gotta go

2011-07-29 @ 18:44:08
Kategori: USA

Idag smäller det ;D
Jag ska på baseball!! :D
Sitter här med biljetterna i handen :D
Tyvärr är dom utskrivna från nätet, så dom känns inte "riktiga", men det är dom :D
Verkar som vi ska sitta ganska långt upp men just nu känns det som att det kvittar :D

Först lite annat dock. Köra hem A's kompis samtidigt som vi hämtar R från tutoring. Hem, duscha o göra sig iordning. Min vm's bror kommer runt 2 ungefär tror vi, han landar runt 1. Sen måste nog vi åka ganska direkt så jag vill va så klar som möjligt när dom kommer för att slippa springa runt som en vilsen höna 2 min innan.
Packa ner kameran, minneskort o batteri icke att förglömma.

Nu köra ungar.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


UNDERBART!!!!!!

2011-07-27 @ 03:37:44
Kategori: USA

YEEJJ!!!!
Lyckan är TOTAL!!!!

Min värdmammas bror kommer ju hit på fredag som jag nämnt tidigare.
Och nu fick jag veta att vi ska till Yankee-stadium på fredag :D:D:D:D Jag ska få se baseball!!!

Jag va ganska lugn i köket men nu när jag kom ner i mitt rum så hoppa jag av lycka. Jag tror inte nån förstår hur glad jag är för det här. O jag kommer ju inte kunna hoppa av glädje framför ungarna eftersom jag då är pinsam o dum i huvet typ...
Men jag känner att onsdag, torsdag och det mesta av fredagen kommer gå VÄLDIGT långsamt...

Imorrn är det tandläkaren och sen Ramsey och scrimage som gäller. Sen på torsdagen har vi inte så mycket förutom tutoring och poolen skulle jag tro.


Hit ska jag :D



Daggny is out

Kommentara! 1 st


varmt

2011-07-25 @ 22:28:09
Kategori: USA

Måndag. Första dagen som ungarna inte har läger, R har inga fler läger nu, A har läger med boyscouts till veckan. Så den här veckan är det bara tutoring, tutoring, tutoring, lite mer tutoring, kalas, klippning och tandläkarbesök som gäller. R har tutoring minst 3 gånger den här veckan, 3 timmar varje gång. Får se hur det blir på onsdag, hon hade en tutoringlektion då men nu ska vi till tandläkaren istället.
På fredag kommer ungarnas morbror hit, får se hur länge han stannar. Förmodligen inte mer än 1 natt då han inte är den som är still länge. Men om han är här 2 nätter så kanske han kan ta med mig på en Yankees match :D Hoppas Hoppas Hoppas!!!

Just nu sitter jag i min säng o svettas. Det är behagliga 23 grader ute, vilket ju inte är så varmt så då stänger dom av ACn. Det är inte skönt. Plus att det luktar unket då det inte finns tillräckligt med fönster att öppna här nere så man får in frisk luft.
Jag sitter även o lyssnar på när ungarna river huset. Jag skulle så gärna vilja att golvet går sönder, eller trappan brakar när dom springer upp o ner eller hoppar. Bara för att lära dom!!

Jag kommer inte ihåg. Hoppade vi ner för trappan när vi va i den åldern? För jag tror starkt på att om vi gjorde det så blev vi tillsagda, och lyssnade. Vilket är något dom här ungarna har väldigt svårt för.

Jag vet fortfarande inte när vi ska åka ner till Florida, min vm hoppas ju på att det blir runt den 10:e aug, vi får väl se när min vp's föräldrar har tröttnat på Jersey o behagar åka. Dock ska vi tydligen bo hos dom i typ 2 nätter, så ska dom ta med oss till nåt badland som är så roligt. Sen hade min vm's föräldrar komiskt nog blivit bjudna till nånting senare så vi får följa med dom, till samma badland ;P Dock tycker jag inte om min vp's föräldrar, jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Vet inte om det är deras ovilja till att umgås med sina barnbarn när dom träffar dom endast 2 gånger om året eller att jag känner mig som att bli behandlad som en bebis av farmor. Kombo kanske? 
Så jag måste sitta med dom i en bil i x antal timmar, sen ska vi ta in på hotell. Jag ska dela rum med ungarna, farmor+farfar får ta ungarnas kusin. Sen in i bilen igen i x antal timmar till... Jag bävar faktiskt men vad ska jag göra. Min vm vill inte släppa iväg ungarna med farmor o farfar själva eftersom dom inte har nån aning om vad dom kan eller inte kan äta pga allergi. Känns stadigt eller? Dags att lära sig kanske... 

