Ingen energi

2010-07-29 @ 17:07:13
Kategori: USA

Jag är sjuk, förkyld. Har ingen energi till nånting annat än det jag absolut måste göra, orkar egentligen inte det heller. Så på mina lediga timmar så ligger jag i sängen och knaprar halstabletter och försöker få nässprej i näsan samtidigt som jag vill se lite svensk tv. Men det går ju inte!! Så istället svär jag lite och läser bok.


När nässprejen ser ut såhär undrar man hur dom tycker att dom är framåt i utvecklingen i det här landet... Det finns ju inget att trycka ner så man får ut nåt!!

Mammas och pappas överaskningspaket kom i helt rätt ögonblick, pga förkylningen. Eftersom paketet bara va fyllt med godis :D Fast nu snackar vi inte bara godis i definitionen godis utan massa gott!!! TuttiFrutti, polly, choklad med smak av polkagris, polkagrisar, ostbollar, snabbmakaroner och mannagrynsgröt, och lite jäst, så nu ska här bakas. Lite värmd mjölk och ett par polkagrisar senare så känner jag att halsen börjar funka som den ska igen. Då kommer nästa problem, när jag dricker mjölk för halsen så får jag en otroligt jobbig hosta, uscha och jooooobbigt!!!!

Sen finns det ju fler saker som förgyller vardagen. Att få post är alltid kul, spec när man inte vet att man ska få det :) Som paket tex. Men även små brev med korta meddelanden i är VÄLDIGT uppskattat. Jag vet att det finns facebook och mail och allt sånt men vet ni hur mycket ett litet brev på posten kan göra. Att faktiskt kunna hålla i en bit papper som skrivits med kärlek. Kärlek från personer som sitter på andra sidan jordklotet och tänker på lilla mig. Nu blev jag äckligt sentimental men the point is, jag älskar att få brev :D


Från Ida och Annie. Det värmde jättemycket och jag har läst dom flera gånger om :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Överaskningspaket

2010-07-23 @ 17:12:31
Kategori: USA



Visste inte att jag väntade paket. Och ett så stort oxå...
Jag har faktiskt inte öppnat det än, kom iof för ca 5-10 min sen men jag brukar slita upp paketen innan postgubben knappt släppt det... Hmm undrar vad det är??!!!! Det låter som ris i när jag skakar det... Eller ljudet av Skittles men det är ju inte möjligt. Det kliar i fingrarna kan jag säga, men ska hämta killen först.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Man vet...

2010-07-21 @ 22:42:31
Kategori: USA

Man vet att det är varmt när man går en sväng och det rinner svett ner på fotleden...

Och man vet att man lever när ungarna har förstört tv-dosan till stora tvn...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Girl Power

2010-07-20 @ 19:46:10
Kategori: USA

Jag gillar den här tjejen.
 


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Sko

2010-07-19 @ 18:29:15
Kategori: USA

Jag föll och gjorde en sko :P Inte för att jag skulle använda den här men en rolig grej... ;P

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!



Daggny is out

Kommentara! 0 st


Vattenkaffe på Long Island

2010-07-19 @ 02:24:50
Kategori: USA

Sådärja, efter en sväng ut Long Island så sitter jag nu på Starbucks i "byn". Eftersom det inte finns Starbucks i Oradell, finns f*n inget där, så får man passa på när man är här. Starbucks går knappt ens att uppbringa i New Jersey ju... Men men, en anledning till att åka till city ;P Det finns ju Dunkin Donuts i River Edge, inte långt från mig. Men deras iskaffe smakar vatten... Nog för att det är is i och jag kan ta att det börjar smaka vatten efter ett tag eftersom isen smälter, men när det smakar vatten vid första sippen så är det inte godkänt. Och vart min French Vanilla tog vägen vet jag inte, på golvet kanske, för i min mugg va den inte iaf...

