google o underwear

2010-09-30 @ 05:10:57
Kategori: USA

Så va halva veckan gjord, och lite därtill eftersom det är onsdagkväll. Känns bra, ett steg närmre helgen och skolan :) Tänk att man kan se fram emot skolan så mycket, men det känns som att jag hamnat helt rätt. Fast jag bara varit där en gång, vi får väl se vad jag säger efter lördag, jag kanske har lust att strypa läraren...;P
Sitter och håller på att framkalla bilder, från communion bland annat, tyckte att det va dags. Plus att jag har väl inte riktigt tyckt att jag haft råd men jag tänkte att jag kan ju ladda upp dom jag vill ha och sen får jag se, 47 bilder och jag blir hela $8.43 fattigare. Vad har jag väntat på??!!! Så jag passar på när jag ändå är igång lixom och framkallar lite fler till mig själv och nån extra koipa till familj o sånt.

Måste åka till IKEA nån dag och få mig en ram att sätta bilder i, som ett kollage att ha på väggen. Det är ju bara kala, tomma, vita väggar i mitt rum. Det är såååå tråkigt!! Och tejpa vill jag inte göra, tjejen hade tejpat upp en karta som hon tog ner när hon skulle åka. Även om hon va försiktig så va det ett hörn som satt lite extra, så där fattas det lite vit färg. Inte gör det mig nåt men jag tänker lite på fam och nästa tjej efter mig.

-"Do you know that you can find anything on google? Even my underwear"
-"Your underwear? Do you care to explain that?"
-"No"

Bara en vanlig bildiskusion mellan mig och min kille. Det va inte jag som sa det första, så att alla förstår det menar jag.

Så nu ska jag fortsätta med det och sen sova nångång...


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Hey sweetie

2010-09-29 @ 04:52:04
Kategori: USA

Dagen har spenderats liggandes mest, inte bara men till störst del. Tjejen va ju hemma och jag är inte heller 100% kry så då gör man så lite som möjligt.
Dagens grej/skrämmande/pinsammaste va väl när jag råka slumra till i soffan och vaknar av att min tjej har sitt ansikte 5 cm från mitt och frågar, sover du? Mitt svar va naturligtvis nej, man ska inte sova på jobbet. Men till mitt försvar så va det min egentliga lediga tid och jag är lite sjuk (host host) plus att det handlade om 4 min sen jag senaste kolla på klockan...

Annars har ju killen sina vanliga hittepå. "Ah come on baby" eller "Hey sweetie" för att jag ska hjälpa honom med läxorna. Med hjälp menas alltså att han tycker att han ska fråga efter svaret och jag ska svara, inte att han ska ta reda på det själv. Jag skyller på att han måste försöka själv, när det egentligen ligger till så att jag har inte en aning om vad det är han ska göra eller leta efter ;)

Det va väl min dag, så kul är det på vardagarna i livet som au pair. Skulle vilja försöka mig på en videoblogg men jag vet inte om jag vågar höra eller se mig själv. Skäms nog bara sådär jobbigt mycket som jag gör när jag tittar på Ullared eller Lite Sällskap på playtv, skäms över att människorna faktiskt är svenskar.
Nu ska jag go pee-pee och borsta tänderna, natti natti


