Onsdag

2010-04-29 @ 02:47:02
Kategori: USA

Helt plötsligt pratar hela huset spanska och jag känner mig genast väldigt utanför... Kanske skulle läst spanska i skolan iaf. Brorsan, snabbkurs tack!!!!
Morföräldrar är här, kom nu ikväll och imorgonkväll kommer farföräldrarna och på fredag eller lördag kommer pappans bror. Fullt hus i minst 1 vecka :S Och det här huset är LITET!!! 11 vuxna och 2 barn på samma yta under en helg. HJÄLP!!
Men jag har redan fått beröm för min engelska ;D Morfar sa att han har varit i landet i 54 år och jag talar bättre engelska än han. Och så länge har inte jag pratat engelska... Och naturligtvis var typ den första frågan om jag va katolik... Nej jag "utövar" ingen religion alls, det låter ju bra när vi ska till kyrkan för något väldigt relgiöst på söndag :P Men jag är ju döpt och kunde ha varit konfirmerad oxå, men kände inte för att göra det bara för få presenter. När jag berätta det så tyckte han att jag tagit rätt beslut.

Idag har jag storstädat, och jag fick ett stort tack för det av mamman när hon kom hem. Men iom städningen har jag hittat min nya fiende nummer 1... Han heter Dyson, är otymplig, jag måste bära honom överallt, han gör inte sitt jobb som han ska och han väger typ ett halvt ton.


Meet Dyson


Daggny is out

Kommentara! 2 st


Söndag 0425

2010-04-25 @ 23:13:41
Kategori: USA

Efter en helnatt i NYC är jag ganska trött, har sovit några timmar på morgonen men tvingade mig själv att gå upp så att jag kan somna sen. För annars somnar jag inte vilket betyder att jag kommer försova mig, jag känner mig själv såpass väl. Jag klev in genom dörren vid 9 imorse, tog första bussen hem. Hade helst velat spendera ett par timmar i city även idag men eftersom det regnade så var det ingen av mig, Brianna eller Karen som hade lust till det. Det regnade hela natten, tänk om det hade varit fint väder, som det va hela lördagen... Vi hittade tillslut ett deli som hade öppet hela natten så där satt vi i 2 timmar från 3-5. Sen rörde vi oss tillbaka mot Times Square, försökte hitta ett diner så att vi skulle få i oss lite frukost. Hittade ett 24 timmars Walgreens så spenderade nån halvitmme därinne, hittade lite användbara saker. Och vi frågade även om dom visste ett diner och det gjorde dom :) Så vi fick direktiv för att ta oss dit, men inget namn på vad stället hette... Vi tror att vi hitta rätt ställe, men vi vet inte. Men frukost fick vi iaf och det va ju viktigast.
Sen börja vi prata om filmkväll och utekvällar, men en sak är säker iaf. Ska jag ut och festa då ska jag ha nånstans att sova. Sen om jag inte går och lägger mig förns på morgonen har ingen betydelse, sova ska jag göra.
Nu till veckan ska jag anstränga mig extra mycket när det gäller städningen här i huset. Nångång, jag tror onsdag, kommer det mor-farföräldrar... Och dom ska stanna en vecka, för om en vecka idag så är det communion som gäller. Och jag ahr fortfarande ingen present :S Jag frågar vad han vill ha i present,
J: What would you like as a communionpresent from me?
A: An XBOX-steering wheel.
J: Anything cheaper so that I can buy it?
A: Oh come on Frida, a steering wheel is not expensive, it's really cheap.

Yeah right...!! Han tror att det är en billig sak han vill ha, vilket det absolut inte är. Och jag har absolut inte råd att köpa nåt sånt, och skulle nog aldrig göra det heller. Se om jag kanske kan åka till mallet i veckan, kanske Legobutiken har nåt. Han tycker ju om lego så...

