american mall

2010-11-22 @ 15:50:29
Kategori: USA

Känslan av misslyckande är stor när man ligger under täcket, just lagt av en liten stinkig smygare, glömmer bort det och drar täcket över huvudet för att det ska bli riktigt mörkt.

Nu ska jag visa farsan & co hur ett riktigt amerikanskt mall ser ut :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st


en enda

2010-11-18 @ 16:57:15
Kategori: USA

Frustration, en intressant grej de.
Att man kan va frustrerad över saker som egentligen inte behöver röra en i ryggen.

Som att folk tar ut hjärnan och lägger den i passagerarsätet när dom sätter sig bakom ratten. Egentligen borde jag bara tänka hur jag ska köra och skita i alla andra, väldigt lätt eller hur.

Som att jag inte har energi till nånting längre, jag vill bara ligga inne i min säng och titta på Grey's Anatomy.

Som att lillkillen är beroende av sin ipod touch. Till det så extrema att han tar den in på toa, och måste den laddas så går han till mammas och pappas toa för att där räcker sladden till så han kan sitta och spela medan hans klämmer, stånkar och stönar.

Som att lillkillen varje onsdag låter som att han förösker framkalla fjärtar i bilen påväg hem. Det stånkas och stönas och när man frågar honom vad han håller på med så säger han bara förlåt.

Som att lillkillen har en ursäkt till allt. Och då menar jag inte att grabben har fantasi, jag menar at han har EN, 1, UNO ursäkt till allt. "It was an accident" Även om jag ställer en fråga om vrf han måste vidröra näsan med baksidan av handen när han tagit en pommes vid maten.

Som att jag inte kan ta tag i mig själv och städa lite.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Skämmigt

2010-11-15 @ 03:07:51
Kategori: USA

- Filminspelning
- Svampbob Fyrkant ger vägbeskrivning
- Svansklättrare
- IKEA
- Skämmigare kan man inte få det

En vanlig helg i USA ungefär...

I lördags när jag stod och väntade på Sophie utanför skolan så kommer hon och frågar om jag har sett batmobilen. Börjar fundera på om hon sovit ordentligt eller ätit nåt dåligt. Men tydligen höll dom på att spela in nya Batman-filmen inte långt därifrån, och det va lite mycket poliser tyckte jag. När jag stod där och vänta så fota ju naturligtvis en massa folk tjuren. Tjuren som är världskänd för en sak, den är välutrustad... En kille klättra upp och hängde i svansen. Sen stod och Svampbob där och "tiggde" pengar, men han fick mest agera vägbeskrivare istället för fotomodell.
Efter lektionen drog jag till IKEA och käka lite riktigt mat, även om det är färdiga köttbullar så är det jäkligt gott, det kan man inte komma ifrån.
Köpte glögg, som Rebecca fick smaka. Hällde upp lite i en liten expressokopp. Hon tyckte inte om det så hon hällde ut det. Gav henne en liten utskällning, jag hade kunnat dricka det. Jag är inte speciellt känslig om nån annan, som jag känner, druckit ur muggen/glaset innan.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


helst dö

2010-11-12 @ 15:48:06
Kategori: USA

Här va det dött, på alla håll och kanter. Jag har en bra anledning, har varit sjuk och är inte riktigt helt frisk än. Vad är eran ursäkt?

I tisdags kväll ville jag helst bara gå o dö, på riktigt. Feber, frossa och halsont. Jag låg fullt påklädd, långbyxor, långärmad OCH strumpor under täcket och filtar och överkast och hela fadderuttan men kunde ändå inte sluta skaka på en halvtimme. Somna strax efter 21, när pappan kom hem och tog ungarna. Dom fick finna sig i att sitta i mitt rum och göra läxor, hålla på med ipod m.m för jag orkade verkligen inte va nån annanstans än i min säng. Tom Rebecca sa till sin mamma i telefonen att det såg ut som jag skulle dö, och det kändes som det oxå kan jag säga. Det gjorde ont i hela kroppen och jag kudne inte sluta skaka. När dom gått gick jag upp och släckte och stängde dörren och skulle plocka av mig behån, det tog längre tid än vanligt och det blev ju inte bätttre av att jag skakade och hackade tänder. Somnade och vaknade vid 22, skakade inte längre men det tog mig 45 min att samla nog med energi att gå på toa. Sen tog det ungefär 1 timme innan jag somna, vakna efter 1 timme, somna om vakna efter 2 timmar. Så nån sammanhängande sömn hade jag inte. Tror inte min värdmamma hade det heller, hon visste ju inte om jag skulle kunna komma upp på morgonen.
Men upp kom jag, fick iväg ungarna, tidigt dessutom, och sen stöp jag tillbaka i sängen och sov ca 4 timmar. (JÄTTEskönt) Sen gick jag som i en dvala, sa till Rebecca att jag skulle hämta henne i bil, att jag inte tänkte kliva ur utan jag skulle stå vid vägkanten. Och det kom inga protester, hem och jag halvsov vid köksbordet, åkte och hämtade Adrian, hem o tvinga honom o göra läxor vilket inte är lätt eftersom han är så trött efter skolan att han MÅSTE spela ipod först. Vilket han inte skulle hinna eftersom det va onsdag och vi va tvungna att åka tidigt för hans aktivitet. Det gick, lite protester men han gav sig efter att Rebecca hjälpt mig med övertalning, jag orkade verkligen inte. Kom tillbaka, släppte av Rebecca på fotbollsträning, åkte hem, halvsov samtidigt som jag plockade undan och Adrian tjatade om att jag inte plockat undan efter frukosten... Sen kom pappan hem, efter en stund oxå mamman och Rebecca. Jag va i mitt rum, tog 2 advil och somna fortare än om dom klubbat mig. Vakna igår och mådde bra :) Samma idag, halsen är inte helt okej än men ingen feber och inte trött och hängig. Ska sägas att jag vaknade med halsont i tisdags och sen sa det bara pang så hade jag feber. Har pratat med en annan au pair här i Oradell, hon sa samma sak. Jättedålig på tisdagkväll och en annan tjej som har en kille i Rebeccas klass ligger oxå sjuk tillsammans med den killen. Så nånting går men nu är jag frisk iaf :D