Det va lite träligt att säga hejdå till Michaela idag, men vi ska ses igen. Hon kommer förhoppningsvis tillbaka nästa sommar, bara att vänta och se om jag är kvar då. Annars får jag åka till Tyskland ;P Jävlar vad jag ska resa sen... Tyskland och Australien, sen ska Karen (från Australien) visa mig London har hon sagt ;D Vet inte hur seriös hon var men jag tar såna bjudningar på största allvar. Ska bara hitta ett välbetalt jobb först, som även tillåter att resa mycket. Frilansande fotograf vore nåt.
I'm in on the course :D:D Den 25:e september börjar jag "Introduction to Photography" :D 2 timmar varje lördag kommer ge mig exakt det jag behöver i credits :D Och kunskap om ISO, shutter speed och allt annat roligt. Bara hoppas att jag hänger med på lektionerna. Engelska är ju inte mitt förstaspråk, men alla säger att jag borde klara det, min engelska är tillräckligt bra för det. Så bara att hoppas och se :)

Hade inget att ge till Michaela idag och pengarna ska ju sparas. Så jag använde mina talanger istället ;)



Blev dock en liten miss i övre högra hörnet, men när jag framkallat den så srev jag helt enkelt lycka till där.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


93F

2010-07-18 @ 18:15:03
Kategori: USA

Söndag idag, fick faktiskt sova ut imorse. Vaknade vid 9 men sen kolla jag kl vid 9.30, vände mig om och när jag sen kollade på kl va den 10.30. Själv tyckte jag att det gått ca 5 min... Men skönt va det :)

Igår va jag till "byn". Låg i Central Park i ett par timmar och läste bok. Även om termometern visade på ca 93F=33C så va det skönt i skuggan, fläktade lite oxå.

Idag ska jag antagligen in igen, fast ut till Long Island den här gången. Träffade en tysk tjej på Niagara Falls-resan och hon åker naturligtvis hem på tisdag. Att jag alltid lyckas träffa och gilla personer som åker hem väldigt fort, eller iaf försvnner. Först Kshanti, sen Brianna och nu Michaela. När vi va till Niagara fallen så började hon 4 veckors resande... Härligt värre!!

Den kommande veckan blir det jobb, jobb, jobb och ett litet möte ska klämmas in oxå. Vet inte riktigt hur det ska gå, för mamman har mycket på jobbet. Det är bara att hoppas att hon kan ta sig hem tidigare på tisdag så jag kan ta mig till mötet. Men hon har sagt att jag kommer aldrig missa ett möte pga dom så hoppas hon kan sig ifrån och att bussen går som den ska utan massa förseningar.'


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Häst? Åsna? Ingen som vet...

2010-07-15 @ 15:10:57
Kategori: USA

Hittade en bild på aftonbladet igårkväll


genom att klappa åsnor???



Daggny is out

Kommentara! 0 st


Corvette vs Ford F150

2010-07-15 @ 02:33:18
Kategori: USA

Idag är det onsdag, vilket betyder highway för aktivitet för killen. När vi åkte hem så stanna vi vid trafikljuset och bredvid oss stod en corvette med en schtekig gubbe i. Han kunde verkligen inte stå still, rulla hela tiden, framåt och bakåt. Så när det blev grönt så drog jag förbi honom, det är tvåfiligt där. Och sa nåt i stil med att nu är han nog inte så glad. Ungarna undra naturligtvis varför han inte skulle va det.
Då sa jag att folk har en sån bil av anledning, dom vill synas. "Här kommer jag, jag är bättre än er."
Då kläcker tjejen, Jag skulle hellre vilja bli sedd i en Ford F150 än den där lilla skitsaken.
That's my girl ;D Glad man blir när man hör sånt. Vi kom överens om att F450 går oxå bra ;P

Sen prata vi om Florida oxå. Fick reda på att jag måste veta endel om bilar och båtar och inte va så tjejig när vi är där. Jag ser inga problem där... Skulle väl va båtar jag faller på isf.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Himlen öppnade sig

2010-07-14 @ 20:39:02
Kategori: USA

Nu är allt bokat och klart.

Den 10 aug flyger jag ner till Florida med ungarna
den 24 aug får jag skjuts till flygplatsen och åker till Kalifornien
den 2 sep åker jag hem till NJ igen, med nattflyg.