Undra om man skulle ta tag i tvätten så den är helt klar när föräldrarna kommer hem.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


lördagsbio

2011-07-24 @ 20:19:29
Kategori: USA

Igår tog jag mig in till city i värmen och träffade Ida, en svensk tjej som bor i Queens. Vi hade bestämt att vi skulle gå o titta på "Friends with benefits" så det gjorde vi. Sen gick vi in på Appelbees o käka mat. Varsin bit kött, med potatis och potatismos. Det va så otroligt gott!!! Min köttbete va med mos o räkor med parmesanost :D Mumma!! Så otroligt gott va det o det va absolut värt pengarna :)

Filmen va så rolig, det va länge sen jag skratta så mycket åt en film. Nästintill hela filmen, underbart :D En film jag starkt rekomenderar.

Idag har jag varit ute o gått en promenad, på nästan 1 timme. Äckligt va det kan jag säga. Det är inte skönt att vara ute o gå när det är 32 grader varmt. Men jag kände att det va dags att röra på dököttet...
Gick upp o låna vågen i mina värdföräldrar rum, inte kul...
BTW Tycker att det är ganska intressant att man kan klaga på att jag inte bäddar sängen innan jag lämnar huset när man gör precis samma sak själv...



Daggny is out
 

Kommentara! 0 st


varmt

2011-07-22 @ 19:05:30
Kategori: USA

Alltså man ska inte klaga på vädret för det biter en i arslet nästa dag.

Förra sommaren tyckte jag att det varmt här uppe, så kom vi ner till Florida och jag trodde jag skulle svimma. Jag överlevde, men vande mig inte. Tyckte bättre om att sitta inne i huset än på utsidan eftersom svetten rann på ryggen när jag satt i skuggan o läste bok.

Men nu har jag fan rätt att klaga på vädret. Och jag skulle hellre va nere i Florida nu faktiskt, lustigt men sant.



Alltså här snackar vi värme.
Först är det Sverige, bara för en liten jämförelse med vad jag är van vid vid den här tiden på året. Mulet o strax över 20 grader.
Sen Florida, jag struntar i att det åskar. Det är svalare, o iom att det åskar så kommer det ju gå att andas oxå.
Sen New York och Oradell. Tyvärr så är detta inget skämt... Jag har inte manipulerat bilderna.

Min vm ringde nyss o sa att dom stänger min vp jobb kl 4, dom slänger ut folk för att spara på energin tydligen. Eftersom AC är ju nåt som går på max överallt just nu, så för att spara energi (o pengar såklart) så tar dom helgen kl 4 redan. Bra för honom som aldrig är hemma före 8 på dagarna :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


en härlig kommentar :)

2011-07-20 @ 20:00:37
Kategori: USA

Tack för den fina kommentaren om min blogg :) Tyvärr är jag inte så superduktig på det här med bloggdesign så jag har faktiskt köpt den här designen, av http://babbi.se/  Men sen fick jag måtten på headern så den gör jag själv o byter hej villt. Headern gör jag faktiskt bara i Paint, det är lite kopierande o trixande men det funkar o man lär sig när man inte har nåt annat program.

Annars flyter dagarna på som vanligt. Idag är det onsdag vilket betyder Ramsey o subway. Sen har R softballmatch direkt efteråt, bara ett par min från Ramsey. Så det blir att släppa av A på sin grej, åka till subway o köpa mat till R, åka o släppa av henne, hämta A, åka tillbaka till subway så att han kan få sin smörgås som han vill (rostad) o sen åka o titta på matchen o sen hem. Sen ville A att han o jag skulle stanna på subway o äta så att han inte behöver se så mycket av R's match. Så stöttande... Får se hur vi gör för jag vill se matchen, plus att jag har fått i uppdrag o ta kort idag då det är sista matchen.