Daggny is out

Kommentara! 0 st


babbel

2010-09-28 @ 02:50:55
Kategori: USA

Måndag, segt att gå upp, segt att göra nånting överhuvudtaget.
Idag har tjejen varit hemma från skolan, och ska va det imorrn oxå, så film har det blivit. Inte direkt mina val eftersom dom får hon inte se men det funka väl. Ända tills 3:e filmen på raken utan paus emellan, då tröttna jag och gick till mitt rum och satte mig vid datorn och kolla på en film som jag ville se, plus att det va ju min egentliga lediga tid. 3:e filmen hade jag sett ett par gånger och dom andra två va ju oxå barnfilmer så det blev lite tjatigt... Men sen va jag till biblioteket och lånade lite fler filmer, även såna hon kan se, så jag fick välja :) Mamman tyckte att jag skulle slå igång Grease. Men när jag fråga om hon ville se den så va svaret, "Nej, det låter som 80-tal" Ursäkta men jag måste få ungen att se den filmen, det är ju en klassiker. En film man måste se innan man dör, iof är hon ju bara 10 men iaf... Viktigt sånt där, mamman höll med mig när jag sa att jag skulle få henne att se den. Och hur kan man bestämma sig för att inte vilja se en film man aldrig hört talas om bara genom att höra namnet? Och hur kommer 80-talet in i Grease...? Ungar!! När jag va på bibblan så hitta jag Mrs. Doubtfire och det är ju en härlig film så ajg tog ner den och vände på den, då är det 13 årsgräns på den!! Hur gammal va jag när jag såg den första gången tro? Men så är dom ju udda i det här landet oxå, dom har högre åldergräns på samma filmer än va vi i Sverige har.

Mycket film. Men kul att höra att Angeliques present hade kommit fram, REDAN!! Skickade i fredags, då även ett paket till pappa men det va en låda så det tar längre tid. Skulle gissa på att det dyker ner utanför dörrn på fredag. Och Martin, står det inte dit namn på det så är det inte till dig. Kan du låta det va den här gången kanske och låta pappa öppna sin present. Du ska oxå få present ska du se, När du fyller år skitunge ;P


Daggny is out

Kommentara! 0 st


pilla naveln

2010-09-26 @ 17:50:15
Kategori: USA

Så var det söndag igen då... En dag i NYC igår självklart, men så gjorde jag lite nytta oxå, jag va i skolan. Första lektionen och jag kommer nog få kul, jag längtar redan till nästa lektion då vi ska få assignments :D
Fast jag hade lite problem innan jag äntligen kom dit. Jag har varit där förut eftersom det är samma skola som jag läste Niagarafallskursen på. Lektionen börja kl 1, så jag skulle ta 11.15 bussen eftersom jag då är där inne 12.05 och har då tid att ta mig ner downtown. Eftersom jag måste gå till Times Square, sen ta shuttle till Grand Central för att där ta grön tunnelbane linje. JÄTTEBRA ens planering går när bussen är sen!!! 15 min sen när jag klev på och busschaffören va nog ny för han höll ta mig f*n hastighetsbegränsningen hela tiden. När man åker buss i det här landet annars så får man hålla i sig i nånting och lita på att busschaffören vet vad han håller på med ungefär. Så när vi kom till NY så va vi istället 25 min sena, vilket betydde att jag bara hade 30 min på mig att ta mig till Grand Central, ta mig downtown (en resa på ca 15 20 min) och hitta exakt vart jag skulle. Jag klev in genom dörrarna till skolan precis kl 1, tog hissen upp, frågade i receptionen vart klassrum 8170 låg och fick direktioner. Gick den vägen hon sa, det fanns inget 8170 där... Gick åt andra hållet och då började jag närma mig, trodde jag, där fanns 8159, 8160 istället för 8134 och 8121, kändes mer rimligt enligt mig. Men där fanns det inget, och en gammal man försökte hjälpa mig, han hittade inte heller. Han hämtade en annan kille som oxå gick runt, som sen sa "Kan det va Mac lab tro?" Så vi gick dit och kollade, jo klart att va Mac lab jag skulle till. Men va bra att det står på dörren att det även är klassrum 8170 eller att dom säger nåt i receptionen!! Jag hade ju gått förbi 3 gånger inom 5 min... Tack för den, 15 min sen va jag så jag fick börja med att presentera mig när jag kom in, alltid lika kul att göra sånt, spec när man kommer in sent oxå. Nästa vecka är det jag som sitter på 10.15 bussen härifrån.
Så när jag berättade att jag va från Sverige och va au pair så flina kvinnan framför mig stort och peka på tjejen i samma rad som mig, vi hade en kille imellan oss. Så jag titta på henne så säger hon Jag oxå på underbar svenska, ibland är världen liten. Eller underbar svenska va väl o ta i lite, det va skånska. Om det är nån skåning som läser min blogg, ni får ursäkta, jag menar inget illa. Jag tycker bara inte att skånska är en fin dialekt, men hon va trevlig :)
Det va lite kul oxå för jag kände mig redan utbildad med det han fick igenom igår, ISO och slutarhastighet. Att ju längre du har öppet slutarn desto ljusare blir bilden, för att den släpper in mer ljus, men oxå att den blir mer känslig för rörelse. Men jag känner att jag kommer lära mig nånting och det är ju det som är meningen.