Ska bli så häftigt :D Först Florida, visserligen emd ungarna men lite tid får jag för mig själv. Och sen Kalifornien på det...
När jag fick mitt confirmation-email igår så stod det att touren kommer att göras på både engelska och kinesiska för det är många asiater som bokat samma resan. Yeah, me and the asian guys ;P Kanske jag får lära mig lite kinesiska ;)

Idag regnar det... Mycket... Ni vet när himlen öppnar sig och det vräker ner i typ 10 15 min? Mm så har det vräkt ner i snart 5 timmar... Vart kommer allt vatten från...??


Daggny is out

Kommentara! 0 st


???

2010-07-13 @ 15:42:59
Kategori: USA

Undra om man ska ta sig en promenad kanske...

Nej, va tänker jag med. Ligger ju här i sängen och lyssnar på tvättmaskinen och torktummlarn. Promenader finns det inte tid för.
Marinera kyckling ska jag göra oxå.

Ska klämma in lite oro för flygresa till Florida med 2 ungar nånstans med, helst långt innan läggdags. 

Fundera på hur jag ska packa för Florida, åker ju direkt till Californien efter det. Vill ju inte ha med mig för mycket, men kameraväskan tar ju upp halva resväskan :S
Ska jag tillägga att det är ca 1 månad kvar innan jag ska åka?

Nej promenad finns det inte tid för.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Semester - uppdaterad

2010-07-12 @ 21:32:39
Kategori: USA

Jag har just bokat min semster.
California, ready or not, here I come!!



Vad sägs om detta som schema för en 10 dagars semester...??

Kommer förhoppningsvis bli underbart. Först 2 veckor i Florida och sen 10 dagar så här. Kan det bli bättre? Jag tror inte. Karens kommentar i lördags när vi prata semester, hon fråga hur länge jag skulle va borta. Jag flyger till Florida den 10 aug och behöver inte vara hemma igen förns den 6 sep. "Jag kommer bli alldeles själv utan vänner i en månad..." Haha hon är ju för go!! :P Men hon lämnar ju mig över nyår så rätt ska va rätt... Hon åker hem till Australien för ett bröllop, men det kan jag väl unna henne. När hon kommer hem då har hon inte varit hemma på 2 år...
Hon har tom syskonbarn hon bara sett på bild eller skype...
Men tillbaka till mig nu. Om jag får va lite ego och det får jag eftersom det är min blogg.
Dom närmsta veckorna blir det att spara pengar. SPARA SPARA SPARA!!!! Det ingår väl ungefär bara frukostar på hotellen jag ska bo på så... Men det går att vara sparsam, jag lever numera på Subway när jag är nånstans, vilket kostar ca 8 dollar för en måltid, som jag blir mer än mätt på.
Såfort jag får confirmation e-mailet så kan jag boka flyget :D

Och Angelique, hur avundsjuk blir du när du ser det här. Tänk dig fotomöjligheterna i Grand Canyon... Först NYC, sen Niagara Falls, sen Florida och så lite LA, Las Vegas, San Fransisco och Grand Canyon på det. Skalan är 1-10 där 10 är väldigt avundsjuk. Så enligt mina gissningar och beräkningar ligger du nog på en 100? ;P Men jag fotar för dig med vettu :P Och Johan oxå... Avundsjuk?? (Andreen alltså) Update; Ursäkta för felstavningen fam Andreen ;D


Daggny is out

Kommentara! 3 st


She's hooked on it

2010-07-11 @ 04:51:13
Kategori: USA

Idag va jag på IKEA. Och fick Karen hooked på svensk choklad :P Men godis är ju tydligen nåt vi kan göra, vi i Sverige alltså. Amerikanerna är galna i Swedish Fish, dom smakar som dom där fiskarna som finns i lösgodiset, inget speciellt med dem alltså...

Oh just ja, två små frågor. Skulle vilja ha en del svar nu, för att kunna få en liten överblick.
Hur gamla var ni när ni kunde skala ett ägg? Vid vilken ålder bör man kunna skala ett ägg alldeles själv, om man inte har några fysiska hinder vill säga?


