nytt år

2010-12-31 @ 17:00:28
Kategori: USA

Hemma hos er i Sverige börjar det dra ihop sig för att börja festen för det nya året.

Jag har inte börjat göra mig iordning än, ska göra det om en liten stund tänkte jag.

Sen får jag ta bussen vid 3 för att vara säker på att vara inne i city i tid. 17.20 ska jag möta Sophie så ska vi gå till några kompisar och dricka champagne och sen ta deras limmo till båten som vi ska spendera kvällen på :)



GOTT NYTT ÅR!!

Vi syns nästa år


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Min jul

2010-12-30 @ 00:47:44
Kategori: USA

Den 17:e dec gjorde jag ett stort misstag, eller egentligen några veckor innan dess men den 17:e blev det på riktigt. Jag satte in mig i mammans truck för en 24 timmars bilresa ner till Florida med familjen. Alltså jag och ungarna i bak... Jättekul... Det tog en stund men sen somna jag lite och blev väckt när vi skulle äta kvällsmat. Sen körde jag så att min vp kunde få sova lite. Så jag körde enligt dom den tuffaste biten, mellan 1 och 5 på natten. Jag hade ju inte heller sovit, men ändå sovit mer än honom eftersom han hade varit och jobbat hela dagen. Sen sov jag i ca 3,5 timme, sen va det frukost på McDonalds, vilket min vm ÄLSKAR. Det är hennes favorit grej med hela bilresan...konstiga människor. Sen sov jag en timme här och en timme där, jag som sa att jag inte brukar sova i bilen längre.. Haha där fick jag för det, och det fick jag ju naturligtvis höra oxå.
Sen kommer vi in i Florida, ungefär vid 1 2 på lördagen den 18:e, jag sover av och till. Inte så lätt med 2 ungar bredvid sig (på samma sida om mig som tur va iaf) som hela tiden bråka. Dom brukar inte småtjafsa så mycket men jag antar att sitta så tätt så länge tar på alla. Sen hjälper det ju inte att tjejen tycker att hon ska ha det som hon vill och lillbrorsan får ta det han får ungefär, och han gör allt för att få lite av sin vilja igenom.
Eftersom jag sovit av och till och heller aldrig varit i området så tänker jag inte så mycket på vart vi åker och vägnr och så. Sen ser jag massa stora billboards för Disneyworld och Universal bl a. Sen åker vi in på ett hotell för min vm MÅSTE "gå på toa". "På ett hotell??" va tjejens kommentar. Då vänder sig min värdmamma om och säger, "Vi ska på Disney imorrn." JAHA??!!! Jag fick ju behärska mig lite, jag är ju ändå vuxen, hmm... men jag hade gärna hoppat upp och ner som tjejen gjorde. Det gjorde dock inte killen, han satt och såg sur ut. Förklaringen, han tycker inte om förändringar, och vi va ju alla inställda på att komma till huset.
Men istället blev det 2 nätter på hotell i Orlando och en heldag på Disneyworld, vilket kändes lite som en repeat. Det såg exakt likadant ut som Disneyland i Cali, fast större. Men jag klagar inte, fick se hur det ser ut på julen, jag fick se det slottet jag väntade att få se i Cali som inte fanns där. Så nu blir det bildregn/bomb/kavalkad. Vad ni än vill kalla det, MÅNGA bilder.


Burger King på ett truck stop precis innan vi åkte ut ur New Jersey, sista chansen att slippa tanka själv, man får inte va dum. Kvällsmat och sen körde jag i 4 timmar. Egentligen ganska ovetandes fortfarande vad jag gett mig in på.



Downtown Disney på kvällen när vi kom, trötta stela och skitiga men lyckliga ;) Ångrar som f*n nu att jag inte köpte en grandekoration. Får gå in på Disneystore på Times Square imorrn och se om dom har några :)








Mimmis gran




Ett väldigt vackert slott och ett väldigt fint dekorerat Disney :)

På christmaseve, som är den 24:e, så skulle hela släkten komma och äta fläsk, ris och bönor.
Den första bilden på grisen är från dagen före när vi skulle marinera den. Känsliga? Titta bort ;)





Redo att serveras, bara äpplet som fattas :P

Skinnet som va så himla åtråvärt typ... Det gick väl att äta men insidan av det va som slime :/
Det är min vps pappa och min vms pappa på bilden, vet inte hur dom skulle ställa sig till att vara med men jag gillar bilden så jag täckte för ansiktena.