Idag blir det nog en skön hemmadag, titta på tv, film och pilla naveln. En bra söndag med andra ord för att ladda för en ny vecka.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


barncitat

2010-09-22 @ 19:53:56
Kategori: USA

Vill bara dela med mig av ett underbart barncitat som kom häromdagen.

I don't have a girlfriend right now. I'm just a bachelor.

Min underbara kille, jag kan inte gå en dag utan att skratta åt honom. Även om han gör mig arg och irriterad så kan han ta bort det väldigt fort. Antingen så smörar han genom att kalla mig sweetie eller så kryper han upp i mitt knä och gosar lite. Och blinkar naturligtvis med sina stora bruna ögon. Detta citat kom när systern pratade om att hennes klasskompis hade haft kille och nu hade en ny...
Mina ungar är alltså 10 och 8 år gamla.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Swedish meatballs

2010-09-21 @ 19:00:23
Kategori: USA

Nu är jag klar... Med vadå? Svenska köttbullar!! Det blev ett gäng om man säger så, rullade och stekte i nästan 1 timme så finns det lite. Men det går ju att frysa ner. Jag tog upp köttfärsen igår och så sa jag till ungarna att det skulle bli köttbullar imorrn (idag alltså).
Men helt plötsligt va det ingen som tyckte om köttbullar. Jag har gjort dom en gång tidigare och det enda som stoppa tjejen från att äta fler köttbullar va att hon blev mätt. Annars hade det nog inte funnits så mamma och pappa kunnat få smaka. Killen va inte så jätteförtjust i dom för att det va stora lökbitar i. Så idag rev jag löken på rivjärn så det blev mos, så får vi se vad dom säger. Fast officiellt till honom så är det inte lök i, men säg inget.
Men en sak som dom bad om igår när jag sa köttbullar till kvällsmat. Dom ville ha friterade pommes till det... Där går min gräns, jag ställer mig inte och friterar pommes frites till köttbullar. Det blir kokt potatis och till mig själv sås och lingonsylt :) Äntligen!! Synd bara att jag inte kunde steka köttbullarna i riktigt smör, ni som säger att det inte gör skillnad på smaken vet inte vad ni pratar om.



Det här är väldigt irriterande när man läst dom 3 första böckerna och nu vill ha den 4:e. Och enda stället den är utlånad på är "mitt" bibliotek. Extremt jobbigt. Och har inte hört om jag får låna bilen till nåt av dom andra heller. Nästa problem är att jag vet inte om jag ska gå och låna bok 5 och 6 redan nu, för jag känner på mig att när 4 kommer tillbaka så kommer 5 försvinna. Och jag läste ut 3:an på 2 dagar, vilket betyder att det kommer gå snabbt för mig och jag har väntat på 4:an i 2 veckor nu. Så det är ingen snabbläsare som har den...
Och Flickan som lekte med elden på eng läste jag ut igår, så nu väntar jag på att jag ska få 3:an, dom ska ringa från biblioteket när den kommer in för jag står på lista. Jag är nog inte näst på listan så vi får se om jag hittar den nån annanstans innan. Och ingen film har jag att se heller... Böööö vilka problem jag har!!


