nutella/jordgubbar... hatar dig sandra ;)

2011-05-31 @ 02:47:48
Kategori: USA

Jag kan inte påstå att jag gjort speciellt mycket idag. Sov en stund längre än normalt, men inte onormalt länge.
Sen efter lunch (som jag inte åt nån) drog jag och Lina ut på tjejjakt. Vi hade bestämt med ett gäng andra tjejer att möta upp dom för lite picknick, problemet var att dom sa vad vägen hette där dom satt på en gräsmatta men visste inte riktigt vad stället hette. Men vi hitta tillslut, efter lite ringning och handlande av mat. Vi köpte små Ben&Jerrys glassar, vindruvor, jordgubbar och nutella :)
Så vet jag ju hur icke glad min vm är om jag har mat i mitt rum så jag tog upp det och ställde det i köket, problemet då är ju att det inte finns plats... men iaf så fick hon se nutellan, som då naturligtvis är choklad och hasselnötskräm. Trodde en sväng där att hon skulle tvinga mig slänga den men hon sa att jag skulle va försiktig och tvätta kniven EXTRA noga efter att jag använt den. Ursäkta men jag trodde att allt på saker man använt försvinner när man diskar. (iaf när jag diskar, allt jag säger) Vadå EXTRA? Ska jag diska den 5 gånger istället för 1 gång om jag använt den till nutellan eller? Alltså isf så ska ju jag (och värdföräldrarna) diska knivarna EXTRA noga när vi använt dom till cream cheese eftersom ungarna oxå är allergiska mot mjölk men det är det ingen som sagt. Kommentarerna ur amerikaners munnar ibland alltså...

Det blir inga bilder från picknicken eftersom det kördes på bikini. Så ni får leva med det helt enkelt.
Nu en dusch, sen flytta sängkläder från tvättmaskinen till torktumlaren och sen läsa o sova. Imorrn blir det gymmet.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


30 maj 2011

2011-05-30 @ 18:15:09
Kategori: USA

Tänkte att jag skulle berätta om min vecka med bilder, lättast så.




Jag och Lina drog och kollade in ett stall. Eftersom hon saknar sina hästar så mycket, hon vill ju självklart fortsätta rida här oxå :)


Sen vart det ganska dött, jobbade på som vanligt och sen på fredagen drog jag, Lina, Sandra och Erika på bio som sagt. Bridesmaids, underbar film.


I lördags drog jag och Lina o kollade in ännu ett stall :)


Det är ju nåt speciellt med hästar. Jag kan stå där och klappa hela dagen.


Det här va en lektionshäst och dom fick vi inte klappa, men han ville så gärna att jag skulle ju :)
Vi träffade på en kvinna där som visade sig vara gift med en av ägarna, så hennes hästar fick vi absolut klappa, dom va väldigt keliga ;)


Igår åkte jag in till city, åkte upp till 72nd street, köpte sallad och gick till mitt smultronställe "Strawberry Fields". Och upptäckte att det är inte bara mitt smultronställe, det växte smultron just där ;)

Ska strax dra iväg på picknick med ett gäng tjejer :) Jag vet att det är måndag men här borta är det långhelg så eftersom mina värdföräldrar är lediga så är jag ledig :)



Daggny is out

Kommentara! 1 st


bridesmaids

2011-05-28 @ 18:52:06
Kategori: USA

Nej det här med header blev det inget av för nu vill inte måtten samarbeta med mig.

Om en liten stund blir det förhoppningsvis poolen med Lina, den öppnade igår. Sen kanske en liten roadtrip för att kolla in ett stall :) Aah hästlukt ;D

Igår såg vi "Bridesmaids" btw, UNDERBAR film. Den borde alla se. Vi skulle egentligen se Hangover 2 men pga lite saker som vi tyvärr inte kunde rå för så blev vi senare än tänkt och sen va den utsåld, så det blev Birdesmaids istället. Helt klart värt det, så jävla härlig film. Man skratta från första repliken till sista :)


Här har då bruden (och resten av tjejerna) drabbats av matförgiftning under klänningsprovningen. 3 av dom andra okuperar toaletten inne på affären så bruden springer över gatan, men hinner inte riktigt. En scen i filmen är alltså inget för den kräkmagade.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


ny header

2011-05-26 @ 23:04:45
Kategori: USA

Jag håller på att fixa en ny header, förhoppningsvis får jag dit den imorrn. Beror lite på när den blir klar och hur mycket jag kan hålla på imorrn.
Det är nämligen ingen skola imorrn så jag jobbar hela dagen :) Fast min vm sa att hon borde vara hemma vid 6, vilket känns skönt eftersom jag slutar ju så sent att alla redan dragit iväg på grejer när jag äntligen är klar.