Daggny is out

Kommentara! 2 st


4th of July

2010-07-06 @ 16:06:47
Kategori: USA

Den här helgen va det 4th of July-weekend här i USA. Alla grillade, hade fyrverkerier och en anledning att dricka antar jag. Skulle varit i Boston egentligen, men när det inte blev så stanna jag hemma. Kan låta tråkigt men det va faktiskt väldigt skönt att ligga i sängen och titta på Sex and the City. Sen följde jag med familjen ut och shoppa lite och käka mat. Och det märks att deras förra au pair inte syntes till på helgerna, för dom vet nästan inte hur dom ska bete sig. Dom är inte alls vana med att ha med en extra person ut sådär, tror dom börjar vänja sig dock.

I söndagskväll åkte jag in till city för att se fyrverkerierna. Och hamnade på helt fel ställe, såg lite fyrverkerier men egentligen har jag nästan 400 bilder på pir 92... När dom stängde en nergång mot Hudson River så gick jag uptown, nu vet jag att jag skulle gått downtown. Och speciellt häftigt vet jag väl inte om det va heller, fast det tyckte väl alla andra runtomkring mig lät det som. Men så va dom ju amerikaner oxå...
Tidigare på dagen, morgonen förmiddagen, va jag med och tittade på paraden i my hometown. Ni vet allt det där man ser på filmer och tv, alla är väldigt patriotiska. Allt är jättestort, politiker åker i öppna bilar och så ska man tacka dom. (Vet ju inte ens va dom gör FFS) DET ÄR SANT!! Allt sånt är sant, det är verkligen på det sättet det går till. Intressant att se, sen ska man även stå upp och visa att man hedrar eller tackar, eller nåt, krigsveteranerna...








Där är jag, mitt på Times Square ;)





Och innan jag får några kommentarer om att jag tagit bättre bilder på fyrverkerier, JAG VET!! Men dom här va ju inte snabba nog så jag kunde ju inte använda sporthjälpen och då blev det såhär. Men nu har jag en anledning till att stanna ett extra år, jag SKA ha bra bilder på 4th of Julyfryverkerierna.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Långhelg

2010-07-03 @ 16:48:38
Kategori: USA

Långhelg för mig den här helgen, och min hostmom blir tokig på mig. Att jag inte tar tillvara på mina lediga dagar som jag får. Men i andetaget före säger hon åt mig att jag måste spara pengar så jag kan resa, spec på semester i aug-sep. Hur går det ihop...?

Ska väl ta mig in till city på söndag, iaf kvällen. För att se fyrverkerierna iaf. Det är ju 4th of July imorgon söndag, alltså stora fyrverkerier bl a. Får väl se vad som händer sen, kanske blir kvar därinne. Man vet ju aldrig vad som händer i the big city...

Så semester då? Ja, det blir antagligen California på min semester. Hittat en guidad busstur som startar i San Fransisco och avslutas i Los Angeles. Jag har totalt 2 veckors semester helt själv. Men innan mina 2 veckor så kommer jag spendera 2 veckor nere i Florida med ungarna... Så det kommer nog bli bra ;D Bussen och hotell och allt sånt går på strax under 1000 dollar och sen flýg på det på ca 300 dollar. Men det är det helt klart värt, för är det nåt jag sagt att jag ska se när jag är här så är det CA. Och NY har jag ju sett ett par gånger, och har tid att se mer av det oxå.

Så nu tänkte jag nog ta en dusch och sen se lite mer Sex & the City, är inne på 4:e säsongen nu. Det är så mycket roligare att titta nu, för jag kan säga att där har jag gått :P


Daggny is out

Kommentara! 1 st


4 månader

2010-07-01 @ 15:20:20
Kategori: USA

Idag är det 1 juli... Hjälp, jag har varit här i 4 månader och det känns som jag kom igår. Bra eller dåligt?



Här har ni en lista på vad jag tycker är bra och dåligt. Den skulle kommit för länge sen men nu fick jag till den. Undrar ni över något så är det bara att fråga.


Daggny is out

Kommentara! 2 st