Daggny is out

Kommentara! 0 st


#2

2010-09-21 @ 03:20:02
Kategori: USA

Till Lisa
En checklista va det ja. Såhär såg min lista ut när jag hade en månad kvar innan jag skulle åka.

Ansöka om visum (väntar på papper från CC)

Packa (måste köpa resväska)
Växla pengar (måste ha pengar att växla först)
Läkarundersökning (klar)
Internationellt körkort (skicka in papper)
Presenter till familjen
Betala fakturan på x antal tusen
Betälla lite bilder (ev)
Köpa dator (fixas idag)
Ha en förjävla suparhelg (vilka är med?)
Skriva ut flygbiljetten

Till besöket på ambassaden så såg mitt besök lite annorlunda ut eftersom dom ändrade hur man skulle göra efter att jag varit där. Jag behövde tex gå till en fotograf för fotot, kunde inte ta det själv hemma. Jag gjorde delar av ansökan på internet som jag sen skrev ut. Se bara till att passet, papper och ett addreserat och frankerat kuvert är med så ska det nog inte vara några problem.
Jag hade lite ångest kvällen före mitt ambassadbesök. Jag va så rädd att jag missat nåt att jag va nära på att strunta i att åka dit överhuvudtaget. Men jag gjorde det och det enda jag glömde va ett kuvert att lämna in. Sen fick jag hoppa in på Statoil och köpa frimärken, rekomenderas inte om du har ett litet kuvert. Jag fick ju mitt av den snälla tanten bakom fönstret på ambassaden och hade sen 10 frimärken att sätta dit... Men va där i tid är mitt råd. Jag har sett att väldigt många får stå och vänta utanför väldigt länge, jag kunde gå rakt in så jag kanske hade tur.

Min packningslista blev ännu längre, men jag gick efter att ta med mig dom kläder jag verkligen älskade och inte för mycket. Så jag hade kläder för ca 2 veckor med mig endast, shoppa är så roligt här så fixa nya kläder är inga problem ;) Hur mycket av dom kläderna jag använder idag? Underkläder och ett par mysbyxor typ... Jag är väl inte direkt vad man kan kalla för en tjejig tjej så endast 1 par skor hade jag med mig, dom som satt på fötterna. Det ångrar jag iof nu, när jag saknar ett par stövlar och försöker spara pengar istället för att handla skor...

Vet inte hur mycket klokare du blev av den där lilla listan, men lite hoppas jag. När jag tittar på den nu så ser den så kort ut, så lite grejer att fixa 1 månad före. Jag vet inte om jag gick i nån sorts dvala eller nåt, men jag tror inte jag tog det på så extremt stort allvar. Min attityd va nog mer, Jaha då ska jag va borta 1 år då, ingenting speciellt med det. Börjar nu fundera på om det va rätt tänkt och jag tror nog att det va det. Jag förväntade mig ingenting förutom att jag skulle jobba med barn och bara prata engelska, det har nog hjälpt mig mycket. Jag höll fötterna kvar på jorden hela tiden.


Daggny is out

Kommentara! 2 st


#1

2010-09-19 @ 23:17:30
Kategori: Frågor

Till Lollo

Jag vet inte om du fortfarande går i skolan eller så. Men en idé kan vara att kolla med arbetsförmedlingen att kanske få en praktikplats på ett dagis, i en förskoleklass eller på fritids.
Jag vet en del tjejer och killar som gjort detta, och man får oxå betalt om jag inte minns fel.
Annars får man nog ställa upp på mycket barnvaktsjobb, alla småtimmar räknas ju. Har du småsyskon, småkusiner eller grannarnas barn kanske.