Så om ni ramlar in här under morgondagen (sent) och det ser konstigt ut så jobbar jag på det. Säger till när jag är klar. Tycker ni då att det fortfarande ser konstigt ut, att den är ful eller så så säg gärna det.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


bara ben

2011-05-25 @ 19:43:17
Kategori: USA

Idag bjuder Oradell på en av sina bättre sidor, 25 grader varmt och sol. Jag har legat ute och solat lite, men bara en timme sen gick det inte mer.
Häromveckan prata jag med A's ena tutor (eller va ni vill kalla henne, hon hjälper honom med hans liv typ) om yoga. Då berättade hon att hon har en kompis som går på "hot yoga" vilket är vanlig yoga i ett varmt rum, temperaturen börjar på 30 grader och när passet är över står den på ca 40 45 grader. Iaf så hade hennes kompis frågat henne om hon visste hur det kändes att svettas på vaderna, alltså att svetten tränger ut på vaderna, inte i knävecken och rinner ner utan på vaderna/smalbenen... Nu vet jag hur det känns. O då gjorde jag inget förutom att ligga i solen...

Idag kör jag på bara ben :O CHOCK!! Frida, bara ben??!!! Vad händer lixom? Men det är så jäkla varmt så jag vill inte ta på mig ens shorts, så det blev klänning. Helst skulle jag ju vilja slippa leggings oxå, men klänningen är ganska genomskinlig, tror inte det blir så populärt när jag hämtar ungarna på skolan... Men jag tog dom kortaste leggingsena, så jag kör på cykelbyxor :P Kommer alla ihåg dom? Jag får lite flashbacks när jag drar på mig dom här leggingsena men det går bra ändå. Ska försöka hitta mig ett par i en annan färg oxå, dom jag har är gråa, (åt det mörkare hållet) dom passar inte egentligen till klänningens färg men vad ska jag göra...??

Nu ska jag måla naglarna, sen ska jag GÅ till skolan för hämtning. Det är bara A som jag behöver hämta så det går bra, han gnäller inte så mycket vid skolan. Det är ju att skämma ut sig bland massa folk, och när det börjar minska på folk så är vi ju typ redan hemma :P


Daggny is out

Kommentara! 0 st


110524

2011-05-25 @ 04:39:13
Kategori: USA

Kvällen nu
Ska snart sova
Upp och jobba imorrn (igen), crazy dag (igen)
Hur skönt är det inte att stå ute vid 10 på kvällen och inte frysa
Bara solen som fattas om dagarna nu
Så man kan få sig en bränna
Jämna till låren lite vore skönt
Toa och sen somna
Till Rix FM
Svensk radio :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


walk to school is to die

2011-05-24 @ 20:26:05
Kategori: USA

Igår va det "Walk to school day" vilket betyder precis som det låter som. Man ska gå till skolan på morgonen alltså. Vi går ända hemifrån, vi bor lixom 6 kvarter från skolan, det tar 10 min att gå. Sen finns det dom som bor längre ner på samma gata som tar bilen och ställer sig 2 gator från skolan, släpper ut ungarna så har dom gått till skolan... Löjligt!! Dom här dagarna som dom brukar ha 2 gånger om året är inga favioriter hos mina ungar kan jag säga. Och hade det inte regnat igår eftermiddag så hade jag gått o hämtat dom oxå, alltid lika kul att höra deras suckar när dom inser att vi ska gå HELA vägen hem.

Idag har jag varit o köpt några ark som R ska ha till Girl Scouts och min vm visste inte om det hon hade skulle räcka så jag va tvungen att åka till Girl Scout store och köpa dom där arken. Min vm behövde 2 och hon gissa att hon kan ju inte kosta så mycket. Runt $5 tillsammans. Jo tjena mittbena, $14.99 för 2 st... Det blir kul att berätta för henne när hon kommer hem ;P

Nu ska jag åka o sätta mig utanför skolan o vänta på ungarna.
Idag har vi 26 grader varmt och molningt. Det är äckligt ute kan jag säga, åskvärme men inget regn eller åska.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


fortfarande här

2011-05-22 @ 07:48:58
Kategori: USA

Nej men jorden är kvar fortfarande, chock!! Inte

Men jag kollade upp detta med att jorden skulle gå under den 21 maj och det är inte så tydligen. Utan den går under 5 månader senare, alltså 21 oktober. Men är man inte räddad innan den 21 maj så överlever man inte 21 oktober. Så idag, eller ja igår, va dead(hahaha)linen för att överleva mer än 5 månader.

