag har en susning om. Sånt är ju så otroligt kul. Är det så konstigt att jag hellre tar med mig en bok till Jimmy och stannar inne och läser den och umgås med honom eller?  Eller är det jag som är egoistisk som vill ha min kompis som jag hade henne förut? Nu säger jag inte att jag "ska ha" henne hela tiden, det är absolut inte så jag menar. Men kan man få umgås med henne ifred nångång. Om bara för en timma eller så?

Så min fråga till er är; Är jag egoist för att jag vill umgås med henne ibland, själv?


Daggny is out

Kommentara! 3 st


Midsommar

2009-06-19 @ 11:23:45
Kategori: Mina tankar

Idag är det fredag, och midsommarafton.
Precis klivit ut ur duschen, ska klä mig och sen får vi se vad som händer. Ska försöka ta mig ut till Linnebäck och hämta det där lilla som jag har fått av Annelie, vad det nu är :) Vill ju itne riktigt bara åka dit för att hämta det där, det känns lite... sniket...? Men jag tänkte prata med om dom vill ha en fotobok med bilder från studenten. Dom får ju en gratis för att dom köpte en studentskylt. Får se vad dom säger. Och sen om dom vill har några bilder framkallade eller inte. Vill ju inte tjata men jag har fått erbjudande om 40 bilder gratis på extrafilm.se. Visserligen går det inte ut förns den 28:e men jag vill inte va ute i sista minuten, och det är bara 9 dagar kvar tills dess. Herregud va tiden går fort egentligen, det är redan 19 juni. Snart är det juli, vilket betyder jobb, jobb, jobb och sen rättvik och under rättvik går det över i augusti vilket betyder jobb och jobb.

Idag har jag ingen aning om vad som händer. Alla åker ju till västkusten på midsommar. Dom som inte har råd eller inte vill då? Vi får sitta kvar här i hålan och mögla. Ska ev. hem och käka sen i eftermiddag, men vi får se. Jag vill inte åka själv, vill ju inte att Jimmy ska svälta. Men han och hans pappa håller ju på med hans pappas buss. Lackar den och sådär, så vet ju inte när han är klar. Det vet han ju inte själv så.

Nu ska jag nog sätta mig och knåpa ihop en egen fotobok tror jag. Med bilder från min egen student, bara två år för sent. Men bättre sent än aldrig och nu är dom billigare ;)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Nyfiken

2009-06-18 @ 23:25:48
Kategori: Mina tankar

Nyfiken i en strut som jag är så vill jag naturligtvis veta vad det är som Annelie fixat till mig som tack för att jag fotade Natalie på balen, eller spec innan tror jag. När hon blev fixad i håret. Det ligger ute hos Annelies syster, som är Monica, min gamla frisör, Carros morsa och vän till familjen. Hoppas ni fick till det där med vilka dom är.
Tyvärr kunde jag inte åka ut idag, eller ja, det kunde jag väl ha gjort. Men jag tyckte att det blev lite sent för det. Håkan är ju faktiskt (bara) 10 år och ska sova. Ja det är ledigt imorrn och allt det där men Håkan är inte som alla andra barn.

Och idag har jag träffat en jättesöt liten unge. En skrutt på ungefär 3 veckor, född 25 maj. Vet inte om jag får lägga ut bild på honom dock, och jag vill inte chansa. Men jag vet att mamma Jessika läser här ibland, så hon kanske kan sticka in med ett litet svar. Helt förståligt och inget konstigt om du/hon inte vill att han ska va till beskådning för vem som helst. Man smälter iaf när man ser honom, det är en sak som är säker. Sen gör väl jag det när jag ser dom flesta små bebisar, men det finns faktiskt undantag. Bebisar som helt enkelt inte är spec söta.

Nu blir det läsning tills Jimmy behagar vara klar med sin fars buss och komma hem.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Läsning

2009-06-15 @ 22:37:49
Kategori: Allmänt

Den första juni började ju jag läsa första boken i Millennium-triologin, som jag skrivit om tidigare. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken och jag tipsar verkligen folk att läsa den, om inte alla tre så åtminstone första (sen är ni fast). Jag har aldrig varit ett fan av kriminalböcker, speciellt inte svenska. Men Stieg Larsson är (var) i en helt egen kategori. Att jag inte upptäckt det tidigare.
För att komma tillbaka till första boken så läste jag ut den på en vecka. Jag hade gett mig en månad, då dessa tre böcker skulle vara min sommarläsning. Det gick ju sådär eftersom den första tog slut efter en vecka. Så jag började på nummer två, det gick inget bättre. Jag har precis läst ut den och om ni vet dagens datum betyder det att jag läst även den på en vecka. Jag sa det just till Jimmy, så han tyckte jag skulle läsa den sista boken väääldigt lååångsamt då dessa böcker skulle räcka mig över sommarn. Men vad ska man göra?