Hoppas att du hittar dina timmar på ett snabbt och bra sätt.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


72 cupcakes

2010-09-19 @ 17:48:33
Kategori: USA

Idag är det söndag... Och jag sitter i min säng och bara slöar, fick precis lite planer. En annan av tjejerna ville se mina bilder från semestern, så vi ska träffas vid 2 på världens mysigaste fik. Det kan nog ta sin lilla tid, då jag har 2041 bilder från min sem+några bilder från Florida oxå.
Annars har det inte hänt så mycket i helgen. Igår lånade jag bilen och drog till mallet, behövde underkläder. Kom faktiskt därifrån med underkläder oxå, men även en jacka. Blev ett litet impulsköp men jag vet att om jag inte köpt den så hade jag ångrat mig rejält efteråt. Och ville inte vänta, då kanske den försvinner. Hittade byxor oxå, men bestämmde mig för att gå ner mer i vikt och sen köpa byxor. Jag jobbade lite på min vikt igårkväll faktiskt, CocaCola, chips och godis. Jag sa aldrig att det va åt rätt håll... Jag hade filmkväll igår, faktiskt skönt att ha det alldeles för mig själv. Kanske låter jävligt ensamt men det är skönt, ingen som stör med prat och jag får se filmer jag vill se och inget annat. Sen så va jag själv i huset oxå så jag kunde använda stora tvn :D Hittade mitt nya favoritbibliotek igår oxå, familjen va där förra helgen så min värdmamma berättade om det, om deras STORA utbud på filmer och att dom har söndagsöppet vilket är ett JÄTTE+. Och mycket filmer hade dom, och inte bara en av varje, av vissa titlar så fanns 3 4 kopior. Så jag lånade, Confessions of a Shoppaholic, Dreamgirls, Waitress, The Wedding Date och The Perfect Man. Den sistnämnda fick jag låna för att jag lämnade tillbaka den förra veckan åt min värdmamma och sen frågade hon vrf jag lämnat den, hon hade inte sett den än... Oops ;) Waitress kunde jag inte se, därav mitt otroligt positiva inlägg igårkväll. Dreamgirls har jag börjat titta på, ska se färdigt den ikväll tänkte jag.

I fredags bakade vi muffins, eller ja här heter det ju cupcakes. Cupcakes för mig är när det är frosting på, finns det ingen frosting så är det muffins. Mamman undrade om inte jag kunde ta en bakmix och göra cupcakes för att dom skulle på kalas igår lördag. Och eftersom ungarna har allergier och allt annat så tar dom med sig sånt själva. Visst inga problem, men vi hade ingen bakmix så jag gjorde från scratch. Och sen fick ungarna använda fantasin, så efter 2,5 timmar så hade vi nästan 70 cupcakes i 5 olika utföranden. Kan ni gissa att min värdmamma blev förvånad när hon kom hem. Sen när pappan kom hem så sa hon; "And all I asked her for was if she could take 1 mix and make some regular cupcakes" Det blir så med mig, jag gillar och baka och vrf ska man va som alla andra för och göra vanligt...??



Höger: Blåbär, choklad/hallon och tiger.
Vänster: Choklad, strössel och tiger.
Ungarna va nöjda och glada, tror dom tyckte det va kul att baka oxå.



Här är mitt fynd från igår. Tack vare blixten så ser den typ hallonröd ut, den går egentligen mer åt det orangea hållet i rött. Material kan jag inte riktigt säga, men på utsidan så är det mer som en vanlig enkel tröja och insidan är fleece, och så är den lite tjockare. Va lite sugen på en annan jacka dom hade på Old Navy oxå, en munkjacka med tjockt fluffigt "fårfoder" i :D

Igår när jag kollade min mail så hade jag fått ett av en tjej som hade lite funderingar kring au pair, kanske fler som har det. Så jag tänkte att om ni har några frågor, kan va vad som helst. Ställ dom så svarar jag naturligtvis. Vi kan köra en såndär frågestund som alla "dom stora" bloggarna gör, men jag sätter inget stopp på den. Fråga på när som helst.