Så hur spenderade jag min kväll... På en båt, kan väl säga att jag bryr mig mindre om vad denna gubbe säger. Jorden kommer att försvinna nångång, det är jag helt säker på. Men inte från en dag till en annan och inte vid ett speciellt klockslag. Inte fan satt dom som skrev bibeln och bestämde att kl 6 på kvällen så ska den gå under, kom igen va...
Jorden försvinner som sagt nångång, när jag inte finns längre. Nångång har vi människor förstört den men det kommer fortfarande dröja ett par år tills dess.

Bilder kommer imorgon eller inte alls, vi får se hur det blir med censurering.
Nu ska jag sova. Här är kl 1.50 så hos er borde den då vara 7.50, så morsan o farsan ni är väl redan uppe och har varit det ett par timmar redan. Eftersom ni är ju så jävla morgonpigga efter 30 år...


Daggny is out

Kommentara! 1 st


dokumentera dokumentera dokumentera

2011-05-20 @ 20:10:18
Kategori: USA

Varför händer det alltid grejer som man vill dokumentera när man inte har nåt med sig att dokumentera med?? Jämt!!

Häromdagen när jag körde ungarna till skolan så va vi sena (som vanligt) fast mer än vanligt. Vi hann inte ens över korsningen med trafikljus innan kön börja, vilket betyder att det kan ta ca 10 min att ta sig 100 meter. Då säger R att det nog hänt en olycka där framme, nej säger jag det är vi som är sena o det är såhär mycket folk vid den här tiden. Så kommer vi närmre och då ser jag polisljusen blinka och sen när jag släppt av R och ska åka lite framåt för att släppa av A så ser jag varför polisljusen blinkar. På andra sidan gatan står en bil lite halvt inkörd med en tant som inte såg ut som att hon precis vunnit på lotto direkt och jag såg att det va liten buckla vid höger framljus. Så kommer jag ytterligare lite längre fram så står det en till bil där, fast dennes ljus va inte förstört utan halva dörren va intryckt. Ni förstår att i det här landet så är man så rädd att köra förbi bilar som står parkerade att man istället kör mitt i vägen, vilket resulterar i att när man möter nån så får dom panik. Utanför skolan är gatan såpass bred att bilar kan stå parkerade på båda sidor av vägen och man kan ändå mötas i normal fart utan att behöva smyga fram för att man är rädd att skrapa i en parkerad bil. Så den första tanten (som inte vunnit på lotto) har förmodligen mött en bil och legat närmre den parkerade bilen och föraren i den bilen slängde då upp dörren för att kliva ur. För det är en annan grej man gör här, man öppnar dörrar, utan att bry sig om det kommer bilar bakifrån. Men det är väl så med storhetsvansinne...

I onsdags va det ju dags att åka till Ramsey som vanligt. Vägen dit är ju highway och farten är 55mph vilket är ca 90km/h. Det va först när vi skulle svänga av som vi nästan kom upp i den lagliga hastigheten. Anledning? Det regnade... Jag har kört 50 eller 40 på 90 vägar förut, pga snö, men här snackar vi regn. Det regna så  hårt och så mycket att det gick knappt att se linjerna för det smälte lixom ihop med färgen som regnet fick när det slog ner i marken och sen lixom slår upp igen för att det regnar så hårt. Ett tag funderade jag starkt på att svänga av och vänta ut det men tänkte sen att vi har en tid att passa och stannar jag för att vänta ut den så slutar det väl aldrig och då komemr jag väl aldrig därifrån, och om jag fortsätter så går det ju framåt iaf. Folk körde tom med varningsblinker på, vilket jag inte förstår varför. Vi syns ju ändå, har ju fortfarande lysen på och det är ju lika för alla det är ju inte bara över deras bil det regnar. Det roligaste o se va nog folk som vi mötte, när vi kom förbi det allra värsta så man kunde slå ner på takten på vindrutetorkarna och gasa lite mer, som hade varningsblinkers på och jag hade lust att säga till dom; "U aint seen nothing yet..."