Nu ska jag fortsätta göra det jag har gjort hela dagen, ligga i sängen, äta svenskt lösgodis och inget annat :P


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Svenskt lösgodis :D

2010-04-24 @ 17:46:14
Kategori: USA

Idag fick jag mer paket från Sverige :D LÖSGODIS!!!! :D:D!!!!!!


Kan man bli lyckligare?? :P

Idag är det NYC som står på schemat, ska bli jättekul. Åker lite senare dock, eftersom vi ska va där över natten och hela dan imorrn. Vi hinner nog. Kl 9-9.15 har vi inträde till Top of the Rock iaf :)


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Neti Pot - Paket - Färg

2010-04-23 @ 04:52:49
Kategori: USA

Så sitter jag här igen då, kl är 22.23 och jag börjar bli trött. Och av ljuden att döma så kommer det inte bli en lätt eller rolig morgon imorgon. Killen har inte kommit i säng än, han ska va i säng vid 21... Satt här nere och hörde hur det började låta med legot i vardagsrummet. Tänkte, fan oxå, att det va föräldrarna som plockade undan. Eftersom jag och killen kommit överens om att han skulle städa undan det imorrn eftrmiddag. Men sen helt plötsligt kommer mamman ner. Det va killen som lekte och kl va halv tio. JIPPI för mig imorrn!!

Idag ahr jag varit iväg till "apoteket", ett av många. Här i "stan" har dom Rite Aid, i grannstan har dom CVS och nu var jag på Walgreens. På alla dom ställena kan man hämta ut receptbelagda mediciner och även icke receptbelagda mediciner. Nu var jag på jakt efter en Neti Pot, och jag fick tag på en :D Den är testad, den funkar och den ska användas flitigt. Rensar näsan något otroligt bra, inte bara för folk med allergi, utan även under en vanlig förkylning.



Varning för trött humor...
Men den är min, det ser ni väl. "Walgreens"

Nu ska jag faktiskt göra nåt jag inte trodde jag skulle göra, men va skjutsingen, man ska väl bjuda på sig själv, nästa steg blir väl videoblogg... Och jag ska väl visa vad som händer mig här borta. Men om ni är lite känsliga så ska ni nog titta bort, eller inte trycka på playknappen. Och bara så ni vet, jag svär inte i filmen, även om jag säger att jag kan göra det för att mina värdbarn inte förstår.



Kan säga att det rinner efteråt...


Igår färgade jag håret, på tal om något helt annat.


Vilket behövdes som synes. Tom så att jag tyckte att mitt hår behövdes färgas, då har det gått långt.


Som synes, ingen mer äcklig utväxt :D


Idag kom det även ett paket till mig, från Sverige :D Det gillar vi ;) Alla gillar det, eftersom det va Ahlgrens Bilar med till bl a barnen, choklad till bl a pappan och salva till bl a mamman. Så alla drar nytta av att jag får paket. Det är väl bra? ;P Två påsar Bilar original och en påse saltlakrits, 3 st Marabou mjölkchoklad med luftbubblor, två andra kolor varav den ena är lakrits :D Teatreesalva, en lotion som är jättebra och doftar underbart, ett halsband som blir present till mamman. Teckningar och kort till mig. TACK till Agnes, Ronja och Cassandra, jag blev JÄTTEglad. Pia kan intyga, hon såg mig :D

Nu ska jag göra en till sköljning, sen krypa ner i sängen och titta på Ugly Betty.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Neti Pot

2010-04-21 @ 17:06:38
Kategori: USA

Idag är det onsdag... Fnt väder ute och jag ligger inne. Allergin håller mig i järngrepp och jag har inte energi för att göra ett skit. Plus att om jag går ut så nyser jag konstant, underbart. Jag vill bara sova, men det går ju inte att bara sova. Jag går upp 7.25, får upp ungarna, fixar frukost och får iväg dom. Kommer hem, äter min frukost, bäddar sängar och städar och plockar undan. Sen vid 10 går jag ner till mitt rum och gissa vad. SOMNAR!!
Jag måste iväg till en affär och se om jag kan köpa en Netipot. Härligt det skulle vara om jag slapp äta så mycket medicin, då skulle jag slippa vara så trött. Och kanske inte täppt i näsan heller. Tydligen har en av killens tutors (handledare) en sån och hon har inga allergiska besvär alls, och som hon berätta så brukar hon bli värre än vad jag är nu. Bara att hålla tummarna och hoppas.