Har börjat planera lite smått för Florida oxå, sen ska jag ju till Cali i år igen. Fast den här gången möter jag upp la familia där. Så jag ska boka flyget från Miami till LA såfort jag bara kan, vilket blir när min vm vet när dom kommer ner vilket hon förhoppningsvis vet i slutet av veckan. Grejen är ju att man ska ha 2 veckor semester o det hade jag förra året, o jag börjar jobba på en tisdag, så om rätt ska va rätt så ska jag få semester på tisdagen. Men jag kan ju inte säga nåt eftersom jag får mer semester än 2 veckor hur jag än vrider o vänder på det. Eftersom jag är ledig såfort dom är lediga, o då har ca 2 veckor på sommaren o ca 2 veckor runt jul, vilket gör att runt jul är extra + alla andra dagar som jag får extra. Men det känns ju jobbigt om jag ska sitta i Miami o familjen väntar på mig i LA o jag kan inte åka. Men det kanske skulle gå att överlappa lite, det gjorde vi ju förra året. Jag åkte på tisdagen o mina värdföräldrar kom ner på onsdagen, så får väl se helt enkelt. Bara hoppas att jag kan boka fort så det blir billigare, men det vet ju min vm hur det är så tycker hon borde säga nåt snart.

Idag har vi behagliga 32 grader ute, med en lägstatemp på 23 på dygnet... På fredag ska det bli 37 o på lör 30 o åska o regn. Får väl se hur mycket det stämmer.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


hahahaha

2011-07-19 @ 20:32:57
Kategori: Allmänt

Läste precis en artikel i Karlskoga Kuriren om priskriget på bensin i Nora som pågått i flera år. Då hade dom intervjuat en kille som har 20 bilar o tankar för ca 6000 i månaden. Men det bästa va nog kommentaren efteråt;

"Jag har slutat kolla vad det kostar, det är bara deprimerande. Men sprit och bensin kommer ändå aldrig upp i sitt rätta värde, säger han."


Underbart :D Det är hemma det ;)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


sömnproblem

2011-07-18 @ 22:45:46
Kategori: USA

Usch imorse va inte kul. Jag är glad att jag slog en blink på kl där en sväng, för hade jag gjort som jag alltid gör (trycker på snooze utan att ens titta upp) så hade jag absolut försovit mig. Det hade varit på gränsen att jag klarat det om jag bara tryckt en gång till, men jag känner ju mig själv ganska bra vid det här laget så jag hade ju inte tryckt bara en gång till... Anledningen till denna extrema trötthet? Jag skulle vilja säga att det bara är vanliga jag (som alltid är ytterst morgonpigg...) men det går inte. Jag somnade inte förns framåt 3 tiden inatt, klarvaken fram tills halv 3 när jag börja gäspa lite. Vände o vred på mig i flera timmar, läste ännu mer, la ner boken, släckte lampan, väntade, tog upp boken igen osv osv... Så efter 3,5 timmars sömn ringde kl o jag vet inte ens om jag stängde av den nångång om jag ska va ärlig. Vet inte om den stod o spelade i 50 min innan jag tittade till på den.

Men iaf, måndag idag. Nu är ungarna på olika camp den här veckan. A är kvar på det som är i skolan som håller på den här veckan ut o R är på fotbollscamp hela dagarna. Men idag kommer hon stupa i säng såfort hon bara kan. Camp börja 8.45 (spela hela dagen typ), hämta henne kl 3, hon bytte om i bilen för att gå klädd i softballkläder till tutoring som börja 3.30, den slutar 5.30 då jag hämtar henne o släpper av henne på softball där hon måste va senast 5.45 för en match som börjar 6 o slutar...ingen som vet. Eftersom dom här matcherna kan ju dra ut på tiden, men dom brukar sluta mellan 7.30-8. Vilket gör att hon då kommer komma hem för första gången på 12 timmar om man inte räknar dom 30 sek hon va inne o hämta sin telefon påväg till tutoring.
Jag bara undrar... När ska hon ha sommarlov?
Men idag är den värsta dagen den här veckan, tur är väl det, att det bara är en sån dag överhuvudtaget.