Vårat pepparkakshus som vi byggde ihop och dekorerade, inte riktigt klart här. Eftersom tjejen bestämde att allt skulle först täckas med frosting och sen med godis, även sidorna alltså.

Huset dagen efter... Antagligen va det för hög luftfuktighet i Florida så det svenska huset (Annas från Ikea) klarade sig inte :O Men ungarna fick ju bygga och dekorera och det är väl det viktigaste.



Jag hoppas att ni kan läsa på bilderna, det här är alltså mina julklappar :D TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!

Nu ska jag försöka hitta nåt att äta för dagens pizza va en besvikelse iom att jag inte kunde spara nåt... Sen färga håret och imorrn city för att se om jag hittar nåt till nyår eller om jag får gräva i garderoben.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


florida

2010-12-23 @ 18:41:44
Kategori: USA

Okej, låg uppdatering men det va ju inge nytt direkt.
Just nu sitter jag i huset i Florida, sjuk och eländig och bara väntar på att jag ska få flyga tillbaka till NJ. Nästa jul stannar jag i huset, så jag får sova. Och slipper känna mig utanför eftersom språket som talas är spanska.

Nästa jul som inte höll på att hända, men mer om det när jag kommer hem om det är nån som är intresserad. Jag har inte hårddisken här heller så jag bjuder inte på några bilder, allt kommer när jag kommer hem igen. Jag sitter ju ändå på ett internet som min vm har för att hon ska kunna jobba. Jag vill inte utnyttja för mycket.

Jag lever iaf, även om det känns som jag är överkörd av en lastbil.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


avstickare

2010-12-19 @ 12:45:58
Kategori: USA

Ville bara uppdatera alla lite här. Jag är i Florida :) Här ska jag fira jul men det blev ett litet överraskningsstopp innan vi kom ner till familjens hus :) Igårkväll rulla vi in på ett hotell i Oralando o så vänder sig min värdmamma om och säger att vi ska sova här i 2 nätter och så ska vi spendera en dag på Disneyworld :)
Så dit ska vi idag :D Igår va vi på downtown Disney, inte en park eller så utan mer en STOR affär för där finns alla souvenirer du kan tänka dig med Disney. Hitta en rolig affär, ungefär som Build a Bear där man gör sin egen björn. Fast den här hette Ridemakerz, samma koncept fast man får bygga bilar ;) Såååå sugen på att göra det :)




Daggny is out 

Kommentara! 3 st


Cars and freedom

2010-12-17 @ 04:08:03
Kategori: USA

Jahapp, det är kul med kommentarer. Och dom bara väller in... Vet inte vart jag ska ta vägen för alla uppmuntrande ord.

Idag kom brorsans födelsedagspresent/julklapp hit. Nu ska den bara till Sverige oxå, det blir expresspost och hoppas på att svenska posten har lust att dela ut den i tid. Eller ja, för födelsedag är det ju redan för sent men för julklapp kan man ju hoppas iaf. Hoppas bara han blir glad och nöjd oxå skitungen.

Imorrn kväll drar vi till Florida, vet inte om jag ångrar mig än eller inte. Med tanke på att jag ska fira jul utan kyla och snö och istället med ett gäng cubaner som är väldigt högljudda. Men jag börjar mitt julfirande med en 24 timmars bilresa med 2 ungar. Jag kommer ha Adrian bredvid mig i bilen hela resan ner, sen flyger jag tillbaka :D


HAHAHAHA Jag såg just en reklam på tvn. Man ser soldater från typ amerikanska inbördeskriget ställa upp sig och ska anta fienderna. Så kommer dom första fienderna i 3 svarta nya Dodge Challenger. Och så säger dom, Here's a couple of things America did right, Cars and freedom...
Man måste ju älska deras fantasi i detta land iaf.