Idag har jag varit till mallet, ville ha mig ytterligare en bikini. Det är bra att ha mer än 1 och att min vm kommenterade att jag va modig som skulle bada i vit bikini... Så jag tänkte att jag köper en svart oxå då. Men det fanns såklart inte kvar i min storlek, inte överdelen iaf. Så jag köpte den svarta underdelen som hör till och sen en randig underdel oxå. Hittar jag en annan H&M med den bikinin i min storlek så köper jag en direkt.
Va även inne på Victorias Secret och köpte mig en bh, en strapless. O det är nog den hittils bästa bh jag har köpt, ÄLSKAR den. Det va samma tjej som hjälpte mig i provrummet som skulle hjälpa mig i kassan, så skulle jag skaffa ett Victorias Secret-kort så fick man rabatt och grejer, men det gick inte o då sa jag att det är nog för att jag är au pair så det går inte att få nån upplysning på mig. Då skiner tjejen upp och berättar att hon oxå va det, för 2 år sen. Hon hade förlängt med 1 helt år med samma familj och under sitt första år här hade hon träffat sin man så det va en av anledningarna att hon hade förlängt :) Så fråga hon vilken organisation jag va här med, sa Cultural Care och hon börja skratta, hon hade oxå varit här med dom. Sen fråga hon om jag skulle gå på cruisen som brukade va nu i maj, jodå imorrn är den så jag ska gå :) Det va kul att träffa en gammal au pair, hon visste ju precis. För när det inte funka med kortet och jag sa varför så såg man på henne att det hade hänt henne ett antal gånger oxå ;)


Här i USA som snålar man inte på reklamerna. Skeppet rör sig oxå, gungar fram o tillbaka som att det skulle va ute på havet. Den här saken (med brist på fantasi för nåt annat att kalla den) står i food court i det stora mallet.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


110518

2011-05-18 @ 18:17:45
Kategori: USA

Onsdag

I måndags fick jag ju reda på att jag ska få en ny LCC, Local Childcare Cordinator. Som är min kontaktperson här borta, utanför familjen lixom. Igår berättade min vm att dom delar upp gruppen oxå... i 4(!!!) grupper. Så vi får väl hur det blir, vilka man "får med sig" och vilka inte. Vet ju några jag klarar mig utan och några jag helst skulle vilja ha med så man iaf ses på mötena och håller lite kontakt iaf :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


LCC??

2011-05-17 @ 04:06:23
Kategori: USA

Ja eftermiddagen va ju som vanligt, förutom att A hade track idag o sen fredag istället för tis tors. Vilket betydde att R va tvungen att vara med och sitta på läktaren.
Btw så blir jag fortfarande lika förvånad hur lätt ungarna kan manipulera sina ungar. Det är allt jag säger, för annars är jag väl olycklig och ska åka härifrån.

Dessutom ska jag få en ny LCC, Karla slutar den 3:e juni.
Vi ska ha ett möte på söndag sen la hon till ett på tisdag, om det är så att man inte kan komma på söndag. Dessutom ska det regna hela veckan, inklusive helgen, så vi får väl se hur det blir. För mötet på söndag ska va någon promenad utomhus...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


montreal - bilder

2011-05-16 @ 20:46:02
Kategori: USA

Här kommer lite bilder från Montreal :)


Det här va vårt hotellrum




Fina lampor för ett köpdentrum :)


I Canada behöver man inte dölja spriten, det va bara att gå ut genom dörren ;)


Getting ready to party






Notre Dame En väldigt stor och fin kyrka




Här inne gifte sig Celine Dion. Stora salen tar 3500 människor


Det här lilla kapellet bakom tar bara 300 människor

Vet ni btw hur dumt det känns att nysa i en kyrka eftersom alla i det här landet säger "bless you" när man gör det...


Det här va boendet för alla sportstjärnor under olympiska spelen 1976




O så själva stadion


Sen lunch i form av Poutine


Hittade en TIGERbutik

Nu ska jag skynda mig till biblioteket och sen hämta ungarna eller så blir det i den andra ordningen och dom får helt enkelt följa med och hämta en bok.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


montreal

2011-05-16 @ 01:21:10
Kategori: USA

Sådär då va jag hemkommen från Montreal :) Sjukt kul helg och det va länge sen jag skratta så mycket :D Negativt? Ja att jag har allergi och min näsa är alldeles täppt, vilket gör att ena näsborren är tät när jag sitter ner (vilket gjorde det ypperligt för dans 2 nätter i rad, inte lika bra med 2 bussresor på 7 timmar var) och att jag ångrar några saker jag inte gjorde i Montreal.