Vad kan jag säga om böckerna då?
Läs första boken, för ni kommer fastna och vilja läsa två och tre också. Eller ja, det vet ju inte jag men för mig är det så. Inatt slutade jag inte läsa förns klockan va 01.00 eftersom jag verkligen inte kunde lägga ifrån mig boken.
Och sista boken behöver jag läsa 100 sidor om dagen för att fixa tiden. Det ska jag nog klara, då jag bara har inplanerat jobb på torsdag, visserligen heldag men va fan, det ska nog gå att läsa en skvätt. Så har jag ett möte ang jobb imorgon oxå, jag har fått klart att jag ska jobba men jag ska lämna lite papper och så. Sen har jag tid att läsa hur mycket som helst, då jag inte mår superbra. Halsen krånglar, det första jag gjorde imorse var att sätta i mig 3 värktabletter för att ens orka med att svälja mitt eget spott. Inte bra, men jag väntar väl ut det. Får en ny böld och får ta bort mandlarna. Så med andra ord har jag tid att läsa även denna vecka. Och jag läste ut andra boken även om jag spenderade ett par timmar igår med att inte läsa.
Jag va nämligen till IKEA i Örebro. Det blev en kruka, ett tv-bord och en liten hylla. Men hör och häpna, ingenting till mig...!!!! Hyllan jag hittade tillhör barnhörnan och blir, när man sätter upp den på ett speciellt sätt, ett V. Till Jessikas lilla underverk Vidar. Fan, ibland är jag ju för smart ;)



Nu läsning och sen sova, nångång inatt.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Äntligen

2009-06-11 @ 22:15:28
Kategori: Mina tankar

Idag är väl den första dagen den här veckan som jag kan ta det lugnt, någon tid på dygnet.

Måndag var det ju bal för Karlskoga/Degerfors gymnasium, så det va ju jag och tittade på då Carro tog studenten i år. Så va jag ju med och dokumenterade när hon fick håret uppsatt och allt sånt. Fotade även när hennes kusin fick håret uppsatt, vars mamma tyvärr inte kunde komma från jobbet och fota själv. Och sånt här måste ju finnas som minne.
Sen när håret va klart så åkte hon till fotografen och sen ett par varv på stan. Balen skulle börja kl 18 och det brukar ju alltid va några som kommer tidigare så vi va vid Nya Kupolen redan vid 17. Det va ju dumt, det va kallt och inte en jävel kom tidigt. Fast vi fick ju iof en plats vi ville ha där man såg mycket, eller ja, tills mot slutet när alla åskådare flyttat in sig mot mitten (som alltid). Blev ett par hundra bilder den dagen :P Men så är det när man tycker om att fota, eller hur?

Tisdag skulle det egentligen va en ganska lugn dag, men jag va tvungen att hämta min kamera på Jimmys jobb. Då jag glömt den hemma hos honom på måndag kväll. Sen in på systemet och köpa en flaska Passoa, då jag skulle ha det till Carro vid utspringet.. Och den jag köpt fick min bror köpa då jag sköt upp lite spritköpande till i lördags, när inget va öppet. Smarta jag. Jaja, alla begåvade människor har brister ;) Sen städa jag och tvättade bilen, och tvättade och hängde tvätt. Som jag dumt nog inte tog in på kvällen, då det regnade på natten så va leggings som jag tänkte ha naturligtvis blöta. Sen va jag ut till Linnebäck med lite bilder på Carro som jag gjort iordning som skulle sitta uppe på gården när hon kom hem efter utspringet.

Onsdag var själva utspringet uppe på skolan, kl 11 som vanligt. Jag va först på plats med min skylt och efter en stund kom Carros hela släkt och alla kompisar, mycket folk var det. Tog många kort och sen bar det ner på stan i hökärra, och några kort där. Sen åkte jag upp till skolan igen och väntade på att hon skulle komma tillbaka och köra henne hem. När vi kom hem till Linnebäck så blev det lite körigt men det löste sig efter en stund. Sen kom allt folk med MASSA presenter. Jag har nog aldrig sett så mycket presenter på en student förut. Sen åkte jag hem, i tid, då jag skulle jobba idag. Visst jag började så sent som 10 men jag vill gärna vara hemma en stund innan jag lägger mig. Och ska jag jobba så vill jag helst komma i säng, även om jag ligger och läser så jag inte somnar på en gång.