Jag hitta den på Youtube ;D


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Höhö

2010-12-13 @ 18:47:26
Kategori: USA

Nu är det inte långt kvar, och jag längtar ännu mer :D
Efter nyår alltså :) Det ska firas på en båt, åkandes längs Hudson River tillsammans med ett par härliga tjejer

Men först är det ju jul, som iår ska firas i Florida. Ett Florida som dom säger är kallt, som jag säger är skönt då det kommer ligga på ca 25 grader om dagarna :) Inte som i somras då det låg på strax under 40, lite väl mycket för mig. Ann-Sofie, du kanske skulle trivas, du gillar ju varmt vad jag minns.
Alltså en jul utan snö, fast det kvittar egentligen om jag åker ner dit eller inte för här finns det ingen snö heller :(



Sedär ja.. Öppen bar ;) Höhö Det kosta lite men va f*n. Hur många gånger firar man nyår i NYC lixom, i USA överhuvudtaget.

Ikväll är det möte som gäller, ska bara se till att få skjuts dit oxå. Då jag haft bilen till dom 2 senaste mötena, och då åkt själv eftersom ingen hört av sig. Bra där..


Daggny is out

Kommentara! 0 st


skjuten

2010-12-11 @ 05:18:43
Kategori: USA

Fredag idag.
Lördag imorrn, men ingen skola. Istället ska jag jobba, plus att skolan är slut nu :(

Idag har vi tagit fler bilder till julkorten. Mamman va inte riktigt nöjd med alla, plus att jag lyckats få singelbilder på Adrian när Rebecca va på toa, alltså inga såna på henne. Så det fixade vi idag och det tyckte ju ungarna va jättekul... Inte!
Sen kom vi hem, jag stekte hamburgare och när jag gjorde det så sköt stekfettet på mig, på ögonbrynet. Det gjorde j*vligt ont kan jag säga. Armen brukar ju lixom kännas, då ska vi inte snacka om ögonbrynet.

Innan vi åkte och tog kort så skulle jag berätta det för Adrian och han kan ju va lite speciell.
J - Hey, Goofey. We're going to the mall later.
A - Why?
J - Mom wants some more pictures for chirstmas.
A - Aah that son of a bitch.

Så upp på rummet åkte han, jag tog bilarna och ipoden så han inte skulle kunna leka med nåt. Sen gick jag upp och pratade med honom och anledningen till att han sa det va att han blev arg. Han kan inte kontrollera sin ilska alls ibland, det går inte.

Nu sitter jag och tittar på Pretty Woman, en av världens bästa filmer enligt mig. Verklighetens askungen :P Den och Dirty Dancing :)
I almost wet my pants :)
Nobody puts Baby in a corner :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


önska går ju

2010-12-09 @ 19:15:09
Kategori: USA

En önskelista såhär i jultider..

Pengar.

That's it. Det gapar tomt på kontot just nu och jag har lite saker jag vill göra. På nyår så frågade Sophie om jag ville med på en yacht med öppen bar och buffé. Absolut!! Det kostar 185 dollar...
Sen ska jag skicka hem julklappar och julkort oxå... Så ni vet om det kommer lite sent, det beror inte på att jag glömt er, det beror på min oförmåga att hålla i pengar.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Ojsan

2010-12-08 @ 14:41:39
Kategori: USA


Det här måste ju va den sötaste katten på länge, och då föredrar jag hund. Men det kanske bara är jag som har dålig humor...


 


Daggny is out

Kommentara! 0 st


The tree

2010-12-05 @ 20:22:27
Kategori: USA

Saks Fifth Avenue, rakt mitt emot den stora granen.



Och här är den stora granen






Daggny is out

Kommentara! 1 st


familjen här

2010-12-01 @ 05:20:38
Kategori: USA

Just nu sitter pappa & co på planet hem till kalla Sverige igen. Nu har dom varit här, sett en del men inte mycket egentligen.
Hur känns det för mig då? Folk säger att det är jobbigt när familjen åker om dom varit här och hälsat på. Kan inte säga att jag håller med. Det enda som kändes konstigt va ikväll när jag istället för att åka till hotellet kunde sätta mig i sängen och titta på datorn och tvn.
Men lite bilder är väl på sin plats, på lite av det vi gjort.


Central Park








Julbelysning i New York City



New Jersey Devils vs Calgary Flames





Macy's Thanksgiving Day Parade






Orange Count Choppers








New York City


Daggny is out

Kommentara! 0 st