Nu ska jag nog läsa lite sen klä på mig och sen ner till cafét.



Daggny is out

Kommentara! 1 st


positiva klubben här

2010-09-19 @ 03:08:37
Kategori: USA

Ååh va roligt det är när man ska ha filmkväll och filmen man lånat är så repig att den stannar efter 10 min och vägrar komma igång igen.

Hade bara lust att vara lite positiv idag kände jag.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Städningstisdag

2010-09-14 @ 16:52:20
Kategori: USA

Tisdag, det är städning som gäller idag, av mitt eget rum. Och då snackar vi storstädning, flytta på möbler och dra fram den här j**la dammsugaren. Ska väl ta tag i garderoben oxå, men får se om det blir idag eller imorrn, beror på hur lång tid det tar att städa rummet. Måste ju va klar till 14, eller nästan klar iaf. Alla möbler tillbaka och så, sen kan jag plocka lite smått ikväll när jag slutat.

Igår va en rolig dag... När jag hämtade ungarna och vi kom till bilen så startade den inte. Batterihaveri... Jippi!! Ungarnas största fasa va att vi skulle få gå hem, dom va på vippen att fråga kompisar om skjuts. Behöver jag nämna att vi bor 6 blocks från skolan, det tar mellan 5 och 10 min att gå...
Så idag får jag köra manuell bil :D Min lycka är gjord ;) Pappan har nissan till sitt jobb så batteriet kan få laddas upp ordentligt under körning, så då får jag ha hans bil.

Nu har mamma slutat prata i telefon så nu kan jag dammsuga. Hon är ju på skype så hon hör ju allt...


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Fredag

2010-09-10 @ 18:54:26
Kategori: USA

Idag är det fredag, sista arbetsdagen. Min check ligger inne på köksbänken, bredvid tallriken med chokladpannkakor i form av musse pigg. Dom blev populära... Så idag har vi haft dom till lunch nu när dom har en kompis här. Min värdmamma ringde och när jag sa att jag gjorde pannkakor till lunch så skratta hon och tyckte väl att jag är allmänt konstig. Men den bjuder jag på, om dom tycker det är konstigt att äta pannkakor annat än till frukost så tycker jag att det är konstigt att äta pannkakor till frukost.
Nu sitter jag på trappan på utsidan och kollar när ungarna leker, har kommit halvvägs genom Män som hatar kvinnor på engelska, funderar på om jag ska försöka hitta ett ställe att sova på i city lör-sön eller om jag ska orka dra mig upp i ottan på sön morgon. Det lutar åt att sova i city, men då måste jag ju hitta nåt oxå.

Idag är det pappas födelsedag :D GRATTIS!! Sitter och pratar med dom nu och ungarna tjatar om att jag ska leka med dom. Tror inte riktigt dom fattar att jag vill prata med min pappa eftersom jag inte träffar honom varje kväll. Fast lite förstår dom nog ändå, dom har inte träffat sin mamma sen i tisdagskväll. Hon kommer hem så sent och åker så tidigt. Nu är tydligen hennes "högsäsong" så hon jobbar väldigt sent, i onsdags kom hon hem 02.00 natt till torsdag. och lämnade huset 6.30 torsdag morgon. Vet inte om jag skulle palla det alltså, barn eller inte att tänka på. Fast här är det ju annorlunda med skola och sånt, det är ju inte grattis att skicka ungarna till college.

Nu ska jag väl leka med ungarna gissar jag.