Tyvärr så regnade det hela helgen så det drog ju ner allt lite, men vi körde på ändå ;)

Jag hade min tyska kompis och 2 sydafrikanskor som rumskamrater. Det är nåt med sydafrikanerna alltså, festa kan dom... Vi kom dit tidig fredagkväll, drog ner till Underground och käkade. Under Montreal finns alltså en hel stad till, med tunnelbana, highway, butiker, restauranger och universitet, sjukt egentligen. Sen drog vi ut och dansade rövarna av oss :D Fick massa VIP biljetter så vi kom in gratis, dom flesta ställena hade även "Friday night special" så drinkarna va gratis för oss tjejer. Eller ja, nu överdriver jag, gratis va dom inte eftersom man fortfarande va tvungen att betala för servicen (dricksa alltså) Men men kul va det, somna nångång runt 3 och sen ringde kl 8.30, upp o duscha o göra sig iordning. Sen tog jag på mig ansvaret att gå till Starbucks och fixa frukost för jag behövde även köpa paraply... När jag ställer mig i kön för att handla va det 5 pers framför mig och 4 min tills man skulle va vid bussen... Men det va lugnt, jag sprang tillbaka och hann med bussen eftersom tiden dom hade när man skulle va där va 15 min innan bussen egentligen skulle gå.
Sen hade vi en seightseeingtur i 3 timmar med en jobbig guide som hela tiden tjata om att vi va tvungna att hålla ihop som grupp. Även när vi klev ur bussen, lätt det är. Det går ju lixom inte o spring ur bussen eftersom alla ska ju ut samtidigt.
Så vi såg Montreal, Notre Dame som är en väldigt fin kyrka och slutligen OSarenan från 1976. Jag lyssnade inte på nåt han sa direkt och klev inte ur bussen när vi kom till arenan för jag sov av o till ;)

Sen blev vi avsläppta runt halv 2 så jag och tyskan (Ines) gick underground och gick i lite affärer, vi båda leta souvenirer. Jag med mina nyckelringar och hon kör på vykort. Hittade det plus lite strumpor ;) Sen provade vi även att äta Poutine som är en speciell maträtt för Canada, Quebec men mest för Montreal. Det är pommes frites o så häller dom ost som är smulad såg det ut som och sen gravy (brunsås) på det. Det va faktiskt gott, vet inte (och vill inte veta) hur onyttigt det är dock. Det va väl därför det va så gott ;P
Tillbaka till hotellet och när vi kommer dit så ligger dom andra tjejerna o sover, vi la oss oxå och råka somna. Så vakna efter typ 1,5 timme runt 7.40 och gjorde oss iordning för en utekväll.
Först drog vi till en pub och käka dit dom andra redan varit den dagen, det va alltså deras andra gång på en och samma dag. Beställde in mat och nåt att dricka... Alla vet väl va pitchers är för nåt, en tillbringare med öl, fast i det här fallet va det en tillbringare med rom o cola ;)

Sen tillbaka till hotellet och hämtade lite grejer och sen drog vi ut. Fast vi delade på oss, jag och Ines drog o dansade på samma clubar som kvällen innan och dom andra drog på strippklubb. Vi fick ragg, det fick inte dom, dom fick åka jävla massa hiss, det behövde inte vi och vi fick dela hissen med ett bachelor-party ;) Bra kväll om man säger så ;) Hem och somna vid 4 och upp strax före 9, fixa lite frukost och satt oss på bussen och påbörjade en 7 timmar resa hem.

Tack vare att min vm va så snäll o hämtade mig vid stoppet i Ridgewood så behövde inte jag åka in till Manhattan för att vänta på en buss som skulle ta mig tillbaka till NJ, när stoppet här bara är ca 10 15 min från vårat hus...

Bilder kommer, ska lägga in och sortera först bara ;)


Daggny is out
 

Kommentara! 1 st


hahaha

2011-05-12 @ 18:58:12
Kategori: USA




Det jag tycker är roligast är ju att han "genomlider stor känslomässig stress pga detta" Intressant...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