Förhoppningsvis gör jag såhär inom en snar framtid, kan bli min räddning.

Till Nettan; Ang. den där grejen med Redken. En termosmugg... 

Nu ska jag gå och färga håret, gudarna ska veta att det behövs!!


Daggny is out

Kommentara! 3 st


Söndag 19/4

2010-04-19 @ 00:32:47
Kategori: USA

Halloj :D Ännu en dag i NYC... Lite kallt idag så det va inte lika trevligt, därav den tidiga återkomsten. Men det tas förhoppningsvis igen nästa helg. Då vi tänker spendera lördag och söndag i city ;D


Central Park


Central Park



Nettan, en sån här kanske du vill ha, bara i Amerika...


Såna får nog ni vänta på. om ni inte mutar nån i det här landet vill säga...;)


Times Square


 


Daggny is out

Kommentara! 3 st


OMG

2010-04-16 @ 18:47:15
Kategori: USA

Jag kollade just min statistik.... :O
Vad har hänt?
Vilka är ni?
Stannar ni?

Gör er till känna gott folk :)


Daggny is out

Kommentara! 4 st


Havregrynsgröt

2010-04-16 @ 17:16:54
Kategori: USA

Nu har jag spenderat 2 timmar med att städa, 1 av dom timmarna är min lediga tid och att plocka i mitt rum tog 5 min. Men så har jag typ inte städat på en vecka heller. Har ju underhållit ungarna då det varit spring break och dom har varit hemma. Så det som jag skulle ha gjort i tisdags och onsdags stod först på listan. Tisdag va jag ledig oxå och tänkte att mamman gjorde något då men det gjorde hon itne. Så byta sängkläder och städa badrum va prio 1, efter min egen frukost.
Och min egen frukost bestod av havregrynsgröt... Tack vare att jag sa fel till mamman, jag menade mannagrynsgröt. Men visste inte vad det hette och nånstans där blev det fel och jag sa oatmeal... Så hon gick och köpte det åt mig, jättegulligt så jag har ju inte mage att säga att jag sa fel. Men en sak är ju positivt nu iaf, havregrynsgröten smakar likadant som hemma, lika illa alltså.

Nu sitter jag i mitt rum och tar det lugnt, pratar med morsan på skype och bara andas. Så mycket det går vill säga, allergiproblem. Jippi!! Alltid ett lika ouppskattat återkommande inhopp i mitt liv.

Tänkte att jag ska försöka sätta ihop en positivt-negativt lista om USA oxå, det blir nog lagom till mitt 2 månaders"jubileum" :P