Daggny is out

Kommentara! 0 st


Svenska pannkakor

2010-09-09 @ 22:41:51
Kategori: USA

Idag är det torsdag och ungarna har ingen skola. Jag förstår mig inte riktigt på det här landet. Dom började skolan i tisdags och gick igår oxå, men dom går inte torsdag fredag för att det är nån judisk högtid tydligen. Inget ont om judar, men måste skolan stänga för det? Och varför börjar dom ens skolan den här veckan, då kan dom väl vänta till nästa vecka...
Men men, nu har jag lite tid för mig själv, 2 timmar att göra vad jag vill med. Sen ska jag köra iväg dom på karate och så blir det en timme till där som jag inte har nåt att göra direkt. Fast egentligen så behöver jag inte ta ut den för att inte jobba för mycket, jag sov länge idag. Ungarna kom inte och väckte mig som dom brukar göra, så jag klev inte ur sängen förns 9.30 ;)

Idag till frukost gjorde jag pannkakor, svenska såklart!!



Men mina pannkakor va lite speciella idag

Jag kunde inte låta bli att köpa den här silikonformen på Disneyland när jag va där. Stod och funderade och tänkte på om jag skulle använda den eller inte, men jag bestämmde mig för att köpa den ändå och jag ångrar mig inte.
Och pannkakorna va uppskattade oxå. Men jag vet att killen äter mina svenska pannkakor hur dom än ser ut, för han gilla dom bättre än den amerikanska versionen på pannkakor som jag gjort en gång.
Imorgon är det playdate som gäller kl 10, typ iaf. En vän till familjen ska få nåt gjort i sitt hus så hon försöker få ut ungarna ur huset. Så den stora sonen kommer hit, det kan bli kul.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


Mitt i natten - Godmorgon Sverige

2010-09-06 @ 07:36:31
Kategori: USA

Klockan är halv 2 och jag är fortfarande vaken... Inte bra detta, tur att jag inte ska jobba imorrn, är nog fortfarande på västkusttid.
Familjen är hemma men jag har inte träffat dom än, jag va inte hemma när dom kom hem halv elva efter 226 timmars bilkörning...YIKES!! Så det blir att prata imorrn. Skulle tro att dom vill se lite bilder oxå. Men det är ju mig vi snackar om här. När det kommer till bilder så finns inte lite i mitt ordförråd. Tog ju ändå 2041 bilder på 10 dagar :P

Idag har jag varit i Hoboken för första gången, men inte sista. Det va kul, en barrunda där är inga fel. Eller sätta sig med nåt eget att dricka och se NYC från andra sidan. Väldigt fint!!





Och med gott sällskap så blir alla kvällar roliga.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Disneyland

2010-09-03 @ 16:32:45
Kategori: USA

Igår var det Disneyland som gällde. Hade nog varit roligare om jag hade nån att göra det med men dom tyska tjejerna va inte med mer :/ Men det va ändå häftigt.



















Jag träffade som ni såg Musse & Mimmi. Dom andra kunde jag bara ta kort på tyvärr.
Flygresan tillbaka till NJ gick bra, hade tänkt att jag skulle få sova. Men det gick inte så bra med det. Hade en unge 2 rader bakom som inte slutade tjuta. Till slut tror jag att hon fick sätta sig där flygvärdinnerna sitter för att det är lite avskärmat och folk ville väl sova. Men helt tyst blev det aldrig, så jag förstår inte hur ungen orkade. Men han fick väl det han behövde med sina 10-30 sek tystnad... Så jag sitter här på Starbucks och gäspar och ser nog ut som hej kom och hjälp mig, vet inte om jag vill se mig själv i spegeln. Men jag ska rösta och jag har inte lust att åka hem och sen åka tillbaka och sen hem igen. När jag ändå är här inne så kan jag lika gärna vara kvar.

Ska läsa lite tidning, eller iaf titta på bilderna ;P


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Universal Studios

2010-09-02 @ 07:07:23
Kategori: USA

Inlägg 2 på bara några min, missa inte längre ner...

Idag har det varit Universal Studios för mig. Men påvägen dit stanna vi till mitt inne i gröten i LA.
Hollywood Walk of Fame. Som btw är BRA MYCKET längre än jag trodde, läste nu att det är över 2300 stjärnor på trottoarerna.