medicin

2011-05-11 @ 19:38:52
Kategori: USA





Det här är det jag proppar i mig varje dag eller har testat den här säsongen. Lite mycket kan tänkas men jag har nog glömt nån pillerburk som ligger i nån låda gömd, eftersom den inte funkar...
1 & 2 är tabletter mot nästäppan, köpte dom i helgen och funkade första 3 gångerna. Sen gick dom typ o la sig eller nåt, 2 är för natten endast. Tar den ändå, man kan ju alltid försöka inbilla sig att det funkar.
3 & 4 har jag precis köpt, 3 är yttligare en nässpray och 4 är en brustablett som man lägger i duschen så den löser upp sig när man duschar o har typ menthol i sig som ska lätta upp näsan.
5 & 6 är vanliga allergitabletter, dom vita (5) är dom svenska, dom andra har jag köpt här och är mer snabbverkande istället för långtidsverkande. Tog 2 vita och 1 gul innan jag gick utanför dörren o idag är första dagen jag inte behöver ha ögondroppar eller att ögonen rinner :D
7, 9 & 12 är ögondroppar. 7 funkar inte alls, står att det är för allergi men det vette fan alltså. VÄLDIGT lätt allergi isf. Dom andra funkar faktiskt, lite oroande att det svider som självaste fan när jag använder 12:an... även när ögonen inte är röda av irritation
3, 8, 10 & 11 är nässpray. 8 & 10 är vanlig förkylningsnässpray och funkar inte direkt nu... 8 är svensk Nasin och den är jag väl typ resistent mot nu, funkar inte alls. 10 är märket Vicks, så det känns som att jag skjuter upp en vicks blå i näsan varje gång jag använder den.
Det jobbiga med nässprayerna är ju att jag måste ta dom när jag är någorlunda fri i näsan så jag kan dra in dom, annars rinner dom bara ut igen.
Är inte livet härligt ibland...

Nu hoppas jag att min handduk är torr så jag kan gå o duscha, va tvungen att slänga in den ensam i tummlaren så den skulle bli torr så jag kan duscha innan jag hämtar ungarna som slutar om 55 min.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


tulpan

2011-05-11 @ 16:14:41
Kategori: USA

Onsdag. I min kropp är det fredag, jobbigt när det blir så.
Idag och imorgon är det storstäd och tvätt som står på schemat, eftersom på fredagmorgon sticker jag.
Skulle vilja säga att det är till varmare breddgrader men då ljuger jag.
Jag ska faktiskt norröver, till Montreal. Det är dags att avsluta mina credits, bra att göra det med en resa eller hur?
Intressant att se vem man får dela rum med, jag hoppas på tyskan i min klass (en av dom många) och sen italienskan vore kul med :) Den mexikanska killen kan bo i rummet bredvid så kan vi ha party ;)  Här ska vi bo btw 
http://www.hotelvillemarie.com/
Det blir nog bra, 2 nätter borta från huset. Precis vad jag behöver just nu känner jag. Bara att hoppas att allergin blir någorlunda bättre oxå, ska fylla på mitt förråd idag tror jag. Vill ju helst spara pengarna till helgen men nu funkar inte nässprayen som jag köpte i helgen längre så måste ha en ny. Vrf kan det inte bara funka hela tiden eller pollensäsongen kan va över nu eller jag kan slippa allergi överhuvudtaget.
Imorse när min vm ringde, som vnaligt, så fråga hon hur det, som man gör i det här landet. Istället för att säga bra så sa jag att jag mått bättre o hon fatta ju varför. Så sa hon att dom sagt på nyheterna att det va den värsta pollensäsongen på väldigt länge. Kul fakta eller hur?

Just nu tvättas handdukar och sängkläderna från igår är i tummlaren. I måndags när min vm kom hem och va tvungen att tvätta så va det stop i hon när maskinen tömmer ut vattnet. Spolar man mycket i köket ibland så kommer det upp nere i källaren ;) PARTY!! Iaf så sa hon då att hon inte kunde tvätta, att jag inte skulle tvätta imorgon (igår alltså) Jag gick o la mig och dom fortsatte en stund till med alla sina grejer o sen blev det tyst. Så jag bytte sängkläder men vek ihop dom o la brevid maskinen istället för att tvätta igår. Så när min vm kom hem igårkväll så skulle hon tvätta, nu kunde man tydligen göra det helt plötsligt. Då säger jag att jag inte hade tvättat sängkläderna, då ler hon mot mig och säger "Jaha våga du inte" Eeh ah visst blev mitt svar, för jag orka inget annat. Egentligen va det ju så att det sista jag hörde va att jag inte fick tvätta...

Undra om jag ska fråga om jag får låna bilen o ta en sväng kanske. Ut o röra på mig medans tvätten blir klar o så.


Bjuder på en bild jag tog häromdagen på en lite tulpan bredvid garaget.