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Utkast: April 15, 2010

2010-04-15 @ 04:58:00
Kategori: USA

Onsdag och bara 1,5 dag tills det återgår till det normala här. Ungarna har spring break den här veckan, utom fredag då. Eftersom dom ska göra ett visst antal dagar i skolan på ett läsår och dom har såkallade "snödagar" inräknade så får dom inte en hel veckas spring break utan 4 dagar.
Och va är då "snödagar"? Jo dom räknar med att skolan ska vara stängd om det är stormar av något slag. Helt otroligt att man faktiskt kan lägga in det i beräkningarna tycker jag. Men så är jag ju i USA oxå... Jag har ju faktiskt varit med om en storm och med det stängd skola i 1 dag, som höll på att bli 2 dagar. Hjälp!! Dom skulle aldrig överleva i Sverige.
Idag prata jag och mina barn om olyckor som och jag varit med om. Det farligaste som hänt mig är väl när jag trampade på en spik så jag hade inte så mycket. Så jag lånade min bror som exempel, när han cyklade i snöslask och åkte omkull med bruten hand som följd. Dom kom frågan varför han cyklade när det va is/snö/slask. För att komma till skolan såklart. "Jaha, varför fick han inte skjuts om det var så dåligt underlag" (inte ordagrant men ni fattar) Vad svarar man till ungar som är vana vid att åka bil överallt??
En annan sak med att dom är vana med att åka bil överallt här. Nu vet jag att det finns såna människor i Sverige oxå, men jag är inte en av dom. Jag har inte haft lyxen att bli skjutsad överallt och jag ska väl erkänna att det funnits stunder som jag tyckte att "nu skulle jag vilja åka bil". Men mamma och pappa har ju jobbat, och när jag tänker efter så är jag glad att dom jobbade då. För jag uppskattade mitt egna körkort så extremt mycket :P Nej men allvarligt, jag har fått lära mig att använda benen till det dom är menade till och sen när jag kunde åka buss så fick jag lära mig att klara mig själv. Och även där använda benen eftersom bussen inte avgick direkt utanför dörren. Det jag ville komma till var att i lördags när vi va på den stora bilutställningen så var vi tvungna att gå en bit, för att slippa betala jättemycket för parkering. (skulle jag oxå valt) När vi nästan va framme och hade gått i kanske 20 min så frågade pappan hur det gick för mig. "Jo, det går bra. Det här är ungefär den sträckan jag gick till skolan varje dag" (utom låg coh mellan) Då blev det 2,5 frågande miner vill jag lova, det kunde dom inte förstå. Att man faktiskt går så långt för att komma till skolan och inte åker bil då. 2,5=2 vuxna och 1 halvlyssnande barn.

Idag har även min allergi kikat in på allvar, så till "apoteket" och bunkrade med medicin som jag hoppas funkar. Annars blir det problem för mig. Eller så får pappa ta sig hit med medicin utskriven till honom och jag får behålla den ;)
I helgen hoppas jag kunna besöka Century 21 och på fredag förhoppningsvis "Michael's", vilket är en jättestor pysselaffär. Var där idag och det är min nya favoritaffär, slår alla klädaffärer med hästlängder. Och det såg ut att vara något billigare än i Sverige, inte allt naturligtvis. Men mamman påminde ju mig om att inte handla upp för mycket eftersom det väger endel. Nej, men jag måste ju få göra lite kort och sånt. Jag får ju abstinens här utan nåt att göra. Och alltid är det ju nån som fyller eller nåt annat att fira
Nu blir det toa och sen sängen, jag är så trött av allergi att ögonen snart slår igen. Av både allergi coh allergimedicinen...


Bjuder på denna. Tycker ni att jag ser illa ut så skulle ni höra mig...



Daggny is out

Kommentara! 2 st


Tisdag

2010-04-13 @ 18:11:27
Kategori: USA

Hej hopp i galopp. Idag är jag ledig och liggar i sängen och funderar på vad jag ska göra... Har inte den blekaste aning faktiskt. Kanske gå en runda runt "stan" och ett besök på Mr. Cupcakes och Michaels bagelshop ;P Det låter som en väldigt bra idé tycker jag ;D Helt ledig är jag dock inte, ska ta killen till track vid 18 ikväll. För mamman jobbar hemifrån idag och dom är till tandläkaren nu och då missar hon ju ett par timmar vilket gör att hon måste ta igen det och då får jag ta honom till aktiviteten. Ta ledigt? inte ett alternativ i det här landet...