Bjuder på en inte så jättebra bild på fjanten i sin boll. Fjanten som rullade in i min garderob, vilket betyder att han rullade av mattan o sen inte kom upp igen. Vi snackar alltså höjd på 5 mm... Så när jag hjälpte honom upp tillbaka på mattan så springer fanskapet tillbaka av mattan o in i garderoben igen.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Harry Potter

2011-07-17 @ 18:05:37
Kategori: USA

Söndag... Tänkte dra mig till poolen om en stund, äta lite lunch o sen packa handduk o massa vatten, tempen ligger på 28 29 grader o sol. Vill inte ha huvudvärk, det hade jag igår o den kom lagom till att jag skulle se på bio... Inte så jättekul.
Såg Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 i IMAX 3D, lite större glasögon än vanlig 3D annars tyckte jag inte det va så mycket skillnad. Lite jobbigt att jag inte kunde lägga huvudet på sne för då blev allt suddigt ungefär som om jag skulle tagit av mig glasögonen...
Men jag gilla filmen, mörk såklart men ändå rolig. Lite skämt här o där så hela salongen skratta o sen jubla alla vid kyssen och applådera när folk dog... Nu ska jag bara se en skräckis på bio i USA, folk säger att det är nåt speciellt med det, jag vet inte...

Upptäckte nu att jag måste köpa fler cykelbyxleggings, dom svarta är redan utslitna. Ska köpa på mig ett x antal par...för jag älskar dom!! Fler färger o extra par i svart o även vitt.


Tänk om jag inte hade förlängt
Tänk om jag hade åkt hem efter 1 år
Tänk om jag hade nöjt mig när jag va klar med mitt år
Det finns många tänk om, men det finns inget som kan dra tillbaka tiden
Tänk om jag hade varit hemma nu, hade det gjort någon skillnad?
Tänker på dig Henry o du och Birgit finns alltid på sängbordet :)

Kommentara! 0 st


igen

2011-07-15 @ 05:29:21
Kategori: USA

Torsdagkväll här. Kl är 11.25 och jag ska alldeles strax krypa ner under filten jag sitter på och sova.
Kände mig inte trött ikväll så drog till med en ny header :P
Jag vet att jag byter header ofta men jag känner för att ändra på mig hela tiden.
Samma sak som att jag byter färg på naglarna varannan dag... Just nu går dom i en ljus mintgrön färg men den är borta imorgon :)

Det sköna va att allt funka på en gång med headern, det blev som jag hade tänkt mig och jag behövde inte svära över datorn, programmet eller internet. Jag ville inte heller slänga datorn i väggen, hann typ inte eftersom jag va klar på 5 min ;)


BTW
Känner mig sugen på bio. "Harry Potter" och "Friends with benefits"



Daggny is out

Kommentara! 0 st


tisdag

2011-07-12 @ 16:14:55
Kategori: USA

Idag är det tisdag, kl är strax efter 10. Sängkläderna är i tvättmaskinen och ska flyttas över till tummlaren nu o sen ska jag smita iväg till mallet. Men jag ska inte köpa nåt, JAG LOVAR. Jag ska bara va snäll o kolla upp en grej så får vi se om jag får åka tillbaka o köpa det en annan dag.


BTW
Det är kul när man gör folk EN TJÄNST och sen klagar dom på att man gjort fel o inte gjort tillräckligt... Jag ska sluta göra vissa människor tjänster, om jag ändå bara får klagomål.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Jag gillar

2011-07-10 @ 04:47:18
Kategori: USA

Jag gillar att motorlampan lyser i min bil och pappan rycker på axlarna.
Jag gillar att ungarna tror att dom bestämmer för att dom varit här längst.
Jag gillar att dom tror att det funkar att komma sent till saker och att inget ska hända.
Jag gillar att äldre kvinnor klär sig mer slampigt ju äldre dom blir.
Jag gillar att jag måste sitta bredvid dom på bussen i 20 min och få huvudvärk pga parfym.
Jag gillar att ACn inte funkar på bussen när det är 25 grader varmt (ute)

Jag gillar att dom inte har kontrollanter vid bion här. Bara att köpa en biljett o sen gå runt bäst man vill.