Daggny is out

Kommentara! 1 st


brännboll och lite brännt

2011-05-10 @ 22:07:28
Kategori: USA

Jag tänker inte be om ursäkt för dålig uppdatering eller nånting. Jag har faktiskt ägnat mig åt mig själv och njutit dom senaste dagarna :) Suttit ute i solen, igår bl a 1 timme och läste. Jag hade ett par shorts på mig som jag drog upp lite och för en gångs skulle fick jag färg på benen, självklart när man inte har bikini. Men framgång för mig att få färg på nedre delan av kroppen överhuvudtaget... Magen är pågång den med men armar och bröstet har en bra början till färg, brun färg faktiskt. Tuttarna däremot är lite röda... :S Oupsi(...) dom blev det igår så idag spreja jag på lite solskyddsfaktor 30 men dom blev ännu lite rödare ändå, ryggen ingen förändring. Ganska komiskt är dock att om jag inte ser linjen eller visar den för nån så vet ingen att jag har färg på benen, hur blek är man då på en skala...? Sen att jag hade dom största glajjorna på mig igår när jag läste behöver vi inte ta upp igen, men va fan det är ju dom som är bäst.
Men nu bjuder jag på bilder från söndagen då det blev brännboll i Prospect Park i Brooklyn, väldigt kul. Länge sen man spela och det va extra kul när man inte behöver ta det på så stort allvar. Vi va 11 personer totalt, 8 svenskar, 2 italienskor och 1 danska :)


Innan Brooklyn drog jag och Lina till NHL-butiken, det är väl säsong eller...? Vill Robin möjligtvis ha den här som prydnad i huset? ;)


Nån svensk :P Lisa, Sophie och Madde :)


Lisa och Sophie




Lisa i sitt esse. Märks det att hon hållt på med cirkus eller? Clown?


Alltså det finns inte så mycket att säga. Det är såhär det blir när man jobabr med barn för mycket.


Bjuder på en på mig själv oxå, för att va snäll.


Jag städade alldeles nyss hamsterns bur. Alltså, det blir nog att ta hem honom som mina värdföräldrar säger. Jag började plocka ur allt, då frågar R om jag ska städa. Ja säger jag. Sen tänkte jag att A ville va med för att han har ju tjatat om att byta sågspån sen vi satte lillskiten i buren för 3 veckor sen. Han är på toa så jag står vid trappen och ropar att jag städar buren nu. Inte ber honom komma ner eller nåt utan mest för att han skulle veta om det så han inte blir grinig sen för att han inte fick hjälpa till. Så när jag ropat till honom och han sagt ok (tror aldrig han kommit ut från toan fortare) så säger R "Jaha, ska vi hjälpa till...?" Då tittar jag på henne, "Ja det är ju eran hamster." Sen börjar hon o gräva så hon slängde lite sågspån i påsen sen gick o satte sig vid tvn igen o käka kakor.
Kan nämna att det va första o sista gången jag städade den där buren och det tänker jag säga till min vm oxå. Så får hon göra det (vilket ALDRIG kommer hända) eller så får ungarna helt enkelt finna sig i att hjälpa till.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


medicin

2011-05-07 @ 20:45:40
Kategori: USA

Jo jag får väl gå in o köpa mig en till, även om den blir i svart. Bra att ha när jag väl hittar en bikini.

Till Anonym:
Jag vantrivs inte jämt. Alla har vi väl dåliga dagar i livet, det hör ju lixom till. Man är ju inte på topp jämt, eller du kanske är det. Jag trivs faktiskt väldigt bra här, kanske ska stanna för alltid. Men när du får egna barn, om du inte redan har det, vilket jag gissar att du inte har så förstår du vad jag menar. Och det är värre med dom här ungarna än med dom jag jobbat med i Sverige, eftersom dom här är så bortskämda så det är äckligt ibland.

Nu ska jag leta på min astmamedicin, som på något konstigt sätt är totalt borta. Och jag behöver den, typ nu

Update; Jag hitta den precis ;)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


ojsan hoppsan

2011-05-06 @ 22:15:03
Kategori: USA

Jag drog iväg till mallet tillsammans med Lina, det slank visst med nåt mer än Lina hem dock ;)


En bikini som jag va i stort behov av, med bygel!! Bra för mig ;D Blixten gör den inte rätta, den är egentligen mer krämvit. Och dom där fyrkantiga sakerna funderar jag på att klippa sönder med en tång.


Den här va jag väl inte i så stort behov av men jag ville ha en mindre väska att använda dagligen. Så hitta jag denna skönhet :) Ser lite sliten ut vilket bara gör den ännu snyggare :)
Bikinin kosta $5/del och väskan $25 på H&M

Förutom att jag ska handla till grillningen på söndag (va det nu blir) så ska jag inte handla mer nu, resten går till Montreal. Om en vecka är jag där, eller åtminstone påväg i närheten typ.