Tänkte även titta in på en nagelsalong här och kolla vad dom tar för att fixa naglarna. Jag har sagt att jag inte ska göra det men jag ska ju faktiskt på communion. Och jag vill att det ska se bra ut. Men vi får se, beror på om det är billigt och om jag har lust.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


NY International Autoshow

2010-04-11 @ 16:19:07
Kategori: USA

Igår va en rolig dag. Först the mall och sen New York International Autoshow :D Sistnämnda va riktigt kul :D:D Så lite bilder kanske.




Mumma och slicka sig kring läpparna säger jag bara


Kan nån förklara vad dessa är till för?


Lite mörk men det syns att det är fin bil...


Batmobilen


En annan inte så snygg bil


HÖG jag-vill-ha faktor på den här bilen


KnightRider, nästan lite nostalgi och grejer


Motorcykel fanns det oxå


Ja tack ;)


JA TACK ännu mer!!


Ja den här funkar oxå alldeles utmärkt ;D


Ja den går bra med, alltså vill ni så kan jag ta allihop


Den här går oxå väldigt bra


Nu har jag sett mer än pappa och det är väl ganska bra gjort tycker jag ;P


Sen åkte vi och käkade och efter det fick jag ta lite bilder på Manhattan sett från andra sidan Hudson River. För hur många gånger kommer jag få den chansen? Hur ofta komemr jag va på den sidan när det är så här fint, mörkt och klart.


Daggny is out

Kommentara! 2 st


Deklaration-Restskatt

2010-04-08 @ 18:49:37
Kategori: USA

Mina deklarationspapper har kommit hemma i Sverige. Jag har tydligen inte betalat tillräckligt med skatt och har därför fått restskatt och ska betala. Fine visst, men INTE 6000 svenska kronor!!!!! Aldrig i livet.
Tycker inte dom gjort annat än att dragit skatt för mig när jag tittat på lönespecifikationerna men så tycker dom att jag jag ska betala MER??!!!!! Okej om det hade varit kanske 600 eller mindre, men 6000?????!!!! Kom igen nu, nån måtta finns det väl eller??
Mamma och pappa får ta och kolla det där, SNARAST!!


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Värme...

2010-04-07 @ 18:32:32
Kategori: USA

Ville bara säga HEJ!! Och att det är varmt här...



Ska det fortsätta såhär får jag nog ta och börja använda kjol iaf alltså... Även om jag inte vill.


Daggny is out


Kommentara! 1 st


Porträtt

2010-04-05 @ 16:44:14
Kategori: USA

Glömde en bild i förra inlägget. Det här ska jag göra innan jag åker hem om 1 år oxå, för att det skillnaden...


Alla utom jag själv tycker att jag ser ut sådär...



Daggny is out

Kommentara! 0 st


Easterparade

2010-04-05 @ 16:20:06
Kategori: USA

NYC!! Påskparad och bara strosande, helt perfekt en söndag. Lite för varmt med alla människor när man skulle ta kort på dom som va utklädda men det gick det med. Skugga va uppskattat.


Ska väl nämnas att han längst till höger inte är med i själva paraden.


Ja vad säger man...


Blomma någon...??


Buktalardocka men ingen buktalare...


Ja... Hjälp?


Easterbunny va såklart där. Även om jag tyckte han såg lite stel ut


På hur många ställen kan man åka skridskor utomhus när det är 20 grader varmt tillsammans med en kanin??


Jag träffade M&M (gratis)


Och Svampbob Fyrkant (1 dollar)


Inne på Toys R Us


Där hitta jag en ny lekkompis oxå ;)


Eller varför inte ett pariserhjul inne i affären...


Dagens avslutande bussresa va väl inte den roligaste kanske...


Daggny is out



Kommentara! 1 st


4/4

2010-04-05 @ 04:17:18
Kategori: USA

Ska bara meddela att jag lever. Har haft en heldag i New York City igen :D Träffat kändisar o sånt där annat roligt. Bilder kommer imorrn, jag lovar :D

Godnatt på er


Daggny is out

Kommentara! 1 st