Känner ni ironin flöda... Förutom på den sista, det är ju faktiskt riktigt bra. Spec om man som jag vill se en film igen... Först såg jag Horrible Bosses och sen gick jag in på Bridesmaids ;) Underbart :D Sen tog jag bussen hem. Som idag va i tid (CHOCK) den va oxå bara 10 min sen när jag åkte in. Men det va nog bara en engångsföreteelse, inget jag tänker gå runt o räkna med. Bättre att räkna med att den ska va sen för då blir man positivt överraskad :)



Jag gilla verkligen Jennifer Aniston i den här filmen. Gillar henne nästan jämt men hennes roll här va perfekt ;) Och filmen va verkligen så bra som jag hade trott att den skulle va :) 2 tummar upp


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Torsdag

2011-07-07 @ 22:30:23
Kategori: USA

Kl är 4.20 på eftermiddagen o jag sitter i sängen. Egentligen jobbar jag fortfarande men orkar inte.
Min blåsa behöver egentligen tömmas men jag orkar inte gå ur sängen.
Igår jobbade jag extra, vet inte när min vm kom hem o min vp kunde inte lämna jobbet förns 7.30 (jag ska få sluta 8) o han har ju 1,5 timmes bilkörning. Så idag kan jag ta det lite lugnt tycker jag.
Mitt huvud gör ont o det känns tungt. Förkyld igen, halsen börja för snart en vecka sen, i måndags drog näsan igång. Så livet är ju underbart med sisådär 31 grader ute o AC på i bött.
Det är det jag skyller min förkylning på, ACn här i landet. Man går lixom in i en butik o fryser, men man vill inte va ute för där smälter man bort. Butikerna kör på för fullt så när dom har dörrarna öppna så känns det som att gå förbi ett kylskåp. Är det bra eller? Inte för min kropp iaf...

Mitt rum är faktiskt behagligt varmt (TACK!! till den som bestämde att mitt rum skulle va i källaren) I mitt rum är tempen helt okej, det är skönt att komma ner hit för i resten av huset så är det tropisk hetta som gäller. Det som jag inte får glömma bara är att hålla fönstret stängt o att inte öppna ventilen, den lilla kalluft som sipprar ut räcker väl.


Det är ju bra för dig att du har så många kompisar, tråkigt att du har för många så du inte hinner träffa alla. Men den personen som behöver ta bilen för att ta sig 2 kvarter tycker jag synd om. Så stackars dig.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


4th of July

2011-07-05 @ 20:51:34
Kategori: USA

Igår va det ju 4th of July här, Independence day. Firas stort, alla är lediga, många fyrverkerier (ett jättestort i NYC av Macy's) Här i Oradell hade vi fyrverkerierna i fredags, dom har dom vartannat år. O efteråt sa jag till min vm varför, pengarna. Fy fan vilka dollar dom bara sköt rakt upp i luften...












Avslutar med min favorit :)