Ikväll är det au pair-möte, vi ska dansa... Eller ja, alla andra ska inte jag. Det är hip hop och jag skulle ha gjort det om jag inte blivit sjuk. Nu satt jag ju nyss och sa att jag va frisk men jag tänker inte ta några risker och va dyngdålig när pappa o co kommer hit. Så jag åker dit, förklarar mig, umgås lite och har kul ändå :)

Nu ska jag ta på mig och gå ut och plocka löv ;D Jag känner mig kreativ, bäst att ta tillvara på det


Daggny is out

Kommentara! 0 st


säsong

2010-11-07 @ 17:46:09
Kategori: USA

Söndag, slutet på veckan. Sitter och väntar på att Karen ska höra av sig, hon ringde igår och undrade om jag hade lust att hänga med in till stan. Men hon skulle åka redan vid 9 på morgonen, jag tar sovmorgon på söndagar om jag kan. Fast nästa söndag kan jag inte ligga och dra mig i sängen hela förmiddagen, jag ska jobba. Det är mina värdföräldrars bröllopsdag på onsdag men det funkar ju inte att göra nåt mitt i veckan så då ska dom åka in på söndag och kolla på en show :) Kan ju inte riktigt säga nej, det är deras bröllopsdag och sen kommer jag få mycket ledigt när pappa och co är här :)

Igår va det skola, alltid lika kul. Sen satt jag på Starbucks och läste bok i ett par timmar. Roligare att sitta där än att sitta instängd i mitt rum och läsa. Va ju tuvngen att prova alla återkommande säsongsmaker oxå, Pepparkakslatte, Äggtoddylattte och Pepparmintsmocha, Jag är kär ;) Haha mina nya favoriter och såklart Pumpkinspicelatte oxå, med lite vaniljsocker i :)
Gårdagens lektion hölls i Central Park, vi fick uppgifter och 2 timmar på oss. 15 bilder skulle tas, fågel, ekorre, cyklist, joggare, inlinesåkare, häst, vatten, spegelbild, silouette, kärlekspar, polisbil, fotograf, en som läste bok, korvstånd och korvförsäljare, Jag fick alla :D Tänkte dela med mig av några













Det va några få av mååånga bilder jag tog igår :P

Är det några frågor om bilderna så är det bara att ställa dom, jag läser alla kommentarer.
Anette: Grattis till "nya" jobbet :D


Daggny is out

Kommentara! 0 st


8 månader

2010-11-01 @ 14:30:27
Kategori: USA

Idag är det 1 november. 8 månader sen jag satte mig på planet som skulle ta mig till ett land där
- man kör bil lika illa som i Sverige om inte värre
- man äter friterat en gång i veckan (minst)
- orden lite, små existerar inte när det gäller mat och dryck. Här är portionerna och dricksglasen överdrivet stora.
- ungarna är halvt handikappade pga av nannys, babysitter eller hemmamamma.

Det va lite vad jag kom på nu, av väldigt mycket. För mycket finns det som är småirriterande, men nu kommer jag inte på det. Är det inte kul när det blir så...

Vid den här tiden för exakt 8 månader sen hade planet från München - New York precis lyft och jag va jobbigt nog inte nervös. Jobbigt att inte vara nervös? Det ska jag väl va glad för... Och det är jag, men det kändes så fel att inte va nervös, inte alls!! Det är inte likt mig. Jaja det här har jag säkert tjatat om förut, i andra inlägg såhär på första dagen av varje månad, så nu kör jag på nåt annat istället.


Jag sa hejdå till Sverige


Hade en lugn och härlig flygtur först, ända till landningen...


Jag sa ett snabbt hej och hejdå till München Tyskland


Blev tvungen att äta EXTREMT äcklig flygplansmat. Det där i lådan där skulle föreställe fisk och pasta med typ currysås. Snarare gummi och pasta i smaklös sås :S


Min första bild av New York. Den blev väl sådär va... Inte lätt att ta en bra bild utan blixt i världens skumpigaste buss. Somnade till lite, det tog ju ändå ca 2,5 timmar från flygplatsen till skolan.  Kom fram, fick en karta, fick ta sängkläder, bäddade, smsade pappsen och somnade som en klubbad säl. Inte så konstigt kanske eftersom när jag äntligen kom i säng så hade jag varit igång i ungefär 25 timmar, tror jag sov 20 min på planet och sen kanske 30 min på bussen. JÄTTEkul!


Daggny is out

Kommentara! 0 st