Daggny is out

Kommentara! 1 st


Jaha??

2011-05-06 @ 15:10:45
Kategori: USA

Klockan är inte ens 9 på morgonen och det har redan hunnits med
Skrikning (höjning av röstläge)
Gråtning
"Tyck synd om mig"-suckar
och Underskriftsförfalskning.

Jag hade hand om skrikningen, eller ja mer höjandet av rösten.
Ungarna käkade frukost, såklart med tvn på (utan den vid matbordet går ju livet under) Dom får titta med regeln att dom måste äta, gör dom inte det stänger jag av. Jag brukar varna en gång innan jag stänger av. Idag hade jag varnat en gång och nu åt inte R så jag stängde av. Då blev det tjurigt för hon hade ju faktiskt sin vitamin i munnen och tuggade på... Jag struntade i det och tänkte att hon vet att hon kan lika gärna ta den när hon har ätit upp allt och inte ätit endast 2 skedar. Tvn förblev avstängd, den brukar inte åka på igen annars heller.
Sen hämtade jag mina grejer så vi kunde åka såfort dom är klara, med mig upp hade jag min ipod. Då jag fått en kommentar på facebook och jag inte hade något annat för mig just då så började jag svara på den, så jag sitter framåtlutad/hänger på bordet. Då kikar naturligtvis R på vad jag gör, hon är fan sjukligt nyfiken den där ungen. Så jag vänder bort ipoden samtidigt som jag tittar på henne med, hon sätter sig tillbaka, så jag vänder tillbaka ipoden och fortsätter skriva, det ser ut som att hon är påväg att böja sig fram igen. Så jag lutar mig bakåt i stolen, som inte är något konstigt att göra, fullt normalt om man har lust med det. Då säger hon surt att försökte faktiskt inte titta va jag gjorde. Då svara jag att jag får faktiskt luta mig tillbaka i stolen ändå, om jag vill. Jag får sitta precis hur jag vill, jag får stå vid diskbänken om jag så känner för det. Det va där rösthöjningen kom in... Ja men då ska jag sitta såhär då, så vänder hon ryggen mot mig, vänstersidan mot bordet, tar tallriken i knät och ska äta, men det fick hon inte och det kunde hon ju inte alls förstå varför... HJÄLP!!
Sen går A och sätter på sig skorna, jag väntar nere i köket på att han ropar att vi ska fixa håret. Dom är uppe o diskuterar, R kommer ner och går igenom matsalsbordet typ, tar ett häfte som tillhör A och frågar honom vart underskriften är. Jag tyckte jag hörde att han sa att det inte behövdes någon underskrift men jag är inte säker så jag säger inget. Så kommer jag upp och då kommer R ut ur A's rum med pappret och går in i badrummet där han är och säger "Jag fick till underskriften ganska bra, frågar fröken så säger du bara att hon hade bråttom när hon skrev under". Ungen har alltså förfalskat sin mammas underskrift. Sen när vi äntligen kommer till stadiet där vi ska gå ut genom dörren så säger jag igen "kom igen nu, vi skulle ha gått för 5 min sen"
"Ja men jag va ju tvungen att träna på mammas underskrift så jag kunde skriva under" får jag till svar.

Så då är frågan nu, ska jag berätta för min vm vad hon gjorde. Jag tycker själv att jag ska göra det, men HUR?? Hur säger jag att hennes dotter förfalskat hennes underskrift på ett snällt sätt? Är det ens nån idé eftersom när jag på senaste tiden sagt att dom gjort något, som jag tycker är allvarligt nog för en tillsägelse, så har min vm skrattat åt det. Ska jag ens göra det? Och hur kommer R va mot mig dagarna efter? Egentligen bryr jag mig inte, hon får väl va grinig. Men om hon är grinig mot mig så är ju jag grinig mot henne. Och det får ju inte hända!! Man kan ju inte va grinig på/mot mammas lilla ängel. Då har jag attitydproblem.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


puts

2011-05-03 @ 19:55:37
Kategori: USA

Hur dammar man av ett par kepsar?
Med fönsterputs eller??


Daggny is out

Kommentara! 1 st


kliniskt

2011-05-02 @ 00:59:43
Kategori: USA

Alltså jag städar och städar men ändå är det inte tillräckligt.

Jag börjar fundera på om vi ska kunna äta från golvet???

Eller utföra en operation i ungarnas rum???


Dagen har spenderats i sängen btw




Daggny is out

Kommentara! 1 st