Förra året åkte ju jag in för att titta på fyrverkerierna. Såg ju inte så mycket då jag hamnade på HELT FEL ställe, bakom en pir så jag inte såg nånting. Så då tänkte jag att nu när jag förlänger så får jag ju se dom det här året istället. Så jag åkte in, skulle möta Karen vid 11 hade vi bestämt för att dra ut till Coney Island för att titta på korvätartävlingen som dom tydligen har varje år. Bestämde mig för att ta 10.15 bussen, skulle då va inne lagom till 11. Men när jag gick upp så tänkte jag att om bussen är sen så blir ju jag sen, tänk om dom är tidiga. Så jag gjorde mig klar lite snabbt o tog 9.15 bussen istället. Finns ju alltid nåt att göra för att fördriva tiden ändå.
När kl va runt 11.30 o jag hade suttit på golvet på Starbucks i 1,5 timme så messade jag Karen o sa att dom skulle höra av sig när dom kom in till city. Jo men det skulle dom göra, dom va inte inne men dock.
När kl va 1 o dom fortfarande inte hade hört av sig så messade jag igen. O förlåt jag försov mig så jag ska skjuts in till city av blablas familj. Vi kan mötas där inne vid 5...
Iaf så gick jag o käkade med en person, vi pratade lite vilket kändes bra. Sen stack vi till den baren när Karen va, va väl där ungefär vid halv 6. Då har Karen mage o slänga ur sig att vi skulle ju mötas för en halvtimme sen... Svarade inget annat än att jag faktiskt hade varit i city sen 10 o väntat på henne.
Sen skulle hon inte dra o kolla på fyrverkerierna iaf, som va meningen från början. Hon va mer intresserad att spela Beerpong o bli full. Så jag o mitt sällskap drog därifrån, jag gick till bussen o åkte hem. Va hemma runt 10.30 o stöp i säng direkt typ. Så vad lärde jag mig igår? Igen... Why should I do something for someone else when they don't do anything for me.
men när vi kom ut ur tunneln med bussen så va ju fyrverkerierna i full gång o jag hade satt mig på helt rätt sida av bussen, så jag lyckades filma :)





Så tack till alla busschaufförer då som körde sakta så man fick se nåt ;)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


avslut

2011-07-03 @ 22:50:11
Kategori: USA

Jag har just gjort mitt absolut SISTA försök till socialt umgänge. Om jag bara kunde sluta springa på folk på busshållplatsen oxå så skulle livet kännas fan så mycket bättre.
För är det något som är irriterande så är det när folk inte låtsas som nånting när man ses heller.
Men som sagt det är slut nu, jag orkar inte längre. Varför ska bara jag försöka??

Min vm säger, You girls aren't playing nice. You?? Nä du tanten Those... Jag försöker, men inte längre.
Jag längtar faktiskt tillbaka till Sverige nu, med 8 månader kvar... För där vet jag att det finns folk som vill träffa mig.


Men iaf, va har jag gjort så långt denna söndag? Jag har suttit i sängen och tittat på film, försökt ta bort tv-program på ipoden vilket resulterade i att jag istället lyckades ta bort all musik, förutom dom låtarna jag köpt... Hurra!!
Imorgon är det ju 4 juli, så ska väl ta mig in till city o se på fyrverkerierna i år igen. Ta mig downtown den här gången så jag kanske får se nåt istället för att stirra in i en pir.


Köpte ett diadem på H&M igår, blev kär direkt men kunde inte bestämma mig först men kunde inte släppa tanken om det. Synd att jag inte tittade närmare på det bara. Tog upp det ur påsen nu och såg att det fattades en fjäder, men den låg inte i påsen alltså köpte jag ett trasigt diadem men om jag inte låtsas om nåt så är det ju ingen som vet eller hur ;)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


hej hopp

2011-07-01 @ 23:39:01
Kategori: USA

1 juli idag. Helt sjukt egentligen, 16 månader sen jag satte min fot på svensk mark sist.
Känns som jag kom igår, som att jag inte känner nån typ. Eftersom jag inte har nån att umgås med... Men jag ska inte klaga, man ska tydligen behöva bjuda in sig själv och eftersom jag vägrar göra det så tänker jag göra mina sista 8 månader själv då.

Idag tog jag med ungarna på bio direkt efter skolan, vi såg Cars 2. Helt okej, fast jag tycker inte att den är bättre än den första men det tyckte ungarna. Jag är lite less på mig själv att jag inte spelade in bilresan alltså. Jag berättade inte vart vi skulle, så när jag inte åkte hem så gick diskussionen ungefär såhär,
"Du ska ta oss till juvee (ungdomsfängelse) eller hur?"
"Vi ska till biblioteket"
"Vi ska köpa en till hamster" "Men då vill jag ha ett marsvin"
"Mamma har bett henne handla mat på BJs"

Tillslut när vi va framme fatta dom...

Nu ska jag köra iväg R på match.


Daggny is out

Kommentara! 0 st