Här delas Oscarsstatyetterna ut varje år


Ja svenskt ska det va


Stunttest för Fast and the Furious


Desperate Housewifes' Wisteria Lane


Jodå, jag klappa lite på den ;P


Jo jag tackar...



Bara för att lixom...

Universal Studios va riktigt häftigt. Va inte så mycket att ta kort på egentligen, för att det va mest rundtur och föreställningar som gällde. Men The Simpson RIDE va riktigt kul. Jag skakade när jag kom ut därifrån, snacka om adrenalinkick och det va inte som man trodde att det skulle va. Vi fick sätta oss i en vagn och sen höjdes vi upp och sen såg man allt på en skärm och hela vagnen skakade och rörde på sig. SKITKUL!!!! Vi flög, krashade och höll oss knappast på bergochdalbanan. Och som på en film i 4D så fick vi vatten på oss om vi åkte genom vatten ;P

Nu packning och sen sängen. Imorgon dusch, Disneyland och sen flyget hem till NJ.


Daggny is out

Kommentara! 0 st


Halva tiden

2010-09-02 @ 06:43:23
Kategori: USA

I Sverige så är det morgon den 2:a sep, det vet jag, men för mig är det fortfarande den 1:a. Så jag kan skriva att jag varit här i 6 månader fortfarande. Jag har gjort halva min tid här i staterna. 

För 6 månaders så var jag påväg till skolan
Jag hade lämnat alla vänner och familj bakom mig i Sverige.
Jag hade knappt sovit nåt på 25 timmar.
Jag va inte nervös :S Förstår fortfarande inte hur.
Jag hade aldrig tidigare flugit flygplan
, men började med att korsa atlanten.
Har aldrig varit en framåt människa som bara börjar prata med folk jag inte känner, men nu hade jag ingen jag kände.



På skolan för 6 månader sen...

Va gör jag nu då? Jo, jag sitter på ett hotellrum i Kalifornien. För jag är på semester, alldeles själv drog jag iväg till andra sidan av det här stora landet. Imorgon är min semester här i Kali över, natt till fredag flyger jag tillbaks till "rätt" sida landet. För jag måste säga att jag gillar östkusten bättre än västkusten. Vädret är mycket bättre där borta bl a.



Idag...

Så vad har jag lärt mig på dom här 6 månaderna.
Att ta hand om mig själv. Hur självständig jag än tyckte att jag va innan jag åkte så är det nåt helt annat när man sitter på andra sidan jorden istället för i grannbyn.
Jag har lärt mig att se saker på ett annat sätt, kanske mer moget.
Jag har lärt mig att det är dom verkligt små sakerna som betyder mest.
Ny respekt och kärlek för barn
, som inte är mina egna.
Jag har lärt mig att jag verkligen gillar barn, annars skulle jag inte vara kvar här så här länge. Hade jag verkligen inte gillat att vara med barn hela dagarna så hade jag åkt hem tidigt. Och inte sett det som ett nederlag för man måste prova i livet. Jag hade inte gett upp, jag hade kommit till insikt.
Jag har lärt mig att jag kan vara ifrån människor utan att man saknar dom så det gör ont hela tiden. Det går att leva ändå. Men jag har samtidigt lärt mig att sakna människor på ett annat sätt, och sakna människor som man inte trodde man skulle sakna när man va hemma.

Jag har lärt mig att man tar bilen till allt.
Man köper färdiga degar eller kakmixar.
Och man går inte ur bilen för att tanka ;)


Några frågor? Ställ dom, jag svarar.


Daggny is out

Kommentara! 1 st


100901

2010-09-01 @ 15:57:34
Kategori: USA

Idag är det 1:a september... Det betyder att det är 6 månader sen jag satte mig på planet till USA.

Skriver när jag kommer hem från dagens äventyr, Universal Studios i Los Angeles :)


Daggny is out

Kommentara! 0 st