Så idag gick jag upp och gjorde mig iordning och gick till jobbet. Skulle vara elevassistent i 4 timmar från 10-14. Alltså efter skolavslutningen som skulle sluta kl 10 på skolan. Så när jag kommer dit så visa det sig att den killen jag skulle va med hade gått hem efter avslutningen, så jag satt och fikade lite och gick hem när morsan gick hem. Hon slutade tidigt eftersom hon började tidigt, så det blev inget jobb. Men då jag blivit lovad så har jag egentligen rätt att skriva åtminstone 3 timmar på timrapporten, men jag skriver nog bara tiden jag satt där. Jag vet att det låter konstigt, men får man inte mer än 3 timmar att jobba så har man rätt att skriva 3 timmar. Varför vet jag inte.
Sen när jag kom hem så brände jag ut bilderna från igår, balbilderna har jag redan bränt ut. Det blev två skivor, en från bara utspringet och en från bara mottagningen. Mycket bilder? :S Men alla bilder blir ju inte superbra, det är ju det som är så bra med digitalkamera, man kan klicka klicka klicka och blir det inge bra så tar man bort dom.
Fick ju låna Angeliques objektiv på bal och student. Underbara Angelique :D Då jag inte hade pengar att köpa ett nu och ville gärna få riktigt fina porträttbilder nu, då ställde ängeln upp :D Så spriten kommer, om inte tillsammans med objektivet, så kommer den senare ;) Jag kommer iaf på lördag ;P

På tal om läsning (längre upp) så bestämde jag mig för att jag skulle börja läsa Millennium-triologin nu. Jag hade hört att det tog undefär 100 sidor att komma in i första boken, så jag bestämde mig för att läsa ordentligt. Läsa ut första boken i juni, andra i juli och tredje i augusti. Jag räknade ut hur många sidor jag skulle va tvungen att läsa varje dag för att lyckas med detta. Jag började läsa i måndags eftersom det var 1 juni, det där med att läsa "dagsransonen" sprack i torsdags (en vecka sen) eftersom jag då på morgonen läste både torsdagens och fredagens "ranson". Sen läste jag ungefär varje ledig stund, kunde inte lägga ner boken. Jimmy retades lite med mig men erkände att han beundrade mig för att jag orkade. Så i måndags läste jag ut första boken, efter alltså en vecka. Sen började jag på bok nr 2 i måndags, och just nu ligger jag ungefär lika som jag gjorde med den första boken vid samma tidpunkt förra veckan. Så vem vet vad som händer, kanske (förhoppningvis) läser jag ut alla på en månad. Det vore ännu ett nytt rekord för mig, med den första boken spräckte jag väl mitt gamla. 900 sidor på 2,5 månader, detta kommer bli mer då det är nästan 600 sidor i varje bok. På en månad...



Bjuder på en av bilderna på Carro från igår.

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa, får ju inte komma efter ;)



Daggny is out

Kommentara! 1 st


Svar

2009-06-08 @ 23:02:51
Kategori: Allmänt

Till Sofia, som undrade vart jag köpt skorna med dragkedja på. Samma skor som http://foki.blogg.se/
visade att hon hade köpt.
Jag har för mig att det va på Skopunkten, kan även varit Din Sko. Men nån av dom större kedjorna var det definitivt. Det va drygt 1 år sen jag köpte dom så jag har glömt :S Men där har jag för mig iaf. Hoppas det hjälper :)



Här är skorna btw, grymt sköna. Aldrig fått skavsår av dom. Dom där kuddarna ligger där för att skorna är aningens för stora för mig och dom fyller ut, inget annat,


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Okända telefonnummer

2009-06-07 @ 14:20:11
Kategori: Mina tankar

Här sitter jag i min ensamhet och läser bok. Helt plötsligt ringer mobilen, ett nummer jag inte känner igen. Får snabbt upp hitta.se och söker men det finns inte med. Alltså svarar jag inte och detta är inte första gången det händer.
Ett par veckor nu har 3 st nummer ringt mig som jag inte vet vilka det är, jag har sökt på dom och fått fram att det ena tillhör ett spärrserviceföretag i Stockholm. Dom andra finns inte reggade. Idag ringde alltså det tredje numret jag inte vet vilket det är och det andra som inte finns reggat. Det är säkert nån försäljare och såna orkar jag inte med, men jag tycker det börjar bli lite obehagligt med allt detta ringande. Jag vill inte finnas till för dom.
För ett par veckor sen råkade jag svara på ett för mig okänt nummer, va sen till jobbet och kollade inte displayen ordentligt. Då sitter det är en kille i andra änden och erbjuder mig bantingsmedel. Jag svarade att jag inte va intresserad och la på. På ett trevligt sätt då jag vet vad telefonförsäljare får stå ut med om dagarna. Det var sen när jag lagt på luren som jag kom på att jag skulle dragit till med att jag hade anorexia och frågat om han tyckte att jag behövde banta, skulle dra till med nån längd och extremt lite i vikt.
Jag menar, dom som ringer och ska sälja vet ju inte hur jag ser ut och hur jag mår. Vad jag har för problem etc.

Jag undrar om man inte ska kunna ha sitt telefonnummer reggat utan att slippa försäljare??


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Tappad lust

2009-06-06 @ 09:20:06
Kategori: Mina tankar

Jag har helt tappat lusten till att blogga känns det som. Tack vare att bloggen ser ut som den gör. Jag är inte alls nöjd med den, och jag skulle få hjälp. Mejlade och alltihopa, men det har inte hänt nåt så jag orkar inte.

Igår va det student btw och på måndag är det bal och på onsdag är det student igen.


Daggny is out

Kommentara! 1 st